Faaliyet raporu nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilir?

Büyük şirketlerin ileriye yönelik daha iyi çalışmalar yapabilmesi, büyüme sağlayabilmesi, diğer taraflardan destek alabilmesi için her yıl bir rapor hazırlaması gerekmektedir

Büyük şirketlerin ileriye yönelik daha iyi çalışmalar yapabilmesi, büyüme sağlayabilmesi, diğer taraflardan destek alabilmesi için her yıl bir rapor hazırlaması gerekmektedir. Sadece dışarıdan alınacak destekler için değil, şirket sahibi ve yöneticilerinin şirketin gidişatı hakkında bilgi edinmesi, daha olumlu adımların atılmasıyla şirketin büyümesini de sağlar. Bu işi şu şekilde açıklamak daha anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Örneğin “A” adında bir şirket, bu senenin ikinci döneminde hayata geçti bu şirket, elbette bir şekilde iş hacmini arttırır ancak iş hacmini arttırabilmek tek başına şirketin büyümesine katkıda bulunmaz. Büyük düşünmek ve büyük adımlar atabilmek için şirketin ciddi bir marka değerine sahip olduğunu kanıtlamak gerekir. Bu kanıt sayesinde şirkete gelecek olan dış destekler artar ve böylece marka değerinin yükselmesi hem daha rahat olur hem de güvenilir bir şirket olduğu daha şeffaf bir şekilde anlaşılabilir. Bunu oluşturabilmek için öncelikle şirketlerin kendi içinde, kendilerine fayda sağlayacak bir muhasebesi olmalıdır. Bu muhasebe, sadece şirketin maddi gelirini, finansal işlerini ve parasal olan diğer işlerini takip etmekle sınırlı değildir. Aynı zamanda şirketin çalışma şekli, personellerin işe yatkınlığı gibi detayları da göz önünde bulundurmalıdır. İşte bu işin diğer bir boyutu veya resmiyetteki adı faaliyet raporudur. Faaliyet raporu iş döneminin sonunda hazırlanan bir rapor olup, bazı kurum ve kişilerle paylaşılır ve buna göre dışarıdan gelecek desteklerin yönü belirlenir.

 

Faaliyet raporunun net şekilde hazırlanması
 

Bir şirket hakkında bilgi edinmek için uzaktan bakarak “çok fazla aktif bir şirket” yakıştırmasını yapmakla şirketin işleyişini, iş hacmini, çalışma potansiyelini anlamak çok zordur. En nihayetinde küçük bir firma olsa bile günlük müşterileri gözlemleyerek buna karar verilemez verilse bile doğru sonuçlara ulaşılamaz. Peki, nasıl anlaşılabilir? Öncelikle bir limited, anonim şirketi veya sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketleriniş hacmini öğrenerek şirket hakkında genel bir kanıya ulaşabilmek için şirketin hazırladığı raporları incelemek gerekir. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi bankaların şirkete kredi verebilmesi için bile bir rapor sunmaları gerekmektedir. Mesela çalışan sıradan bir insan bile bankadan kredi talep ettiğinde, çalışma hayatına dair bir takım belgeler istenir, aldığı maaş, SSK’lı olduğu dönem, maaş sürküsü gibi birçok evrak ve belge istenmektedir. Bu istenen evraklar sadece sıradan bir çalışan için bile üzerinde durulan bir konu ise büyük şirketlerin bankalardan isteyecekleri kredi oranının çok yüksek olması durumunda bankaların isteyeceği evrakların ne kadar büyük önem taşıdığını hesaplamak size kalsın. Faaliyet raporu aslında tam da bunun için ve daha fazlası için hazırlanır. Ancak sıradan, basit bir şekilde anlatılmış raporlar, çoğu zaman kabul görülmemektedir. Net, şeffaf bilgiler, mali durumlar, çalışma durumu, şirketin işleyişini anlatan detaylar ve tüm bunların net bir şekilde anlatılması, hazırlanan raporda dikkat edilmesi gereken detaylardır.
 

Kurumumuz ile görüşün
 

Kurumumuz, faaliyet raporu alanında uzun zamanların deneyim ve tecrübesine sahip bir isim olup çok sayıda referansa sahiptir. Şirketinizin ilerleyen dönemlerde daha fazla destek almasını sağlamak, iş hacmini arttırmak ve bilinen bir marka haline gelmesini sağlamak için kurumumuz ile iletişime geçerek şirketiniz için faaliyet raporu hazırlanmasını talep edebilirsiniz. En nihayetinde daha emin adımlarla işinize devam etmek için hazırlayacağınız raporun son derece önemli olduğunu unutmayın. Daha fazla bilgi ve detay için çağrı merkezi numaramızdan firmamız ile iletişime geçebilir, destek talebinde bulunabilirsiniz.
 

https://www.finarkurumsal.com/faaliyet-raporu/

Haber Tarihi: 19 Aralık 2018 Çarşamba 09:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/faaliyet-raporu-nasil-hazirlanir-nelere-dikkat-edilir-393874-haber/