Soğuk Depolarda Kullanılan Soğutma Cihazları Ve Tüp Buz Makineleri

Soğutma genel olarak bir madde ya da bir ortamın ısısının; o maddeyi ya da ortamı çevrelemiş olan ortamdan daha düşük ısıya indirilmesi işlemine verilen addır

SOĞUK DEPOLAR VE KULLANILAN SOĞUTMA CİHAZLARI

 

            Soğutma genel olarak bir madde ya da bir ortamın ısısının; o maddeyi ya da ortamı çevrelemiş olan ortamdan daha düşük ısıya indirilmesi işlemine verilen addır. Soğutma işlemi birçok sektörde kullanılmaktadır. Bu sektörlerin başında gıda, inşaat, balıkçılık ve birçok sanayi kolu gelmektedir. Soğutma işlemi için birçok cihaz yapılmakta ve bu cihazlar kullanım alanlarına ve ortamlara göre farklılık göstermektedir.

 

 Soğutma Yöntemleri ve Cihazları nelerdir?

 

            Soğutmanın prensip ve yöntemleri; sıvıların gazlaşma gizli ve süblimleşme gizli ısısını kullanarak soğutma yöntemi, dondurucu karışımlar kullanılarak soğutma işlemi ile mekanik yöntemlerle soğutma işlemi yapılmaktadır. soğutma cihazları birçok ortam ve koşul için ayrı ayrı üretilmektedir. Bu cihazlar; endüstriyel soğutma cihazları, proses soğutma cihazları, soğuk depo cihazları, soğuk oda cihazları, şok soğutma cihazları ve split tipi soğuk hava deposu cihazları gibi cihazlardır. Bu cihazların kullanımı için ortamlar ve kullanılacak ürünler farklı olmaktadır. Her ortama ve koşula dayanıklı soğutma cihazları üretilmektedir. Bu cihazların üretiminde sektörlerin ihtiyacı baz alınmaktadır.

 

 Tüp Buz Makinesi Nedir?

 

            Soğutmada kullanılan birçok makine vardır. Bu makinelerden biri de tüp buz makinesidir. tüp buz makinesi, temiz ve tatlı suyun dondurulmasıyla oluşturulan silindirik buz küplerini üretmektedir. Doğrudan tüketilebilen yiyecek ve içecekleri soğutmak ve soğuk yiyecekler için kullanmak üzere tüp şeklinde buz parçaları üretilmektedir. Endüstriyel amaçlar için yapılan bu makine endüstriyel soğutma cihazları kategorisinde yer almakta ve diğer buz makinelerinin ürettiği buzlara karşı daha uzun zaman erimeden kalabilmektedir.

 

 Soğuk Depo Nedir ve Muhafaza İşlemleri Hangileridir?

 

            İnsanların yaşam koşulları iyileştikçe ve gelişen teknolojilerle birlikte buza olan ihtiyaç da buna orantılı şekilde artmaktadır. soğuk depo, gıda maddelerinin saklama sürelerinin normal süresinin üzerine çıkarılabilmesi ve daha uzun süre saklanabilmesi için sıcaklık ve nem oranlarının kontrol edilebildiği nem ve ısı transferine karşı yalıtkan olan sistemlerdir. Soğuk depolarda saklama süreleri sınırlı ve ürünler arasında farklılık göstermektedir. Serin muhafaza, soğuk muhafaza ve donmuş muhafaza işlemi yapılmaktadır. Ayrıca şoklama işlemi de soğuk depolarda yapılan diğer işlemlerdendir.

 

Haber Tarihi: 07 Aralık 2018 Cuma 09:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/soguk-depolarda-kullanilan-sogutma-cihazlari-ve-tup-buz-makineleri-393738-haber/