İzmirde Obezite doktoru tavsiye

Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, sağlığı bozacak şekilde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanır.

Obezite Tedavisi Dünya Sağlık Örgütü tarafından, sağlığı bozacak İzmir Obezite Tedavi Merkezi şekilde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanır. Tedavi sürecine başlamadan hastalarımızdan alınan ilk soru Tüp mide izmirde mide küçültme ameliyatı fiyatlarıdır. Mide küçültme ameliyatı fiyatını etkileyen bir sürü faktör vardır. Doktor, ekip, yoğun bakım, refakatçi kalım, malzeme v.s gibi faktörler ücreti etkilemektedir. Detaylı bilgi için mutlaka form doldurarak hastanemize müracaat ediniz. Mide Küçültme yöntemi İzmir'de uygulanmakta olan günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda fazla enerji yağ olarak depolanır. İzmir Mide Küçültme Ameliyatı Obezite günümüz sanayi toplumunda hızla büyüyen bir hastalıktır. Obezite Cerrahisi ile obeziteden kurtulmak mümkündür. İzmirde Obezite Cerrahisi yapan doktor Serkan Tüğen kişilerin Obezitem olmasına neden olan faktörlerin başında genetik gelmektedir. Şiddetli obezite ile mücadele eden hastalar için hastalığın en zor tafarı sosyal damgalanma konusunda toplumun geri kalanının uyguladığı ayrımcılıkla yüzleşmektir. Obezite Cerrahisi ile bu hastalıktan kurtulmak mümkündür. Havayolu koltukları, otobüs koltukları, uygun giyim seçeneği mevcudiyeti, otomobil kabinlerinin boyutları örneklerin arasındadır.
 

Hastanın ek olarak şunlara sahip olması beklenir.
 

Tıbbi gözetimli diyabette başarısız olmuş olması, Psikolojik olarak stabil olması, Yaşam tarzı değişikliği ve ilaç tedavisi ile sonuç alamamış olması.
 

Halkın çoğunluğu maalesef şiddetli obez insanları, uyuşuk obur ve özdisiplinsiz olarak göstermektedir. Obezite Cerrahisi İzmir Bu sebeple depresyon gibi psikolojik sorunlar bu popülosyonda olağanüstü bir insidansa sahipdir.Dünya Sağlık Örgütünün sınıflamasına göre BMI (beden kitle indeksi) kg/m2 18,5 altında ise az kilolu, 18,5-24,9 normal kilolu, 25,0-29,9 fazla kilolu, 30,0-39,9 OBEZ, 40,0’ın üzeri MORBİD(ciddi) OBEZ, 50 ve üzeri SÜPER OBEZ,olarak belirtilmiştir. Op. Doktor Serkan Tüğen aynı zamanda yeterince kilo verip obeziteden kurtulmak ve bu kilo kaybını korumak için diyet ve egzersiz yapmayı deneyen şiddetli obez hasta nüfusunun başarı oranı %3’tür. Bariatrik ve metobolik cerrahi obezite için en etkili tedavi yöntemi olduğunu da belirtti.
 

Obezitenin Kişilerin yaşam kalitesine etkisi nedir?
 

Yaşam kalitesi obezitede ciddi olarak bozulmuştur. Obezite, fiziksel hareketinizi kısıtlar, vücud ağrılarıana ve yorgunluğa sebep olur. Bir Amerikan araştırma kuruluşu olan “The National Health and Nutrition Examination Survey”yaptığı çalışmada morbid obez kadınların normal kilolu kadınlara göre 4 defa fazla depresyona girdikleri tespit edilmiştir.
 

Yapılan çalışmalarda, psikososyal uyum ile kilo arasında direk ilişki saptanmış ve kilo kaybı ile hayat kalitesinin arttığı kesin olarak ortaya konulmuştur. İzmir Obezite Ameliyatı geçiren hastaların %95 inde hayat kalitesinin arttığı ve bu kişilerin sadece uzun değil daha iyi yaşadıkları ortaya konulmuştur. Obezite tedavi edilebilir ve geri döndürülebilir bir rahatsızlıktır.
 

Amerikan Kalp Derneği (AHA), Amerikan Diyabet Derneği (ADA) 2015 ortak açıklamasında metobolik ve bariatik cerrahi ile Tip 2 diyabet, hipertansiyon, kemik erimesi ve eklem hastalıkları, uyku apnesi, kalp ile ilişkili hastalıklar ve tüm nedenlere bağlı ölümleri azaldığı bildirilmiştir.
 

Önce tüp mide (mide küçültme) ameliyatı yapılır. İnce bağırsağın son bölümü kesilerek alt ucu mideye ikinci bir çıkış olarak bağlanır. Bağırsağın üst ucu daha alttan bağırsağa yan yana anastomoz yapılır. Yiyeceklerin 1/3’ü doğal yoldan, 2/3’ü ise yeni yoldan (ince barsağın son 1 metresi) geçer. %95’i demir ya da vitamin desteğine ihtiyaç duymaz. 5 yıllık süre sonunda hastalar fazla kilolarının %74’ünü verir. 5 yıllık süre sonunda diyabet kontrolü %86’dır. Tüp mide ameliyatı ve transitbipartisyon sonra GLP-1 düzeyleri ( insülin üretmini arttırır) anlamlı olarak artmaktadır.

Haber Tarihi: 11 Aralık 2018 Salı 22:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/izmirde-obezite-doktoru-tavsiye-393793-haber/