SEO Çalışması Yapmak ve SEO çalışmaları

SEO Çalışması; SEO uzmanları tarafından Web Siteleri üzerine Arama Motorlarınca belirlenen kullanıcı uyumlu olmak adına uygulanan çalışmalar bütünüdür.

 SEO Çalışması Yapmak

Seo Çalışması Nedir

SEO Çalışması; SEO uzmanları tarafından Web Siteleri üzerine Arama Motorlarınca belirlenen kullanıcı uyumlu olmak adına uygulanan çalışmalar bütünüdür.
 

Seo Çalışması Nasıl Yapılır


SEO Çalışması; Öncelikle web sitenizin eksiklerinin çıkartılması ve kullanıcı uyumluluğu konusunda, Arama Motorları tarafından belirlenen kuralların web sitenize eklenmesi ile yapılmaktadır.

Seo Çalışması Ne Kadar Sürer
 

SEO Çalışması; Web sitenizin sürekli güncel olmasını gerektiren bir çalışma bütünü olduğu için, sürekli olarak devam etmelidir.
 

Seo Çalışması Nasıl Yapılmalı
 

SEO Çalışması; Öncelikle kullanıcı gözü ile bakılarak test edilip, daha sonra kullanıcı gözü ile bakılan doğruları Arama Motoru Algoritması ile destekleyerek yapılmalıdır.
 

Merhaba değerli takipçilerimiz, bu özel içeriğimizde değerli müşterilerimizin web sayfaları için özel olarak yürütmüş olduğumuz kalıcı ve kaliteli seo çalışması hakkında sizlere eşsiz bilgiler aktaracağız.Mutlaka bu içeriğimizi sonuna kadar okumanızı öneririz.
 

Arama motorlarında özellikle de Google’da günümüz kurallarına istinaden aksiyon almak, ilk sayfada olmak ve marka değerinizi rakiplerinize oranla hızlı bir şekilde arttırmak için web sayfanıza mutlaka seo çalışması yapmanız veya yaptırmanız gerektiğinin zaten farkındasınız. Biz bu konuda yapmış olduğumuz özel seo çalışmaları hakkında sizlere değerli bilgiler aktaracağız.


SEO Çalışmaları
 

KAPSAMINDA SUNDUKLARIMIZ 
 

Özel İçerik Desteği
 

Web sayfanız içerik açısından eksikse mutlaka bu eksiği kalıcı seo çalışmasına başlamadan önce özel editörlerimiz aracılığı ile sizin web sayfanıza ve hedef kitlenize uygun içerikler oluşturarak gideriyoruz. Çünkü içi boş, kullanıclara fayda sağlamayan bir web sayfasını arama motorlarında yükseltmek ve ilk sayfaya getirmek kalıcı olmayacaktır. Özel seo çalışması nı bunu bilerek yürütüyoruz.
 

Site İçi Optimizasyon
 

Unutmayın SEO site içerisinde başlar. Biz bunun farkındayız, ilk olarak web sayfanızı inceliyoruz ve uygun görürsek web sayfanızı arama motorlarının günümüz kurallarına göre optimizasyonunu sağlıyoruz. Yapmış olduğumuz özel site içi optimizasyonu çalışması sonrası kullanıclar ve arama motorları web sayfanıza ve içeriklerinize daha kolay ulaşabilir hale geliyor böylelikle seo çalışmasının önemli ve ilk adımlarından birini gerçekleştirmiş oluyoruz.
 

Sosyal Medya Desteği
 

Google’da ve diğer arama motorlarında yükselmek geçmiş yıllara istinaden çok daha zor. Çünkü Google ve diğer popüler arama motorları özel algoritmalarını manipüle olmamak için sürekli değiştiriyor. Yapılan değişikler sonucu özellikle sosyal medya paylaşımları web sayfanızın yükselmesi konusunda çok önemli bir konuma sahip. Yürütmüş olduğumuz seo çalışması dahilinde web sayfalarınızın marka değerini arttırmak, popüler olmasını sağlamak ve arama motorları bazında sosyal sinyallerini arttırmak için popüler sosyal medya mecralarında paylaşımlar yapıyoruz.
 

