İstanbul'daki aile katliamından dehşete düşüren detaylar!

İstanbul'da, 2 oğlu ve kardeşinin de arasında bulunduğu 4 kişiyi öldüren, bacanağını da ağır yaralayan 54 yaşındaki Şinasi Gürkan, Şişli'de kiralık evde yakalandı. Gürkan ifadesinde, "2004'te iki kardeşimin öldürülmesinden beni sorumlu tuttular. Boşandığım eşim 2017 Ekim'de öldürüldü, 20 gün sonra cezaevinden çıktım." dedi.
Sabah'ta yer alan habere göreİ, dün akşam 4 kişinin katledilmesi, 1 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan seri cinayetler ve öncesine ait tüm detaylara ulaştı. İşte o detaylar:
 
10 Nisan 2004
 
Serkan Gürkan ile Akın Gürkan kardeşler, 10 Nisan 2004'te öldürüldü. Ağabey Şinasi Gürkan, kardeşlerini öldürdüğü iddiasıyla 14.5 yıl hapis cezası aldı.
 
3 Ekim 2017
 
Şinasi Gürkan cezaevine girince eşi Nadime Gürkan boşanma davası açtı. Çift boşandı. Şinasi Gürkan, boşanma sürecinde ve sonrasında aile yakınlarını sorumlu tuttu. Eşine sahip çıkmadıkları gerekçesiyle akrabalarına kin besledi. 3 Ekim 2017'de iki çocuk annesi Nadime (Gürkan) Tigis, birlikte yaşadığı Ömer Güneşsu tarafından eşarpla boğularak öldürüldü.
 
23 Ekim 2017
 
Şinasi Gürkan cezaevinden tahliye oldu ve iki çocuğu Göksal(21) ve Gökmen(16) ile birlikte Esenyurt Süleymaniye Mahallesi 722 Sokak'taki eve yerleşti. Cezaevine girmesinden sorumlu tuttuğu ve eşiyle ilgilenmediğini düşündüğü akrabalarıyla sık sık tartışmalar yaşadı. Bazılarını öldürmeyi düşündü ancak her defasından bundan vazgeçti.
 
06 Mart 2019
 
Son 20 gündür cinayeti kafasında planlayan Şinasi Gürkan dün akşam katliam için harekete geçti.
 
Saat 21.30
 
Esenyurt'taki evinden silah sesleri yükseldi. Şinasi Gürkan, oğulları Göksal ve Gökmen'i öldürerek evden çıktı.
 
Saat 22.05
 
Şinasi Gürkan'ın ikinci adresi Başakşehir Tahtakale Mahallesi Bereket Sokak'ta yaşayan kardeşi Mühendis Gürkan'ın(45) evi oldu. Evinin önünde otomobilde yakaladığı kardeşini silahla vurarak öldürdü ve olay yerine geldiği araçla kaçtı. Yengesi evde olsaydı onu da öldürecekti.
 
Saat 23.15
 
Şinasi Gürkan, durmak bilmiyordu. Saat 23.15 sıralarında, eski bacanağı Alihan Tiz'in(55) Başakşehir Şahintepe Mahallesi Öndeniz Sokak'taki evine gitti. Alihan Tiz ve oğlu Erdal Tiz'i(33) vurarak olay yerinden kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, Alihan Tiz ise ağır yaralı olarak götürüldüğü Kanunu Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu kritik.
 
Saat 23.20
 
Bacanağını yaralayıp oğlunu öldürdükten sonra polise yansıyan olayın ardından ekipler, Şinasi Gürkan'ın Esenyurt'taki evine gitti ve öldürdüğü 2 oğlunu buldu.
 
07 Mart 2019
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Şinasi Gürkan'ın eski bacanağı ve oğlunu vurduktan sonra taksiye binerek olay yerinden kaçtığını belirledi. Gürkan'ın Şişli Gülbahar Mahallesi Güldoğan Sokak 27 numaradaki günlük daireyi kiraladığını belirledi. Saat 03.15't eve düzenlenen operasyonla Şinasi Gürkan yakalandı. Üzerinde ruhsatsız tabancası ve 29 adet mermi ele geçirildi. Cinayet Büro Amiri ve ekibi sabah saatlerine kadar ayakta kalarak cinayetin fail-i meçhul kalmamasını sağladı.
 
"CENAZEDE HERKESİ ÖLDÜRECEKTİM"
 
İddiaya göre Şinasi Gürkan, yakalandığında polise, "Ben cezaevine girdikten sonra eşim öldürüldü. Eşime sahip çıkmadılar. Kötü yola düştüler. Karımı dostu öldürmüş" dedi. Alınan ilk ifadesinde ise, "15 yıl önce kardeşimin öldürülmesinden beni sorumlu tuttular. O dönem yaşanan miras husumetimiz vardı. O kardeşlerimi ben öldürmedim. Onlar benim üzerime attılar. Suçsuz yere içeride yattım. Çıktığımda karım ölmüştü. Çocuklarım hırsızlık yapıyor, kötü yola düşmüşlerdi. Bu nedenle cinayetleri işledim. Yoldayken birisi aradı neden yaptığımı sordu. Bende yakalanacağım diye günlük kiralık eve geldim. Cenazede herkesi öldürecektim." dediği ileri sürüldü.
 
POLİSE SIĞINARAK KURTULDULAR
 
Ekipler, Şinasi Gürkan ile birlikte kardeşi Olcay Gürkan, taksici A.T, evi kiralayan M.E ile R.E'yi gözaltına aldı. Polisin tespitine göre Şinasi Gürkan, katliam öncesi öldürdüğü kişileri telefonla arayıp, "Oraya geliyorum, bir yere ayrılmayın." diyerek ölümle tehdit etti. Bunlardan 2'si, polisten yardım istedi ve polis merkezine sığınarak öldürülmekten kurtuldu. Şinasi Gürkan'ın son olarak kendisini öldürmeyi planladığı iddia edildi. Cinayetler dışında "tehdit" ve "hakaret" suçlamalarından da emniyette sabıka kaydı çıkan Şinasi Gürkan ve diğer şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.
Haber Tarihi: 08 Mart 2019 Cuma 09:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/istanbuldaki-aile-katliamindan-dehsete-dusuren-detaylar-394817-haber/