İngiltere'de üniversite okumanın faydaları

Bizim ülkemizdeki eğitim sisteminin dünyanın bazı ülkelerine göre henüz beklentilerin çok altında olduğu bilinir özellikle de İngiltere’de üniversite eğitimi denildiği zaman kalitesi dünyanın birçok ülkesinde bilinip ispatlanmıştır.

Bizim ülkemizdeki eğitim sisteminin dünyanın bazı ülkelerine göre henüz beklentilerin çok altında olduğu bilinir özellikle de İngiltere’de üniversite eğitimi denildiği zaman kalitesi dünyanın birçok ülkesinde bilinip ispatlanmıştır. Bu makalemizde siz değerli takipçilerimiz için İngiltere’de yüksek lisans ve eğitim sistemi hakkında bir bilgilendirme yapalım istedik. Bu sayede bu ülkede dil eğitimi, yüksek lisans ya da lise eğitimi almak isteyenler ancak kafasında soru işaretleri olanlarında bir nebze olsa beklentilerini karşılamayı düşünüyoruz.
 

İngiltere’de Eğitim Sistemi
 

İngiltere’de eğitim sistemi lisans ve yüksek lisans şeklinde iki bölüme ayrılmş durumda. Lisans eğitimi genellikle 3 yıl sürüyor ama bazı teknik okullara baktığımız da 4 yıla kadar uzamış olduğu bilinmektedir. Ülke de eğitim zamanı ise eylül ekim aylarında başlar ve üç dönemli olarak devam eder. Bunun yanı sıra eğitim sisteminin içerisinde bizde olduğu gibi tatil zamanları vardır. Mesela Noel, paskalya ve yaz tatili gibi. Dönemsel olarak baktığımızda ise her dönemin yaklaşık olarak 10–14 hafta kadar sürdüğünü bilinir. Ancak okullarda ve yüksekokullarda bu süre daha uzun olmakla birlikte üniversitelerde daha kısa olur.
 

İngiltere’de okumanın öğrenciler bakımından artıları çok fazla çünkü zengin bir kariyer planlaması sunabiliyor. Bunun yanında mesleki olarak da mezuniyet sonrasında kolay iş bulma imkanı var. Bunun için uygun öğrenci programlarından mezun olmak yeterli oluyor. İngiliz eğitim sisteminin oldukça köklü bir geçmişi mevcut. Bunun içinde teknolojiye ağırlık verilmiş durumda. Bir çok öğrenci okurken aynı zamanda teknolojinin de her türlü imkanlarından ve okulların bu olanaklarından faydalanabiliyorlar. Mesela her okulda kütüphane ve laboratuar gibi olanaklar var. İngiltere eğitim sistemi için söylenebilecek en doğru sözünde eğitim dünyasında özel bir yere sahip olduğudur.
 

İngiltere’de lisans eğitimine katılmak isteyenler için kabul şartları ve programları ise şu şekilde belirlenmiştir. Türkiye ile İngiltere arasındaki eğitim sistemi birbirinden farklılık göstermektedir. Bunun içinde İngiltere Türkiye’den gelen öğrenciler için kabul koşullarını farklı tutmuştur. Örneğin Türkiye’de lise mezunu olan öğrenciler İngiltere’de yeterli görülmezler bunun içinde 1 düzeyde kabul edilmezler. Bu da İngiltere’de üniversiteye başlayamamaya neden olacaktır. Eğer ki siz Türkiye’de lise mezunu olmuş ve İngiltere’de üniversite okumak istiyorsanız o zaman ilk olarak iyi derece de bir İngilizce biliyor olmanız gerekir. Bunun yanı sıra üniversite öncesinde bir yıllık bir hazırlık dönemi eğitimi almak zorundasınız. Bu hazırlık bölümü ise genelde her üniversitenin bünyesinde ya da özel eğitim kurumlarında verilmektedir. Burada Türk öğrencilerine Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilimler gibi alanlarda eksiklik duydukları konularda destekleyici dersler verilir.
 

Buradaki amaç ise öğrencilerin hangi bölümde okumak istiyorlarsa o bölümde güçlük çekmeden okumalarını sağlamaktır. Bu eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler üniversiteye girmeye hak kazanmış olacaklardır.

Haber Tarihi: 10 Temmuz 2018 Salı 22:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ingilterede-universite-okumanin-faydalari-391201-haber/