İlk gün sadece 60 uçuş

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan ilk uçuş 31 Ekim saat 14.00’te Ankara’ya yapılacak. İlk gün sadece 60 uçuş olacak. Daha sonra uçuş sayısı saatte 60’a kadar çıkacak.
İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılmasına 45 gün kaldı. İşletmeci firma İGA başta olmak üzere tüm firmalar son güne tüm işleri yetiştirmek için son hazırlıklarını yapıyor. Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu dün taşınma programı ve açılış sürecine ilişkin planın detaylarını açıkladı.
7 bin 500 yolcu
 
31 Ekim’de resmen faaliyete geçecek havalimanından ilk uçak saat 14.00’da Ankara’ya hareket edecek. Aynı şekilde piste inecek ilk uçak da bundan 10 dakika sonra Ankara’dan gelen başka bir uçak olacak. İlk yurt dışı uçuşu KKTC’ye gerçekleştirilecek. 31 Ekim’deki açılışın ardından ilk gün havalimanında 60 uçuşun yapılacağını söyleyen Samsunlu, “İlk günümüzde toplamda 7 bin 500 yolcuya ev sahipliği yapacağız. 2’nci günden itibaren saatte 60 uçuşa ev sahipliği yapacağız. Aslında teknik olarak kapasitemiz saatte 90 uçuş ancak şimdilik bu seviyede çalışmayı uygun gördük” şeklinde konuştu.
 
İsim belli değil  
 
İstanbul Yeni Havalimanı’nın adı ile ilgili tartışmalara ilişkin henüz net bir sonucun ortaya çıkmadığını belirten Samsunlu, “İsim konusu, yönetim kurulu üyelerimizin dünya genelinde yaptıkları araştırma çalışmaları ve ilgili mercilerle yapılacak değerlendirmeler sonucu alınacak kararla belirlenecek. Paydaşlar kendi önerisini sunacak. Verilen karar doğrultusunda havalimanının ismi 
29 Ekim’de açıklanacak” dedi. 

Vatan Gazetesi
Haber Tarihi: 13 Eylül 2018 Perşembe 10:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ilk-gun-sadece-60-ucus-392313-haber/