CHP'de İstanbul düğümü çözülüyor! Temaslar başladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Adaylık için ismi öne çıkan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahaya inerek temaslarda bulunmaya başladı.
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında konuşulan isimlerin başında gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmen sahaya inerek, temaslarına bulunmaya başladı. Bu sabah partisinin 13 ilçe belediye başkanıyla bir araya gelen İmamoğlu'nun, başkanlara, "adaylığıma itirazınız olur mu?" diye sorduğu öğrenildi. Belediye başkanlarının ise İmamoğlu'na aday olması durumunda "tam destek" vereceklerini beyan ettiği öğrenildi. İmamoğlu'nun bu toplantının hemen ardından da bazı ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği belirtildi.
 
Milliyet’ten  Şevket Yaman ‘ın haberine göre, İmamoğlu adaylığı ile ilgili temaslarına bugün resmen başladı. İmamoğlu, bu sabah Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde CHP'li 13 ilçe belediye başkanıyla buluştu. İmamoğlu'nun toplantıda yaptığı konuşmanın başında, adaylıkta kendisine yönelik bir teveccüh olduğu belirterek, hem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de partililere teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun kendi adaylığı üzerindeki gelişmeleri belediye başkanlarına anlatırken, İstanbul için nihai kararın CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi tarafından verileceğini, herkesin de bu karara saygı duyacağını ifade etti.
 
Başkanlardan tam destek
 
İmamoğlu'nun daha sonra ise belediye başkanlarına, "adaylığıma itirazınız olur mu?" diye sorduğu ve bu konudaki görüşlerini aldığı öğrenildi. Toplantıya katılan belediye başkanlarının ise aday olması halinde İmamoğlu'na "tam destek" sözü verdiği öğrenildi.
 
İmamoğlu'nun bu toplantının hemen ardından da bazı CHP'li ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği belirtildi. İmamoğlu'nun ilçe başkanlarıyla da adaylık konusunu değerlendirdiği, parti örgütünün kendi adaylığına nasıl baktığını anlamak için görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
 
Uzlaşma arıyor
 
Kulislere yansıyan bilgilerde, İmamoğlu'nun parti içi mutabakatı sağlayarak aday olmayı arzuladığı, bu nedenle hem belediye başkanları, hem parti örgütü, hem de milletvekillerinin desteğini almak istediği belirtildi.
 
Kılıçdaroğlu ile görüştü
 
Kılıçdaroğlu ile geçen ay bir araya gelen İmamoğlu'nun hafta sonu da parti genel merkezinde CHP lideri ile bir görüşme daha yaptığı öğrenildi.
Haber Tarihi: 04 Aralık 2018 Salı 17:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/chpde-istanbul-dugumu-cozuluyor-temaslar-basladi-393703-haber/