Lipom Tedavisi

Lipom yani yağ bezesi, yağ hücrelerinin büyümesi sonucu oluşan küçük kitlelere denir. Lipomlar daha çok yüz, ense ve sırt bölgesinde çıkar.

Lipom yani yağ bezesi, yağ hücrelerinin büyümesi sonucu oluşan küçük kitlelere denir. Lipomlar daha çok yüz, ense ve sırt bölgesinde çıkar. Lipomlar ilk çıktıkları zaman kişiler üzerinde korku yaratır. Lipom olarak adlandırılan bu yağ bezelerinin büyük bir kısmı kanserli hücre taşımaz. Ancak çok hızlı büyüyen lipomlara dikkat edilmesi gerekir. Yağ bezelerini sıkmak, kesmek ve delmek gibi bir yanlışa asla düşmeyin. Böyle bir hata yaptığınız zaman lipomlar daha da büyür ve enfeksiyon kapar. Bu durumda iş ciddiye biner ve canınız sıkılır.
 

İnsan vücudunda sık sık bu tür kitleler kendini gösterir ve belli bir süre sonra kendiliğinden yok olur gider. Yağ bezeleri, insan vücudunda görülen yumuşak doku urları olarak bilinir. Boyları 1 ile 3 cm arasında değişir. Bu tür lipomlar çıktıkları yerlerde bir ya da daha fazla olabilir. Aynı bölgede birden fazla çıkan lipomlar erkeklerde daha sık görülür. Lipomlar cilt yüzeyinde çıkabildikleri gibi karın içi gibi kişinin fark etmesinin imkânsız olduğu yerlerde de kendisini gösterebilir. Peki lipomlar neden olur? Pek çok kişide lipomlar görülür ve henüz tam olarak neden çıktığı bilinmemektedir. Bu duruma kilo almanın direkt olarak etkisi olduğu sanılmamaktadır.
 

Sürekli olarak büyüyen bir lipoma sahipseniz veya vücudunuzda çıkan yağ bezeleri canınızı yakıyorsa muhakkak bir genel cerrahi uzmanı tarafından muayene edilmelisiniz. Genel cerrahi uzmanlarının dışında proktoloji uzmanı desteği de alabilirsiniz.
 

Lipomlar Neden Oluşur?
 

Kesin olarak bu sorunun bir cevabı yoktur. Lipomların ortaya çıkması ve gelişimi ile ilgili radyasyona maruz kalma arasında herhangi bir alaka yoktur. Bazı faktörler bu yağ bezelerinin gelişimine etki edebilir. Bu faktörler şu şekildedir:
 

-              Travma: Yaşadığınız fiziksel bir travmanın, yağ bezelerinin oluşmasında etkili olabilir.

-              Yaş: Lipomlar her yaştan insanda görülebilir. Ancak daha çok 40 ile 60 yaş arasındaki bireylerde görülür.

-              Aile Öyküsü: Aile fertlerinden birinde yağ bezesi öyküsü var ise sizde de bu tip bir lipom ortaya çıkması mümkündür.
 

Yağ bezesinin bir başka risk faktörleri de şu şekildedir:
 

-              Glükoz intoleransı

-              Aşırı kilo

-              Karaciğer hastalıkları

-              Kolesterol

-              Şeker hastalığı
 

Lipomların Belirtileri
 

Lipomların birçok belirtisi var. Asıl sorulması gereken soru, lipomlar tehlikeli midir? Lipomlar iyi huylu tümörler olduğundan dolayı herhangi bir tehlikeleri yoktur. Ancak bu tamamen tehlikesizler anlamına gelmez. Ağrılı ve git gide büyüyen lipomlarınız varsa sizleri İzmir Kliniğimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Op. Dr. Altan Karan tarafından uygulanacak tedavi ile kısa sürede bu problemden kurtulabilirsiniz.
 

Lipom belirtileri şu şekildedir:

-              Oldukça yumuşaktırlar ve dokunduğunuzda rahatlıkla hissedersiniz

-              Beyaz ya da sarı renkte olabilirler

-              Parmağınızla rahat bir şekilde oynatabilirsiniz

-              Damarlara temas ettikleri zaman can yakarlar.

Haber Tarihi: 08 Şubat 2019 Cuma 16:50Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/lipom-tedavisi-394492-haber/