Yüksek Kaliteli Backlink Desteği
 

Belki de verdiğimiz kalıcı seo çalışması hizmeti kapsamında en değer verdiğimiz ve Google’da yükselmeniz, ilk sayfaya gelmeniz için en önemli kriter kesinlikle web sayfalarınızın ilgili mecralardan edindiği backlinkler olacaktır. Dürüst olmalıyız ki backlink olmadan kesinlikle rekabetli anahtar kelimelerinizde yükselmeniz pekte mümkün değildir. Bizim yürüttüğümüz kaliteli seo çalışması dahilinde en değer verdiğimiz konu kesinlike site dışı optimizasyonun vaz geçilmezi olan referans bağlantılar yani backlinklerdir. Biz web sayfanızla ilgili özel mecralardan kalıcı ve kaliteli backlink edinmenizi sağlıyoruz. Kesinlikle temin ettiğimiz bağlantılar ve link inşaası için kurmuş olduğumuz özel backlink ağı kalıcı, kaliteli ve geri dönüşümü yüksek olan bağlantılardan oluşur. Site dışı optimizasyon kapsamında ağırlıklı olarak Türkiye’nin başta gelen haber siteleri ve otoriter blog sayfalarını tercih ediyoruz. Ayrıca daha önceden web sayfanıza gelen ve size zarar verme potansiyeli olan backlinkleri özel araçlarımız ile analiz ediyor ve temizliyoruz. Böylelikle sadece kaliteli ve otoriter sayfalardan gelen bağlantılara sahip oluyorsunuz.
 

Sizin için hazırlamış olduğumuz içeriğimizi sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. Unutmayınız ki Google’da hedeflediğiniz anahtar kelimelerinizde rakiplerinize istinaden ilk sayfada olmaya ve marka değerinizi arttırmaya sizin de hakkınız var! Bizimle hemen çalışmak için kurumsal veya bireysel bir müşteri olmanız farketmez her ölçekte web sayfasına özel seo çalışması çözümleri sunuyoruz. Ayrıca özellikle kurumsal firmalara yönelik hazırladığımız özel seo çalışması iletişim sayfası aracılığı ile ulaşabilirsiniz.


Sadece arama motorlarını hedefleyen, kullanıcı deneyimini hesaba katmadan yapılan SEO çalışması faydadan çok zarar getirir! 
 

Çalışmanın başlangıcında sektörünüzü ve hedeflerinizi analiz ediyoruz. Sizin hedefleriniz doğrultusunda sadece bir kaç kelimede değil, sektörünüz ile ilgili tüm kelimelerde trafik almanızı hedefleyerek tamamen organik SEO stratejileri uyguluyoruz.  
 

HARİCİ ÖNEMLİ YAPILACAKLAR
 

ANAHTAR KELİME ANALİZİ

Ürünlerinizi ve servislerinizi tanımadan, müşterilerinizin arama alışkanlıklarını tahmin etmemiz mümkün değil. Çalışmamızın başlangıcında ürünlerinizi ve servislerinizi analiz ederek, ziyaretçilerinizin arama alışkanlıklarını ortaya çıkartıyoruz. Analizimiz sırasında minimum 2000 anahtar kelimenin aylık arama hacmini ve rekabet değerlerini analiz ediyoruz. Adım adım rekabeti düşük kelimelerden, sektörünüzün rekabetli kelimelerini kapsayacak şekilde detaylı bir anahtar kelime analizini çalışmamızın başlangıcında hazırlıyoruz.
 

TEKNİK SEO GELİŞTİRMELERİ

Arama motorları sürekli olarak insanlara en iyi arama deneyimini sunmak için çalışırlar. Arama deneyiminin merkezinde ise arama sonuçlarında insanların aradıkları konu ile ilgili doğru içeriği sunan web sitesine sıralamalarda yer vermek gelir. Bunu kullanıcıyı hızlı, güvenilir, web standartlarına uygun web sitesine yönlendirmek izler. Bu noktada yaptığımız tüm teknik geliştirmeler SEO’ya yönelik geliştirmeler gibi görünse de içeriğimizi önce ziyaretçilerimize, sonra arama motorlarına en verimli şekilde gösterebilmek için yapılan çalışmalardır.
 

