Pırlanta Yüzük

Kolye geçmişten günümüze insanlar için vazgeçilmezdir. Yüzyıllar önce medeniyetler arasında din, güç ve statü göstergesi olarak kullanılmıştır. Kolye kadınlar için vazgeçilmez bir aksesuardır. Kolye kadının tamamlayıcı bir parçasıdır.

Kolye geçmişten günümüze insanlar için vazgeçilmezdir. Yüzyıllar önce medeniyetler arasında din, güç ve statü göstergesi olarak kullanılmıştır. Kolye kadınlar için vazgeçilmez bir aksesuardır.  Kolye kadının tamamlayıcı bir parçasıdır. Şıklığı, stili, kombini tamamlama yanı sıra kişiliğimizi, tarzımızı ve ruh halimizi yansıtır. Şıklık arayanların olmazsa olmazı olan kolye pırlanta ile daha gösterişli bir hal alıyor. Pırlanta yontulmuş elmastır.  Bir nevi aşındırma işlemiyle kesilip parlatılan elmas parçacıkları pırlanta ismini alır.  Pırlanta kesim şekilleri ışık kırılması sonucunda yansımaları oldukça iyi şekilde ortaya çıkarır Pırlantanın sahip olduğu 4C özelliği değerini belirlemede en önemli etkendir. 4C özellikleri pırlantayı sınıflandırmada kullanılan kesim (cut), renk (color), berraklık (clarity) ve karat (carat) ağırlığı olarak adlandırılan 4 ayırt edici özellik anlamına gelmektedir.
 

Bu 4C özelliğinden  cut yani kesim şekilleri en önemlisidir . Bu kesimlerden Baget kesim son zamanların en çok tercih edileni olmuştur. Baget kesim pırlanta yüzük modelinin en belirgin özelliği kenar kısımlarının kesilme biçimidir. Baget kesim pırlantalar, özel kesim elmaslar olarak bilinir. Bu kesimin uzun ve dar tarafları, aynaların görüntüsünü çağrıştırır ve parlaklıktan ziyade prizmatik bir yansıma üretir. Yuvarlak kesim pırlantalara oranla daha az ışıltı verir ancak bu özellik onu benzersiz kılar. Baget kesim pırlantalar son yıllarda küpe,  yüzük, kolye olarak piyasadadır. Kolyenin kadın için şıklık tamamlayıcı bir parça olduğundan bahsetmiştik.

       
Kendimizi özel hissetmek istediğimiz günlerde kendi güzelliğimiz ve cazibemizi kıyafet kombini ile bütünleştirip baget kesim pırlanta kolye takarak şıklığı ve zerafeti yakalamak mümkün…

Haber Tarihi: 17 Ocak 2019 Perşembe 12:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/pirlanta-yuzuk-394216-haber/