Dubai; Unutulmaz Bir Deneyim

Dubai, son yıllarda dünyada sahip olduğu popülariteyi Türk pazarına da taşınmış durumda. Bunun sebepleri olarak uygun seviyelere inen uçak bileti fiyatları ve ülkemizde yerli turiste yabancı turiste kıyasla daha yüksek fiyatlardan konaklama imkanı sunulması gösterilebilir.

Dubai, son yıllarda dünyada sahip olduğu popülariteyi Türk pazarına da taşınmış durumda. Bunun sebepleri olarak uygun seviyelere inen uçak bileti fiyatları ve ülkemizde yerli turiste yabancı turiste kıyasla daha yüksek fiyatlardan konaklama imkanı sunulması gösterilebilir.  Bu doğrultuda, yakın çevremden gelen ilgi ve bana yöneltilen soruları göz önünde bulundurduğumda, bu seyahat yazımı Dubai hakkında kaleme almak istedim.

 

2 yıl önce yaklaşık bir hafta süreyle konaklama fırsatı bulduğum Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin turizm başkenti olarak nitelendirilebilir. BAE hükümetinin doğru pazarlama çalışmaları ve yatırımlarının sonucu olsa gerek, kentin uluslararası alandaki profili lüks ve keyifli bir tatil ile eşleşmiş durumda. Açıkçası böyle bir imajın arkasında sizi yüksek maliyetlerin beklediğini  düşünüyor olabilirsiniz. Zira bende durum bu şekildeydi. Ancak gerekli araştırmalar yapıldığında görülüyor ki Dubai her bütçeye hitap eden bir tatil merkezi olmanın yanı sıra, düşük bütçe ile yapılan bir tatil planında dahi oldukça fazla şey vaat eden bir merkez.

 

Değerlendirmemize ön yargılarımızı yıkmakla başlayalım. Kent tam bir turizm şehri olduğundan, İngilizce konuşma oranı yüzde doksanlarda. Bu demek oluyor ki, orta seviye bir İngilizce bilgisine sahip olmanız durumunda (benim gibi) şehrin sunduğu tüm imkanlardan faydalanmanız mümkün. Bunun yanında, ülkemize gelen her turiste övünerek bahsettiğimiz misafirperverliğimizin bir benzerini de Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarından göreceksiniz. Türk olduğunuzu belirttiğinizde aynı dine mensup olduğumuzu  bildiklerinden size fazlasıyla iyi davranıyor ve ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bunun şöyle bir küçük dezavantajı var: şayet Türk dizilerinin takip etmiyorsanız tanıştığınız kişilerde hayal kırıklığı yaratabilirsiniz. Şaka bir yana, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Türk dizileri oldukça popüler ve Türkiye'den geldiğimizi duyan kişilerin ilk tepkisi size bu doğrultuda sorular yönetmek oluyor ve bu hissi yaşamak güzel.
 

Şimdi gelelim size verebileceğim tavsiyelere. Öncelikle araç kiralama gibi bir düşünceniz varsa bunun iyi bir fikir olduğunu teyit edebilirim. Ancak yabancı bir ülkede olduğunuzu ve burada trafik kurallarına saygı duymanız gerektiğini asla unutmayın. Hız limitleri konusunda oldukça sıkı bir denetim var. Buradan göreceğiniz üzere şehir içi alanlarda 40 ile 60 kilometre/saat gibi sınırlamalar mevcut. Aracı kiraladığınız firma size bu konuda daha detaylı bilgiler verecektir. Konaklama üzerine verebileceğim ilk tavsiye düşük oda fiyatlarına sahip tesislerin de kaliteli olabileceğini unutmamanız. Ayrıca, eğer siz de benim gibi İslami değerlere kıymet veren bir otel arayışındaysanız, Ghaya Grand Hotel’i değerlendirmenizi önerebilirim. HalalBooking.com’da ücretsiz kaydolarak HalalBooking Loyalty Club’a üye olabileceğinizi ve %10’a varan indirimlerden faydalanabileceğinizi belirtmekte fayda var. Tesisteki yiyeceklerin tümünün helal sertifikasına sahip olması ve tesis genelinde geçerli alkolsüz kuralı tatilinizi beklediğiniz gibi geçirmenizi sağlayacaktır.

Haber Tarihi: 05 Mart 2018 Pazartesi 21:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dubai-unutulmaz-bir-deneyim-384564-haber/