Pırlanta kolye ve yüzük

Bilindiği üzere kolye eski medeniyetlerden günümüze kadar hem kadınların hem de erkeklerin süs eşyaları olmuştur.

Bilindiği üzere kolye eski medeniyetlerden günümüze kadar hem kadınların hem de erkeklerin süs eşyaları olmuştur. Kolyenin ilk izlerine eski Mısır ve Mezopotamya medeniyetlerinde  rastlanmaktadır. Bu eski uygarlıklarda ilk etapta tüylerden, kemiklerden, deri ve hatta hayvan dişlerinden kolyeler yapılmıştır. Daha sonraki uygarlıklarda ise dönemlerin kralları, kraliçeleri ve hatta firavunları güçlerini, statülerini belirlemek için kolye takmayı seçmişlerdir. Onlar için birer güç gösterisi ve statüsel kuvvet yansıtma araçları olmuştur.
 

Daha sonra kolyede kullanılan materyaller değişmiş, yerlerini değerli taşlar ve madenler almıştır. Günümüzde ise daha çok pırlanta ve altın kolyeler tercih edilmektedir. Stil ve tarzımızı belirtmek, tamamlamak için kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan kolyeler, daha çok vintage, retro çeşitleri ile çok zincirli veya ince zincirli modeller günlük yaşamımızda yerlerini almaktadırlar. Son zamanda kolye modellerinde özellikle üst üste takılan zincirler ve hatta madalyon çeşitleri göze çarpmakta ve kadınlarımıza farklı stil oluşturmalarında  yardımcı olmaktadırlar. Geometrik şekilli ve taşlı altın kolyeler ise stil sahibi kadınların vazgeçilmezleri arasında. Kış aylarında boğazlı kazak ve blue jean ile takılmış uzun pırlanta kolyeler bir anda tarzınızı değiştirmenize daha şık bir görüntü kazanmanıza yardımcı olacaktır.
 

Pırlanta merkezi birbirinden şık altın kolyeleri ile şıklığınıza şıklık katmak, stil yaratmanıza yardımcı olmak için yüzlerce modeliyle sizleri bekliyor. Siz tarzınıza en uygun kolyeyi bulmak için en yakın pırlanta merkezi mağazasına uğrayabilirsiniz.

Haber Tarihi: 13 Şubat 2019 Çarşamba 17:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/pirlanta-kolye-ve-yuzuk-394539-haber/