Putin'den Suriye operasyonuyla ilgili ilk açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki durumun "uluslararası ilişkilerin tüm sistemine yakıcı etkide" bulunacağı uyarısı yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki durumun "uluslararası ilişkilerin tüm sistemine yakıcı etkide" bulunacağı uyarısı yaptı.
 
Putin Suriye'deki duruma ilişkin açıklamada, "Suriye'deki durumunda mevcut kriz uluslararası ilişkilerin tüm sistemine yıkıcı etkide bulunacak" derken, tarihin herşeyi yerli yerine koyacağının altını çizerek, "Tarih şimdiden Washington'a Yugoslavya, Irak ve Libya'daki kanlı olayların ağır sorumluluğunu yükledi" dedi.
 
 
 
Putin ABD'yi suçladı: BM kurallarını ihlal ettiler
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve müttefiklerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin kurallarını ihlal ederek, Suriye'deki askeri ve sivil bölgelere saldırdığına dikkat çekti ve ekledi:
 
"14 Nisan'da ABD, müttefiklerinin desteğiyle, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin silahlı kuvvetlerinin ve sivil altyapısının tesislerine füze saldırısında bulundu.
 
"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırımı olmaksızın, BM kurallarını ve uluslararası hukukun normlarını ihlal ederek, terörle mücadelenin ön saflarında yer alan egemen bir devlete karşı bir saldırı eylemi gerçekleştirdi."
Haber Tarihi: 14 Nisan 2018 Cumartesi 12:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/putinden-suriye-operasyonuyla-ilgili-ilk-aciklama-387045-haber/