Daha teknik anlamda da yapılan seo çalışması nı özetlemek gerekirse; arama motoru simülasyonu olarak bilinen Crawl yazılımlarımız ile arama motorlarının yaptığı gibi sitenizin tüm alt sayfalarını tarıyoruz ve yüzlerce SEO standardının doğru uygulanıp, uygulanmadığını öngörü ile değil, detaylı bir yazılım testi ile anlıyoruz. Bununla birlikte Crawl analizi ile alt sayfa içeriklerinin arama motorları tarafından erişilip erişilmediğini de analiz ediyoruz. Crawl analizlerimizi mevcut HTML alt yapınıza uygun Schema, Microdata ve RDF formatlarına göre tekrar düzenlenmesi ve geliştirilmesi süreci izler. Schema yapılarının uygulanması sayesinde arama motorlarının sitenizin içeriği ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor olacağız.
 

KULLANILABİLİRLİK VE İÇERİK STRATEJİSİ

Arama motorları arama sonuçlarının kalitesini ölçebilmek için, arama sonuçlarını tıkladıktan sonraki süreci de takip ederler. Eğer kullanıcı arama sonuçlarını tıkladıktan sonra, siteye girer girmez “geri” butonuna basıyorsa kullanıcı istediği sonuca ulaşamamış demektir. Anahtar kelime seo çalışması doğrultusunda elde ettiğimiz anahtar kelime fikirlerini de hesaba katarak, alanınızdaki birçok kelimeden trafik almanızı sağlayacak içerik stratejisini sağlıyoruz. 
 

ÖLÇÜMLEME VE RAPORLAMA

Organik ve sürdürülebilir SEO çalışması ve SEO performansı için analitik ve planlı bir yaklaşım gerekir! SEO operasyonlarını öngörü ile planlamak hem yapılan yatırımların geri dönüşünü hem de markanın dijital görünümünü riske atmak demektir.
 

Goseoo olarak çalışmaların başlangıcından sonuna kadar tüm SEO değerlerini hem kendi yazılımlarımızla hem de Searchmetrics, MOZ, MajesticSEO, Hubspot, Link Research Tools, AuthorityLabs gibi alanında otorite olmuş firmaların premium yazılımları ile ölçüyor ve belli aralıklarla müşterilerimize raporluyoruz.


SEO çalışması süreçlerinin raporlanması zor olan soyut unsurlar içerdiğinin farkındayız. Bu bağlamda çalışmanın başlangıcında en az 3 aylık süreci kapsayan detaylı iş takvimimizi size iletiyoruz. Proje yazılımımız aracılığı ile o an ekibimizden hangi arkadaşın, hangi görevleri ile ilgilendiğini görüyor ve aklınıza takılan tüm soruları anlık olarak bize iletebileceğiniz interaktif bir ortamı size sunuyoruz.


ORGANİK LİNK EDİNME ÇALIŞMALARI

Web’de milyonlarca internet sitesi var. Bunların bir çoğunun içerik ve altyapı açısından benzerlik gösterdiğini varsayarsak, sizce arama motorları sonuçları gösterirken başka nelere bakıyor? Örneğin; bir e-ticaret projesi üzerine çalıştığınızı varsayalım. Standart bir alt yapı seçeneği seçtiniz, ürünlerinizi XML ile tedarikçilerinizden aldınız. Ürünlerinizin açıklamalarından görsellerine kadar her şey rakiplerinizle aynı. Sizce arama motorları sitenizi neye göre arama sonuçlarında listeleyecek? Popülarite! Nasıl gerçek hayatta beğendiğimiz ve sevdiğimiz şeylerden arkadaşlarımıza bahsediyorsak, internet dünyasında da insanlar sevdikleri sitelerin bağlantılarını paylaşarak beğenilerini ifade ediyorlar. 
 

