Hayatlarının şokunu yaşadılar! 7 saat tartıştıktan sonra...

100 bin TL borcu olan ayakkabı imalatçısı K.C.’nin dükkânına gelen haciz memurları eşyalarla 4 aylık yavru köpek için de haciz işlemi yaptı. Ancak hukukçulara göre süs hayvanları haczedilemez
İstanbul Güneşli’de ayakkabı imalatçılığı yapan K.C., 100 bin TL’lik borcunu ödeyemediği için icraya verildi. 1 Şubat’ta alacaklı vekili icra memurları eşliğinde K.C.’nin dükkanına gitti. Hakkında haciz işlemi başlatılan K.C.’nin imalathanesindeki masa, sandalye ve diğer eşyalarına el konuldu. Bu sırada dükkanda K.C.’nin beslediği 4 aylık ‘Boyka Duman’ isimli french buldog cinsi köpek de haczedilmek istendi. Ancak K.C. tepki gösterdi. 7 saat süren haciz tartışmaların ardından ‘Boyka Duman’ da haczedildi.
 
'İSTENİRSE SATILABİLİR'
 
Borçlu K.C.’nin avukatı Cihan Cem Sakarya, 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu’nun 5. maddesinin 5. fıkrası’ndaki; “Ticari amaç güdülmeden bilhassa ev ve bahçesi içerisinde bakılan ev ve süs hayvanları sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemez” hükmünün çiğnendiğini ifade etti.
 
Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberi göre; Sakarya şunları söyledi; “Biz kendilerine kanunu söyledik. Ama alacaklı vekili ‘Yargıtay kararına göre haczedebiliriz. İcra İflas Kanunu’nda öyle bir şey yok’ dedi. İcra memuru tercihini öbür taraftan kullandı. Köpeğe bir değer biçilemediği için ‘Köpeğin bedeli yedi emin tarafından belirlenmek üzere haczedildi’ yazıldı. Köpeği şuan yediemin olarak geri aldık. Ama hala hacizli. İcra mahkemesine başvuracağız. Ancak olası bir durumda alacaklı vekili bugün talep ederse köpek açık artırmayla satılacak.”
 
'KANUN ÇİĞNENDİ'
 
Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu üyesi ve aynı zamanda avukat olan Melike Özdemir Ballı ise, yapılan haczin hukuka aykırı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Evde, bahçede ticari amaçla bulundurulmayan hayvan bir aile bireyidir. Bunun bir babanın ya da bir annenin çocuğunun haczedilmesinden farkı yoktur. Bu şekilde sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemezler. Hukuka aykırı bir işlem.”
Haber Tarihi: 05 Şubat 2019 Salı 10:56Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hayatlarinin-sokunu-yasadilar-7-saat-tartistiktan-sonra-394445-haber/