Selçuk'tan itiraf: Terim'den önce...

Galatasaray kaptanı Selçuk, geçen sezon yaşanan teknik direktör değişimi sayesinde ipi göğüslediklerini söyledi:
G.SARAY Kaptanı Selçuk İnan, İsviçre kampında içini basın mensuplarına döktü. Süper Lig’de 21. şampiyonluğu teknik direktör Fatih Terim sayesinde kazandıklarını itiraf eden deneyimli orta saha, konu yelpazesi oldukça geniş sohbette şu ifadeleri kullandı:
 
“BU benim düşüncem. Bence Fatih hoca gelmeseydi şampiyon olamazdık. O geldikten sonra ciddi bir değişim oldu. Sadece oyunumuzda değil, hayatımızda da. Florya’daki mutluluk oyunumuza da yansıdı. Özgüvenimiz arttı. Taraftarımız da bu değişime ortak oldu ve şampiyonluk da geldi. 
 
TERİM futbolun içinden gelen biri olarak oyuncuya nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Futbolculara verdiği özgüven gerçekten başka bir şey. Sadece bize değil camiaya da verdiği özgüven ortada. Taraftarı birleştirici bir güç. Herkesin üzerinde etki bırakmayı başarabiliyor. Bunu nasıl yaptığının sırrını da ona sormanız lazım.
 
‘EKİP ÇOK KARAKTERLİ’
 
HASAN Şaş ve Ümit Davala hepimiz için bütün Türk oyuncular için bu mesleği yapmak isteyenler için çok iyi rol model oluyor. Onların da şansı Fatih Terim gibi bir hoca ile çalışmak. Tabi Levent Şahin’i de unutmamak lazım. Çok kariyerli daha da önemlisi çok karakterli insanlar. Bize yardımcı olmanın yanı sıra ilham kaynağı oluyorlar…
 
HAYALİMDE tabii ki de benim de bir jübile var. Huzurlu, mutlu bir şekilde Ali Sami Yen Türk Telekom Spor kompleksine çıkıyorum. Son maçımda taraftarımızı selamlayarak kendi evimde, kendi taraftarımız önünde veda ediyorum.” 
 
‘Bu sezon işi baştan sıkı tutacağız’
 
“G.SARAY taraftarını anlatmaya gerek yok. Geldiğimden bu yana Arena’da çok az maç kaybetmişizdir. Şansız maçlardır. Taraftarımızla beraber çok iyi uyum sağladık. Deplasmanda sıkıntı yaşadık. Özellikle geçen sene. Ama bunu bu sene tekrarlayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü yeni arkadaşlarımız vardı. Türkiye’ye adapte olmakta zorlanabilirlerdi. Ki ona rağmen biz şampiyon olduk. İşi baştan sıkı tutacağız. Aramızda bunu konuşuyoruz.” 
 
‘İlk günden beri Hırvatlar’ı tutuyorum’
 
“BEN Dünya Kupası’nın başından beri Hırvatistan’ı destekliyordum. Onlarla çok oynadık bir de dışarıda karşılaştığımızda arkadaş gibi birbirimize sarılıyoruz. Trabzonspor’dan takım arkadaşım Cale vardı. Oda arkadaşımdı. O da Modric ile arkadaş. Bir de bizim gruplarda her zaman varlar. Hiddink zamanında bizi yenmişlerdi. O yüzden onları destekliyorum. 
 
BENCE Modric en az Iniesta kadar önemli ve yetenekli bir oyuncu. Belki de Hırvat olmasına rağmen bu sene Ballon D’or’u kazanabilir.”
Haber Tarihi: 14 Temmuz 2018 Cumartesi 08:59Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/selcuktan-itiraf-terimden-once-391275-haber/