Engellenen Sitelere Nasıl girilir? - Çözümü Çok Basit

Bazı internet siteleri içerdiği bilgilere kolayca erişilmesini istemediği için ve ya paralı olarak girişi mümkün kılmak istedikleri için kendilerini erişime kapatırlar.

Bazı internet siteleri içerdiği bilgilere kolayca erişilmesini istemediği için ve ya paralı olarak girişi mümkün kılmak istedikleri için kendilerini erişime kapatırlar. Böylece bilgisayar ya da tarayıcı ayarlarında bir takım değişiklikler yapmadıkça kişilerin bu sitelere girişi mümkün değildir. Bunun için siteye bir şifre koyulur. Bir şekilde ya sitenin görünmesi engellenir ya da belli bir ücret ödemeden siteye giriş imkânsız hale gelir.
 



 

İnternet bağımlıları ve yazılım uzmanları da böyle sitelere girmek için çeşitli yöntemler geliştirmişler. Bilinen en yaygın yasaklı sitelere giriş yöntemi DNS ayarlarının değiştirilmesidir. Eğer DNS ayarınız otomatik olarak ayarlanmışsa internet sağlayıcısıyla aranızdaki bağlantıdan ötürü internette yaptığınız tüm geziler, tüm hareketleriniz belli bir filtre ve denetim altında demektir. İşte bu takipten kurtulmanın en kolay ve sık kullanılan yollarından birisi de DNS ayarlarınızdaki değiştirmelerdir. Fakat öyle bir DNS numarası seçmelisiniz ki bu numara güvenli olmalı ve casus yazılımlara, korsanlara karşı ve diğer üçüncü kişilere karşı sizi savunmasız bırakmasın. Bir diğer yasaklı sitelere giriş yöntemi de Proxy ayarlarını değiştirerek çalışan programlardır. Bu programlar bu erişime kapalı sitelere ulaşmanızı sağlarken aynı zamanda arkanızda bir kalıntı bırakmamanız için de özel tasarlanmış programlar. Dilediğiniz kapalı siteye girmeden önce programı aktif hale getiriyorsunuz ve siteden çıktıktan sonra hemen programı kapatıyorsunuz, böylece hiçbir şekilde kimse sizin o siteye girdiğinize dair bir bilgiye ulaşamıyor.
 

Hotspot shield download
 

Alıntı: indirshop

Haber Tarihi: 20 Mart 2019 Çarşamba 18:21Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/engellenen-sitelere-nasil-girilir-cozumu-cok-basit-394971-haber/