"Metrekareye 200 kilogram yağış düşecek"

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'den kritik yağış uyarısı geldi.Sürmeli, yağışın 2 gün süreceğini ve metrekareye 200 kilograma yakın yağış düşebileceğini söyledi.
Bünyamin Sürmeli CNN TÜRK canlı yayınında hava durumu ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Sürmeli, "3 haftadır üst üste gelen sistem, Güney Ege ile Batı Akdeniz'i vuruyor. Bu sistem bu sefer açık ara bir farkla Batı Akdeniz'de daha etkili olacak. Antalya'da aşırı yağış bekliyoruz. Bu geceden itibaren Muğla'nın güney ilçelerinde itibaren yağış giriş yapıyor. Yarın ve perşembe günü bu Güney Ege ve Batı Akdeniz'e yağışları bırakacak. Bu yağışların miktarının en fazla olduğu yer, Kemer ve Finike civarı. Son verilere göre yağışın Antalya'nın batısında 200 kilograma dayanacağını gösteriyor. Bu bahsettiğimiz Kaş-Kemer-Finike Antalya merkez civarı. Çarşamba ağırlıklı yağış alıyor ve deniz üzerinden geliyor. Sistem bu kadar yüklü bir yağış bırakıyorsa biz hemen şuna dönüyoruz. Dolu yapar mı? Su hortumu ve benzeri bir risk söz konusu mu? Şimdi bunda da süper hücre, dolu ve hortum olasılığı yüzde 20 civarında. Hortum riskine karşı kıyı bölgelerine yakın alanlarda dikkatli olunması lazım. Güney Ege'de de fırtınaya dikkat etmek gerekiyor. Güney Ege'de fırtına riski bu geceden itibaren, yarın da aşırı yağış ve Antalya için sel riski var." uyarısında bulundu.
Haber Tarihi: 05 Şubat 2019 Salı 17:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/metrekareye-200-kilogram-yagis-dusecek-394448-haber/