Kılıçdaroğlu Filistin atkısı takıp Trump'ı eleştirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısını yaparken kürsüye Filistin atkısıyla çıktı. Gazze'deki katliam üzerinden ABD Başkanı Trump'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "İç sorununu gündemden düşürmek için İsrail'le ilgili politikaları yürürlüğe koydu" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:,
 
"18 yıldır başkana verilen yetki kullanılmadı. Gönül isterdi ki Sayın Trump da bunu uygulamasın. Amerika'da kendi iç sorununu çözemeyen bir başkan, sorunu gündemden düşürmek için İsrail'le ilgili başka politikaları yürürlüğe koydu.
 
Ortadoğu'nun kan gölü olmasına teşvik ediyorsunuz. Pimi çekilen bombayı Ortadoğu'nun kalbine yerleştirdiler. Kanlı pazartesiyi hiçbir Ortadoğulu unutmamalıdır. Bir tarafta en gelişmiş silahlar bir tarafta barış isteyen Filistin halkı var. Siz o gelişmiş silahlarla o insanları tarıyorsunuz. Bu mudur adalet? 
 
Sayın Trump kendi ülkesinde bilimadamlarına aktivistlere sorsun. Ortadoğu'da barış isteriz ama bu barış silahla olmaz. BM kararlarını tanımıyorsun. Güvenlik Konseyi kararlarını tanımıyorsun. İstediğimi yaparım diyorsan insanlık tarihi seni yaşam boyu lanetler. Bıkmadık mı insanların ölmesinden? 70 yıldır kendi vatanları için mücadele ediyorlar.
 
Filistinli kardeşlerimiz vatanları için mücadele ediyorlar. Kendi  topraklarından sürüldüler. Kendi toprağında insan ikinci sınıf vatandaş olabilir mi? Kendi vatanını savunmak istiyor. O insanların üzerine kurşun yağdıranları tarih unutmayacaktır. ABD Ortadoğu'da arabuluculuk rolünü tamamen kaybetti. Artık İsrail hükümetinden yana taraftır. ABD Trump yönetiminin Ortadoğu'ya barış getirme şansı yoktur. Artık ölümleri, kanı ve gözyaşını getirir. 3 günlük yas ilan edildi, doğrudur.
 
Arap dünyası kendi içinde birlik olmayan Arap dünyası...  Bundan daha büyük bir ayıp yoktur. Egemen güçlerin söylemlerini dile getiren iktidarlardan halka hayır gelmez. tarih ülkesi için mücadele eden insanlara saygı duymuştur. Filistinlilere her şey yapacaksınız, sonra dünyaya ders vermeye çalışacaksınız. Dünya tarihi bunu kabul etmez.
 
Kudüs'ün bir barış kenti olması lazım. Kanlı pazartesi unutacağımız türden bir pazartesi değil. Hükümet 3 günlük yas ilan etti gayet güzel. Bizim eleştirimiz bu uygulamaları yapan siyasal iktidarlara halka değil. Ne yapılmalı? Dönem başkanı sıfatıyla İslam İşbirliği Teşkilatı'nı acil toplantıya çağırdılar. Burada kararlar alınmalı ve aynen uygulanmalı. Kanlı pazartesiyi dünyaya unutturmamak için önemli kararlar alınması lazım. Birinci istediğimiz budur. İkinci isteğimiz İsrail'deki büyükelçimizi derhal geri çekin. İstişare için geri çektik ne istişaresi? Büyükelçiyi kesin göndermemek üzere geri çekeceksin. İsrail ile Mavi Marmara dolayısıyla yapılan sözleşme onurumuza dokunuyor. Onur kırıcı sözleşmeyi öngören kanunun derhal iptal edeceğiz etmeliyiz.''
Haber Tarihi: 15 Mayıs 2018 Salı 14:11Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kilicdaroglu-filistin-atkisi-takip-trumpi-elestirdi-389132-haber/