Bağ evinde basılmışlardı! Kendilerini böyle savundular

Kayseri’de FETÖ davalarında yargılanan ve tahliye olduktan sonra bir bağ evinde toplantı halinde tekrar basılan 10 kişiden 8’i tutuklanırken, şahısların ifadelerine ulaşıldı. ‘Koğuş arkadaşıydık, eski günleri yad ettik’ diyen zanlılardan birinde bulunan flash diskte FETÖ elebaşı Gülen’in vaaz kayıtları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren bazı metinler de bulundu.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün terör ve istihbarat birimleri FETÖ bağlantılı bir grubun Kazımkarabekir mahallesindeki bir evde toplantı yaptıkları istihbaratı üzerine eve baskın yapmış ve  10 kişi yakalanmıştı. Soruşturma neticesinde, yakalanan kişilerin daha önce FETÖ’den yargılanan kişiler olduğu, 2 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde tutuklu olarak yargılandıkları, bazılarının ceza aldıkları ve dosyalarının istinaf sürecinde olduğu belirlenmişti.
 
Flash bellekten çıktı
 
Gözaltına alınan zanlılardan birinde bir flash bellek bulundu. İncelenen flash bellekten FETÖ elebaşı Gülen’in vaaz kayıtları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren bazı metinler bulundu. 
 
'Cezaevi muhabbeti için buluştuk’
 
Zanlılar ise ifadelerinde ‘örgütsel buluşma’ yaptıkları suçlamasını kabul etmedi. Bazı zanlılar ifadelerinde “Nevşehir Cezaevi’nde C12 koğuşunda kalıyorduk. O günleri konuşmak, muhabbet etmek için bir araya gelmiştik’ diyerek kendilerini savunmaya çalıştı. Zanlılardan sadece 5’inin aynı koğuşta kaldığı belirlendi.
 
Devam eden süreçte 2 kişiyi daha gözaltına alan polis 12 zanlıyı adliyeye sevl etti. 8 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. (milliyet.com.tr)
Haber Tarihi: 11 Eylül 2018 Salı 10:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bag-evinde-basilmislardi-kendilerini-boyle-savundular-392256-haber/