KISACA
 

SEO ÇALIŞMASI
 

Seo Türkçesi arama motoru optimizasyonu anlamına gelen Search Engine Optimization kelimesinin kısaltılmışıdır.
 

Arama motoru optimizasyonu web sitelerinin hedeflediği kelimeleri Google organik aramalarında belirli bir süreç sonrasında ön sıralarda çıkmasını sağlayan çalışmalar bütünüdür.
 

Niçin Seo Çalışması, Niçin Arama Motoru optimizasyonu ?
 

Ek harcamalar yapmadan yeni müşteriler kazanırsınız !
 

Firmanızın bilinirliği ve güvenirliği artar !
 

Web siteniz Google uyumlu olur !
 

Web sitenizin Google TrustRank değeri artar !
 

Web sitelerinin tasarımları ve yazılımları seo çalışmalarına uyumlu hale getirilir
 

Anahtar kelime(keyword) için hit ve trend araştırması yapılır.
 

Uygun keywordleri içeren meta description hazırlanır.
 

Web siteleri arama motorlarına kayıt ettirilir.
 

Arama motorlarının siteyi nasıl indeksleneceğini belirleyen kodlar hazırlanır. İndeksleme kodları her sayfa için ayrı hazırlanır.
 

Web sitelerinin analitik raporlarının alınabilmesi için gerekli kayıtlar yapılır ve analitik kod siteye yerleştirilir veya ilgili kişiye teslim edilir.
 

Web siteleri dizin arşivlerine kayıt ettirilir.
 

Web siteleri forum sitelerinde tanıtılır.
 

Site içinde Google algoritmalarına uygun düzenlemeler yapılır.
 

Google organik aramalarında ön sıralarda yer alınmak istenen kelimeler belirlenerek kelimelerin sıklıkla kullanıldığı özgün içerikler hazırlanarak siteye eklenir.
 

Tüm bu çalışmalar sonrasında web site Google’ın sol bölümde görüntülediği siteler arasında Google bunun için herhangi bir ücret talep etmez.
 

Seo çalışmaları devamlılık gerektiren çalışmalardır. Minimum altı ile sekiz aylık bir çalışma sonrasında siteler istenilen konuma gelmektedir. Siteler istenilen konuma gedikten sonra konumlarını koruyabilmeleri için çalışmaların süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yapılmış olan tüm çalışmalara rağmen başa dönülür. Web sitelerinin popülerliğinin ve ziyaretçi sayısının arttırılması amacıyla eklenebilecek her siteye web sitelerinin linki eklenerek web sitelerinin popülerliği arttırılmaktadır.
 

Dünyadaki bütün sitelerin ülke ve dünya bazındaki sıralamalarını gösteren ve siteleri dışarıdan gösteren kişilerin site hakkındaki kararlarını etkileyen alexa.com da yer alan sıralamayı yükseltmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Seo çalışması, başta Google olmak üzere tüm arama motorlarının organik aramalarında üst sıralarda çıkılması amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür.


Seo çalışması hedef anahtar kelimelerde, başta Google olmak üzere Yandex, Bing arama motorlarınının doğal arama sonuçlarında üst sıralarda yer alınması amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür.Kurumsal seo çalışmaları, spor, sağlık gibi genel kelimeler üzerinde yapılan çalışmaları kapsamamakta, lastik tamiratı, estetik cerrahi gibi özel kelimeler üzerinde yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Kurumsal seo çalışması nda seçilecek olan kelimeler bölge bazında da belirlenebilmektedir. Örneğin İstanbul web tasarımı veya İstanbul lastik tamircisi gibi.


Kurumsal seo çalışması şirketlere yönelik olarak yapılan arama motoru optimizasyonu (Seo) çalışmasıdır. Kurumsal seo çalışması nda istenildiği düzeyde başarıya ulaşılabilmesi ve geri dönüş sağlanabilmesi için detaylı raporlamanın yapılması ve çalışmaların ekip çalışması şeklinde yürütülmesi gerekmektedir.
 

