Mykonos’a İzmir’den Feribot Seferleri Başladı!

Avrupa jet sosyetesinin gözde adası Mykonos’a Türkiye’den düzenli seferler başladı. Çılgın gece hayatı ile Avrupalı turistlerin gözdesi olduğu kadar Türk turistlerinde ilgisini çeken Mykonos 2018 yazında Türkiye’den çok daha fazla turisti ağırlayacak gibi duruyor.

Avrupa jet sosyetesinin gözde adası Mykonos’a Türkiye’den düzenli seferler başladı. Çılgın gece hayatı ile Avrupalı turistlerin gözdesi olduğu kadar Türk turistlerinde ilgisini çeken Mykonos 2018 yazında Türkiye’den çok daha fazla turisti ağırlayacak gibi duruyor.
 

İzmir’den düzenlenen aktarmalı seferlerle yaz boyunca Çarşamba hariç her gün ulaşımın mümkün olduğunu belirten Feribotlines direktörü Tamer Arda Tuncer ‘’Mykonos bize her yaz en çok sorulan Yunan Adasıydı. Bu talebin karşılığı olarak yolcularımıza Mykonos’a İzmir’den aynı gün içerisinde ulaşım imkanını sunmaktan keyif duyuyoruz.’’ Diyerek müjdeyi verdi
 

Seferler İzmir’den Hareket Ediyor


İzmir’in Seferihisar ilçe limanından hareket eden seferlerle Samos aktarması yaparak gün içerisidne ulaşabilen Mykonos Adası’na seferler Çarşamba hariç haftanın her günü düzenlenecek.
 

Tek yön biletin sadece 63€ olarak satışa çıktığı Mykonos feribot seferlerinde yolcuların dilerlerse konaklamalı kabin seçme şansı da bulunuyor.
 

Çılgın Partilerin Adası Mykonos
 

Mykonos adasının merkezi Mykonos Town olarak adlandırılmaktadır. Çok geniş bir alana sahip olmasa dahi adada gezilecek bölgelerin başında gelir. Mykonos turu sırasında gezeceğiniz sokaklar tarih boyunca korsan saldırısından ve şiddetli Ege rüzgarından korunmak amaçlı dar olarak yapılaştığından,ada merkezi de bu dar sokaklar arasında konuşlanmıştır. Mykonos Towndaki dar sokakların hepsi hareketli eğlencelere  ev sahipliği yapmaktadır. Sahil tarafında bulunan tavernalar iç sokaklarda  yerini gece kulüplerine bırakmaktadır.  Mykonos akşamlarının çılgın ruhu bu sokaklarda da sürdüğünden herkes kendine uygun bir eğlence bulabilir.
 

Mykonos turu sırasında huzurla güneşin batışını izleyebileceğiniz en güzel bölge Little Venice olarak bilinen kasabadır.Mykonos Town’a yakın konumda bulunan Küçük Venedik adada en güzel gün batımını izleyeceğiniz lokasyondur.Özellikle romantik çiftler tarafından tercih edilen bölgede gün batımını izleyebileceğiniz bir çok restoran ve taverna geç saatlere kadar ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Küçük Venedik’ten adanın sembolü olan yel değirmenleri doğrudan görünebilmektedir.
 

Yel değirmenleri adada mutlaka gezilmesi gereken bölgelerden biridir. Tarihi öneme sahip olan yel değirmenlerinden Mykonos adasının panoramik manzarasını izleyebilir, akşam saatlerinde  Küçük Venedik’in ışıklar içinde ki renkli görünümüne bakabilirsiniz.
 

Adada ki hediyelik alışverişinizi Mykonos Town ve Küçük Venedik bölgesinden yapabilirsiniz.Adadan alınacak en güzel hediyelik adanın sembolü olan yel değirmenlerinin seramik minyatürleridir. Ayrıca deniz kabuğundan yapılan değişik süs eşyalarını gene merkezde bulunan renkli sokaklarda ki tezgahlardan satın alabilirsiniz. Adayı  ziyaret eden turistlerin en çok satın aldıkları  bir diğer ürün el işi takılardır.Özellikle Küçük Venedik sokaklarında el işi takı tezgahlarını bulabilirsiniz.
 

Mykonos adasında 3 farklı festival bulunur ziyaret tarihlerini bu süreçlere denk getirebilirseniz yaz başında Mykonos Yaz Festivali  , sonbahar aylarında ise Hasat festivali adada renkli etkinliklere katılabileceğiniz dönemlerdir.

Haber Tarihi: 19 Nisan 2018 Perşembe 08:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mykonosa-izmirden-feribot-seferleri-basladi-387344-haber/