4 bin liraya kadar çıkıyor! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor...

Milyonlarca memur ve emekli için yeni yılda güzel haberler peş peşe geliyor. Maaşları kendi bünyesinden ödemek isteyen bankalar memur ve emeklilere 300 ile 4 bin lira arasında değişen paralar öneriyorlar. Kimi bankalar, yeni müşteriler kazanmak için kredilere özel faiz imkânı sunarken, kimileri de emeklileri düşünerek ücretsiz tıbbi destek ve ambulans gibi hizmetler veriyor.
Bankalar Türkiye’deki yaklaşık 12 milyon emekli ve milyonlarca memurun maaş ödemelerini kendi sistemleri üzerinden yapmanın rekabetine girdi. Promosyon ödemelerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma kapsamında gerçekleştiren bankalar, emekli müşterilerinin finansal ürün ve hizmet ihtiyaçlarına cevap vermenin yanı sıra sosyal yaşamlarına da dokunmak istiyorlar. Kesenin ağzını açan bankalar,  emeklilerde 3 yıllık dönem için 300 TL, 375 TL ve 450 TL olarak belirlenen promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkıyor. Memurların bağlı olduğu kurumlar da ihaleye çıkıp anlaşma yapıyorlar. Emeklilerin yaşam koşullarını dikkate alan bankalar, şubeye veya ATM’ye gidip maaşını alamayanlara bildirdikleri adrese paralarını teslim etmeden, tüm bankacılık hizmetlerini ücret ödemeden yapmaya ve özel kampanyalarla indirimli alış veriş seçeneklerine kadar uzanan avantajlar sunuyorlar.
 
EN YÜKSEK 4 BİN 75 LİRA
 
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen banka promosyon ihalesinde 11 bin 306 sağlık çalışanına tek seferde  2 bin 900 lira promosyon ödemesine karar verilmişti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ise memurlara 3 bin 130 lira ödenmesi konusunda bankayla anlaştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 3 yıllık için 2 bin 700 liraya imza atarken  Rekor ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden geldi. Promosyon ihalesinde 3 yıllığına kişi başına peşin 4 bin 75 TL ödenmesi kararlaştırıldı. Promosyonlar çalışanlara peşin olarak verilirken, imzalanan anlaşmanın şimdiye kadarki en yüksek promosyon olduğu belirtiliyor. Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?
 
VAKIFBANK - KREDİ KARTI AİDATI YOK
 
Vakıfbank, 3 yıl süre ile aylığını Vakıfbank’tan almayı taahhüt edenlere 3 yıllık peşin promosyon veriyor. Aylığı 1.000 TL’ye kadar olanlara 3 yıl için 300, 1.000-2.000 arasına 375 TL, 2.000 TL ve üzeri olanlara 3 yıl için toplam 450 TL ödüyor. Emekliler, maaş hesabına bağlanacak olan HGS etiketini ücretsiz olarak alıyorlar. Vakıfbank kredi kartlarını kullanan emeklilerden kart aidatı alınmıyor.
 
ŞEKERBANK - AYLIKLAR ADRESE TESLİM
 
Şekerbank emeklilik maaşlarını bankaya taşıyan müşterilerine maaş tutarlarına göre 300 ile 450 TL arasında değişen aralıklarda promosyon veriyor. Buna ek olarak emekli maaşlarını Şekerbank’tan alanlara 2 adet otomatik ödeme talimatı vermeleri halinde ek olarak 150 TL daha promosyon veriyor.Bunun yanı sıra bankanın tüm şube ve ATM’lerinden masrafsız olarak maaşını çekebilen emekliler, tüm diğer banka ATM’lerinden de ücret ödemeden günlük çekim limitleri dahilinde maaşlarını alabiliyorlar. Emekli maaş müşterileri ayrıca internet, mobil şubemiz ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar. Şekerbank sağlık durumu emekli maaşını şubelerden almaya uygun olmayan emeklilere maaşını, bulundukları adreslerde teslim ediyor.
 
İŞ BANKASI - PROMOSYONU PEŞİN ÖDÜYOR
 
İş Bankası, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan anlaşma doğrultusunda ilk maaş ödemesi için bankayı seçen veya emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklisi müşterilerine, en az bir kez emekli maaş ödemesi yapılması ve 3 yıl süre ile emekli maaşını almayı taahhüt etmeleri şartıyla promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon ödemelerini, 1 aya karşılık gelen gelir/aylık tutarı üzerinden (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) ve ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının toplamını dikkate alarak 3 yıllık tutarı peşin olarak ödüyor. 1.000 TL’den düşük maaşlar için 300 TL, 1.000 - 2.000 TL arası maaşlar için 375 TL, 2.000 TL ve üzerinde maaşlar için 450 TL ödeme yapıyor.
 
ZİRAAT-TÜM MAAŞI TEK SEFERDE ÇEKEBİLME
 
Ziraat Bankası, SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Ziraat’ten alan müşterilerine 1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıyor. Bunun için emekli aylıklarını 3 yıl boyunca Ziraat Bankası’ndan almaları yeterli. Ziraat Bankası, emeklilere özel ATM günlük para çekme limiti ile aynı günde tüm maaşını, ATM’den çekme hakkı veriyor. Banka emeklilere özel kredi faiz oranları ile ihtiyaçlarını karşılama seçenekleri sunuyor. Emekliler kredi taksitlerini, maaş dönemi / sıklığına göre ödeyebiliyorlar. Tüm bankacılık hizmetleri işlemlerinde özel masraf ve komisyon oranlarından faydalanıyorlar. Ziraat Bankası’nın emekliye özel sigorta ürünleri var.
 
AKBANK
 
450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor.
 
DENİZBANK
 
 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Bazı markalarda indirim, kredide özel faiz, otomatik ödeme talimatına 3 ay gaz faturasında indirim imkanları sunuyor.
 
FİBABANKA
 
Maaşa göre 330, 415, 500 lira veriyor. ATM'lerden ücretsiz maaş çekme, özel faiz imkanı sunuyor, hesap işletim ücreti almıyor.
 
GARANTİ
 
450 liraya varan ödeme yapıyor. Maaşları tek tuşla kuruşu kuruşuna çekme imkanı, kredilerde indirimli faiz oranı sağlıyor.
 
ING
 
450 liraya varan promosyon, emekli yakınını bankaya getirenlere de 100 lira veriyor. Hesap işletim ücreti almıyor, özel faizli kredi, ücretsiz tıbbi danışmanlık ve ambulans gibi imkanlar sunuyor.
Haber Tarihi: 07 Mart 2019 Perşembe 20:30Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/4-bin-liraya-kadar-cikiyor-milyonlarca-kisiyi-ilgilendiriyor-394814-haber/