Google Seo,tüm sektörlerde faaliyet gösteren kurumlar rekabetin her geçen gün daha da arttığı internette özellikle en büyük arama motoru olan google'da ön sıralarda çıkabilmek amacıyla arama motoru optimizasyonu-Seo çalışmalarına büyük önem vermeye başladılar.
 

Google ile seo arasında çok yakın bir ilişki bulunmaktadır çünkü seo çalışmaları genel olarak Google organic arama sayfalarında üst sıralara çıkmaya yönelik olarak yapılan çalışmalar bütünüdür.
 

Günümüzde tüketiciler satın almak istedikleri ürün ve hizmetleri direkt olarak başta Google olmak üzere arama motorlarına yazmakta ve birinci sayfada çıkan firmalar üzerinden kıyaslamalarını yaparak satın alma kararlarını vermektedirler.
 

Google organic aramalarında ön sıralara çıkılması amacıyla yapılan Google seo çalışmaları nın büyük bölümünü yazılımdaki kodlamalar, optimizasyon çalışmaları ve özgün içerik girişleri oluşturmaktır.
 

Web site kodlamalarından ve tasarımdan bağımsız olarak yapılan Google seo çalışması ise yetersiz kalmakta sadece dışarıdan verilen linkler vasıtası ile yürütülmektedir. Dışarıdan verilen linkler kesildiği andan itibaren Google seo çalışması da değerini olabildiğince kaybeder.
 

Her geçen gün rekabetin büyüdüğü Google organic aramalarında ilk sayfada çıkılabilmesi için Google Seo çalışmaları nın süreklilik arz etmesi ve kaliteli Google seo uzmanı ve Google seo firmaları ile çalışılması gerekmektedir. Google organic aramalarında Google seo çalışması ile hedeflenen noktaya gelinmiş olsa dahi Google seo çalışmaları hiçbir şekilde kesintiye uğramadan devam ettirilmelidir. Aksi takdirde kısa bir süreç içerisinde başlangıç noktasına geri dönüleceği unutulmamalıdır.


Arama motoru optimizasyonu - Seo web sitelerini arama motorlarıyla özellikle en önemli arama motoru olan Google ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür.Arama motorlarında üst sıralarda yer alınması için sadece web site kurmak asla yeterli değildir. Wordpress Seo çalışması ile bu işlemler daha da kolay hale getirilebilinir.Kurulacak olan web sitesinin arama motorlarına uyumlu olacak şekilde yapılandırılması gerekmektedir.


Unutulmamalıdır ki arama motorlarında yer almayan bir web sitesi hedef kitleye ulaşamayacağından hiçbir anlam ifade etmez.


Arama motorlarında özellikle Google'da üst sıralarda yer alan bir web site yüz binlerce hedef ziyaretçiye çok kısa sürede ulaşacağından markanın bilinirliliğine ve pazar payının artmasına yadsınamayacak düzeyde katkı sağlayacaktır. Arama motorlarına en uyumlu içerik yönetim sistemi ise WordPress tarafından geliştirilmekte olan içerik yönetim sistemidir.


WordPress içerik yönetim sisteminde, tüm eklentiler ve arama motoru optimizasyonu-Seo çalışmalarında yapılması gerekli olan ayarlamalar otomatik olarak gerçekleşmektedir. 


WordPress, açık kaynak kodlu yapısı, kolay kurulum özelliği, arama motoru optimizasyonu Seo çalışmaları na en uygun içerik yönetim sistemi olması ve ücretsiz olarak herkes tarafından ekstra bir yazılım bilgisine ihtiyaç duyulmadan kurulabilmesinden dolayı en yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemidir.


Tabiki Seo çalışmaları bunlarla sınırlı kalmıyor.


Detaylı SEO Çalışma bilgisi için; 

www.goseoo.com/seo-calismasi

Haber Tarihi: 06 Mart 2018 Salı 20:14Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/seo-calismasi-yapmak-ve-seo-calismalari-384658-haber/