E-spor ile yılda 400 bin lira kazanabilirsiniz!

Dünyada 1 milyar dolarlık bir ekonomisi olan ve Türkiye’de de 4 milyon oyuncusu bulunan e-spor ile yılda 400 bin lira kazanmanız mümkün. E-sporcu olmak ise çok kolay. İşte e-spor hakkında bilinmesi gereken her şey..
Dünyada özellikle çocuklar ve gençler arasında hızla yayılan, oyuncu ve taraftar sayısı herhangi bir spor dalıyla yarışacak kadar fazla olan yeni bir spor dalı var artık; e-spor (elektronik spor). Formalı, sponsorlu, profesyonel lisanslı oyuncuların dijital medyada bir araya geldiği, içinde strateji barındıran sanal bir takım oyunu. Yani sanal ortamda 1’e 1 veya 5’er kişilik iki tarafın birbirinin merkezini ele geçirmek için strateji bazlı oynadığı oyun.
 
OLİMPİYATI YAPILACAK
 
Dijital oyun pazarı dünyada 100 milyar dolarlık bir sektör. Etkisi Hollywood’dan daha fazla. Bu toplam dijital oyun ekonomisi içinde e-sporun payı ise dünyada 1 milyar dolara yaklaştı. 3 yıl içinde ise 5 milyar doları bulması bekleniyor. Bu kadar hızlı büyüyen e-sporun Türkiye dahil pek çok ülkede federasyonu bile var. 2022 Asya Olimpiyatları’nda e-spor madalya branşı da olacak.
 
YILDA 400 BİN LİRA
 
Türkiye, federasyonunun olmasıyla, 4 milyon e-spor oyuncu ve takipçi sayısıyla e-spor alanında öncü ülkelerden biri. Türkiye’de iyi bir e-spor oyuncusu yılda 100 bin lira ile 400 bin lira arasında kazanç elde edebiliyor. Dünyada ise yılda 2 milyon dolar kazanan e-spor oyuncuları var. Maaş, oyuncunun yetenek, başarı ve performansına göre yıllık veya sezonluk yapılan anlaşmayla belirleniyor.
 
NASIL PROFESYONEL OLUNUR?
 
Kişi, sanal ortamdaki oyunları bir kulüp çatısı altında oynamaya başlarsa o zaman e-sporcu oluyor. Yyani Lol, Fıfa, Counter strike gibi oyunları Beşiktaş, Galatasaray ,Fenerbahçe formasıyla profesyonel olarak oynadığınızda, artık siz de e-spor oyuncusu olarak adlandırılıyorsunuz. E-sporcu lisansı, diğer spor branşlarında olduğu gibi Türkiye e-spor Federasyonu’nun çıkardığı talimat ile il spor müdürlüklerine başvurularak alınabiliyor.
 
SPOR OLARAK GÖRÜN
 
Özellikle e-sporcu olmak isteyen gençlerin ailelerine, e-spora futbol, basketbol ve voleybol gibi bir spor dalı olarak bakmaları tavsiyesinde bulunan Türkiye E-spor Federasyonu Kurucu Başkanı Alper Afşin Özdemir, “son 3-4 yıldır çok büyüyen bir sektör ve kısa sürede çok daha büyüyecek. burada gözetilmesi gereken konu aslında çocuğun ilgisi, alakası, yeteneği, kariyer planı ve bu sektörde nasıl pozisyon alabileceği ailelerin bunu değerlendirmesi gerekiyor” dedi.
 
BİLET FİYATI 60 LİRA
 
Türkiye’de ve dünyada e-spor müsabakaları Twitch, YouTube ve anlaşmalı kanallardan takip edilebiliyor. Türkiye’de her yıl düzenlenen yılın en iyi League of Legends takımının belli olduğu Türkiye büyük finali biletleri, Biletix üzerinden satılıyor. Bilet fiyatı, kategoriye göre 20 TL ile 60 TL arasında değişiyor. (Posta)
Haber Tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi 11:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/e-spor-ile-yilda-400-bin-lira-kazanabilirsiniz-394848-haber/