Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolar 4,3990, euro 5,2465 lira ile yeni rekor düzeylere tırmandı.
Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gelişmelerin etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan lira, dolar ve euro karşısında yeni tarihi düşük düzeylere geriledi.
 
Erken işlemlerde dolar/TL 4.3990 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü. Dolar 4,38 civarında hareket ediyor. 
 
Euro/TL de 5.2465'le rekor düzeye tırmandı. Euro 5,20'nin üzerinde işlem görüyor.
 
Analistler, liradaki sert değer kayıplarını, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi artan kamu harcamaları, ekonomik verilerdeki zayıflamanın yanında, enflasyon ve cari işlemler açığının yüksek düzeylerine bağlıyor. Piyasaların gözü bugün, Hazine'nin çıkacağı iki ihaleye özellikle yabancı yatırımcıların ilgisinde olacak.
 
 
Uluslararası piyasalarda dolar küresel ticaret gerilimlerinin azalacağına ilişkin umutların ABD tahvil getirilerini yükseltmesiyle başlıca para birimleri karşısında bir haftadan uzun sürenin en düşük seviyesinden yükseldi. Dolar endeksi dün gördüğü 2 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 92.243'ten yükselerek 92.647'ye çıktı.
Haber Tarihi: 15 Mayıs 2018 Salı 08:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dolar-kuru-bugun-ne-kadar-389086-haber/