CHP'nin Şişli adayı belli oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'ya Şişli adayı olarak eski SHP Şişli ilçe başkanı, mali müşavir Muammer Keskin’i önerdi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP'de bugün MYK ve Parti Meclisi toplantılarının ardından belirlenen yeni belediye başkan adayları açıklanacak.
Bugüne kadar gerçekleştirilen 7 PM toplantısında, aralarında 17 büyükşehirin de bulunduğu 836 belediye başkan adayını belirleyen CHP, bugün adayları belirlenemeyen İstanbul’da 5, İzmir’de ise 2 ilçe durumu ve tepkiler nedeniyle geri çekilen Şişli ile önceki PM’de reddedilen Silivri belediye başkan adayları toplantılarda ele alınacak. Ayrıca toplantılarda İstanbul’un Beyoğlu, Küçükçekmece ve Maltepe, Kadıköy adaylarının da belirlenmesi bekleniyor.
 
ŞİŞLİ İÇİN KESKİN'İ ÖNERDİ
 
Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre Kılıçdaroğlu'nun  MYK'ya Şişli adayı olarak eski SHP Şişli ilçe başkanı, mali müşavir Muammer Keskin’i önerdi.  
 
CHP’de Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum büyükşehir, Şırnak, Siirt ve Muş belediye başkan adaylarından bazıları da bugün belirlenecek. PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun geri kalan ve tartışmalı olmayan belediye başkanı adaylarını doğrudan kendisinin belirlemesi için yetki alması bekleniyor.
 
Ankara'nın ilçelerindeki uzlaşı genişletildi. Daha önce 8 ilçe'de anlaşan iki parti ortak aday çıkarılacak ilçelere 11 ilçe daha ekledi. 19 ilçede yapılacak ittifakta Etimesgut ise CHP'ye bıkarakıldı. CHP kendinde kalan ilçe adaylarını da PM'de açıklayacak.
 
CHP'nin şuana kadar açıklamadığı 6 il var. O 6 ilden 2'sinde CHP aday göstermeyecek. Şanlıurfa'da bağımsız adaya destek verilecek. Adıyaman'da Saadet Partisi'nin adayına destek verecek.
Haber Tarihi: 02 Şubat 2019 Cumartesi 13:51Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/chpnin-sisli-adayi-belli-oldu-394407-haber/