"Türkiye’de milyonlarca Demirtaş var"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Urfa İl Örgütünün düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Buldan burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Urfa İl Örgütünün düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Buldan burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
 
24 Haziran’da bir ilk olacak. Türkiye halkları yaptığı tercihle kendi kaderini belirleyecek. Kürtler başta olmak üzere, Türkiye  toplumunun kaderinin belirleneceği tarih 24 Haziran. Bizler iki şeyden birine karar vereceğiz; ya 16 yılık zulme evet diyeceğiz, ya da biz AKP’nin gitmesinden yanayız, özgürlükten yanayız diyeceğiz. Ama şunu görüyoruz. Türkiye halkları kararını vermiş, bu karar AKP’nin gidişidir. AKP’nin artık bu ülkeyi yönetemeyeceğinin kararı verilmiştir. Çünkü 16 yıldır, AKP bu ülkeye zulümden, acıdan başka bir şey getirmemiş. Şimdi bir kez daha onay istiyorlar. Biz diyoruz ki siz gidicisiniz. Sandıklardan gümbür gümbür HDP çıkacak.
 
Türkiye’de milyonlarca Demirtaş var
 
Sadece HDP için değil, Selahattin Demirtaş için de bir tercihte bulunulacak. Selahattin Demirtaş’ın milyonların gönlünde özel bir yeri var. Sevgili Selahattin Demirtaş, bugün rehin olarak tutulmuş olabilir ama bugün Türkiye’nin her yerinde milyonlarca Demirtaş var. 
 
Haksızlıklara en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz
 
Az kaldı biraz daha sabrediyoruz. Bizim sabrımız Hz Eyüp sabrı. Bu sabrı sandıklarda da göstereceğiz. Siz de Urfa halkı olarak önemli bir tercihte bulunacaksınız. Sizin temsilci olarak seçtiğiniz yoldaşlarınız Parlamento’da sizin sesiniz oldu. Sadece Parlamento’da değil Urfa’da da sizin her zaman yanınızda olan vekillerinizin vekilliği düşürüldü, onlara ceza verildi. İbrahim Ayhan’a, Osman Baydemir’e, Dilek Öcalan’a yapılan bu haksızlıklara karşı en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz. 
 
Ben buradan ayrılırken milletvekili adaylarını sizlere emanet ediyorum. Önce Allaha sonra sizlere emanet ediyorum. Biliyorum ki Urfa halkı iradesini sahiplenecek.
Haber Tarihi: 11 Haziran 2018 Pazartesi 20:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turkiyede-milyonlarca-demirtas-var-390458-haber/