Floransa’da Nerede Kalınır ? Floransa Konaklama Rehberi

İtalya’nın en güzel ve en özel şehirlerinden biri olan Floransa, eşsiz tarihi yapısıyla mimari dokusuyla, müzeleriyle ve sarayları eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Bu şehirde konaklama ise birçok İtalyan şehirlerinde olduğu gibi pahalı.

İtalya’nın en güzel ve en özel şehirlerinden biri olan Floransa, eşsiz tarihi yapısıyla mimari dokusuyla, müzeleriyle ve sarayları eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Bu şehirde konaklama ise birçok İtalyan şehirlerinde olduğu gibi pahalı. Bu yüzden Floransa’da nerede kalınır ? sorusuna güzel bir cevap bulmak gerekiyor. Özellikle 2 günden fazla bu şehirde kalmayı planlıyorsanız.


Floransa’da konaklama bakımından birçok güzel bölge bulunmaktadır. Bu bölgelerin büyük bir bölümü şehir merkezine ve turistik yerlere yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Fakat şehrin tam merkezinde kalmak yerine biraz daha uzaklaşarak süper ekonomik konaklama birimlerine bulabilirsiniz. Şehir merkezine ortalama 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan bölgeler tam merkezde bulunan bölgelere göre çok daha uygun.
 

Floransa’da nerede hangi konaklama biriminde konaklayacağınıza karar vermeden önce hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermenizde yarar var. Bölge seçimini yaptıktan sonra aradığınız zevkte ve bütçede konaklama birimini bulmak çok daha kolay olacaktır.
 

Floransa’da Nerede Kalınır ? sorusuna en ideal cevaplardan biri tarihi merkez bölgesi olacaktır. Oldukça küçük bir bölge olan tarihi merkez bölgesinin bir ucundan bir ucuna yürüyerek en fazla 35 dakika içerisinde gidebilirsiniz. Bu yüzden tercihinizi bu bölgeden yana kullanacak olursanız, çok fazla düşünmenize gerek olduğunu sanmam. Ayrıca Floransa’da gezilecek yerler arasında oldukça popüler olan yerler bu bölgede bulunmaktadır. Sadece size hitap eden fiyatta ve konforda oteli bulmanız yeterli. Bu bölge kimler için daha mantıklı olacaktır ? diye soracak olursanız da, kısa süreliğine Floransa‘ya seyahat edenler için ideal diyebilirim. Çok yürüme veya ulaşım aracı derdi olmadan çevrede bulunan en bilindik turistik yerleri ziyaret ederek Floransa gezinizi çok güzel bir şekilde noktalayabilirsiniz.
 

Floransa’da uzun süre kalmayı planlamıyorsanız bu bölgede bulunan konaklama birimleri sizin için yeterli olacaktır. Yok 2 veya daha fazla bir süre bu şehirde konaklamayı planlıyorsanız bu bölgenin biraz daha dışına çıkmanızda yarar var.
 

Floransa’da nerede kalınır ? sorusuna en ideal bir diğer cevap ise, Öncelikle şehrin tam göbeğinde kalayım. Öyle bir merkez olsun ki, haritada bile kaldığım otelin en merkez yer olduğunu göreyim diyorsanız, Piazza San Marco ve Piazza Santa Croce arasında bulunan otelleri veya Ponte Vecchio ve Piazza Santa Maria Novella bölgeleri arasında olan konaklama birimlerini tercih edin derim. Yok ben zaten turistik yerlere yürürüm sorun değil, gece hayatına yakın olsun yeter diyorsanız ? ; O zaman, kesinlikle size önerebileceğim tek adres var. ”Via dei Benci” yakınlarında bulunan herhangi bir konaklama birimi olacaktır. Bu yeri de, ”Santa Croce” bölgesinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Via dei Benci’de bulunan oteller pahalı gelirse, yine gece hayatına yakın sayılan, ”Piazza Santo Spirito” (Oltrarno Bölgesinde bulunuyor) denenebilir. Floransa gece hayatı için bu iki yerden başka bir yer aramanıza bile gerek yok. Fakat, bu bölgelerde otel seçerken, otelinizin cadde üzerinde olup olmadığını kontrol edin derim. Çünkü, gece trafiği uykunuzu bölebilir.
 

Floransa’da konaklama konusunda çok sıkı bir araştırma yapmanıza gerek olmasa da rezervasyon yapmadan bu şehre gitmeyin derim. Bunun yanında eğer erken rezervasyon yapacak olursanız konaklama birimlerinde çok güzel indirim fırsatları da bulabilirsiniz.


Çok ucuza konaklama birimi bulacağım diye kendinizi bilgisayar/telefon başında harap etmeyin. Bölgeye karar verin. Otel arama sitelerine ve hostel arama sitelerine gideceğiniz bölgenin ismini girin. O bölgede bulunan reytingi ve misafir yorumlarının yüksek olduğu oteli seçin ve keyfinize bakmayın. Çünkü, aynı otel son 2 gün kala yarı fiyatına düşebiliyor. Bu yüzden, ücretsiz olarak (Kredi kartı olmadan) booking.com adlı siteye gidip 1-2 hafta önceden bir rezervasyon yapın. Sonra birkaç gün kala tekrar bakın. Baktınız otel fiyatları düşmüş, eskisini iptal edip, yenisine farklı bir isimle yeniden rezervasyon yapın (Soyadınızın birkaç harfini yanlış girmeniz yeterli, çok da büyük bir mesele değil). Tamam ! Bölgeyi seçtim şimdi oteli nereden, nasıl bulacağım ? Hangi otelde konaklayacağım ? 3 mü, 4 mü yoksa 5 mi olmalı otelimin yıldızı ? diyorsanız, öncelikle paralarınız ceplerinizden taşıyorsa bile, 5 yıldızlı otelde kalmayın derim. Çünkü, 3 veya 4 yıldızlı otellerde bu şehirde aynı hazzı verecektir.
 

Floransa’da nerede kalınır ? sorusuna daha birçok bölgeyi eklemek mümkün. Fakat bu iki bölgeden birini seçecek olursanız, çok uygun bir Floransa gezisi yapabilirsiniz.
 

Floransa’da nerede kalmalı ? sorusuna cevap bulduktan sonra Floransa hakkında diğer yazılarımıza göz atmak için Gezi Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Haber Tarihi: 13 Mayıs 2018 Pazar 16:07Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/floransada-nerede-kalinir-floransa-konaklama-rehberi-388961-haber/