Çamaşır Makinesi Gövdesinde Kaçak Sorunu

Çamaşır makinelerinin çalışma prensibi çerçevesinde elektrik tüketimi ile çamaşırların yüksek ısılara ulaşan sularda çok daha etkin ve çok daha kaliteli bir şekilde yıkanabilmesine yardımcı oluyor.

Çamaşır makinelerinin çalışma prensibi çerçevesinde elektrik tüketimi ile çamaşırların yüksek ısılara ulaşan sularda çok daha etkin ve çok daha kaliteli bir şekilde yıkanabilmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl dünyasında insanların evlerinde oldukça yoğun şekilde yer vermekte olan başlıca beyaz eşya teknolojileri arasında kendisine yer bulan çamaşır makineleri kapsamında çamaşır yıkamak zahmetli ve zaman alıcı bir işlem olmaktan çıkarak tasarruflu ve kaliteli bir hale gelmeye başladı. Ancak çamaşır makineleri mekanik ve dijital teknolojiyi bir araya getiren ve aynı anda hem elektrik hem de su tüketimi gerçekleştiren sistemlerdir. Bu yüzden çamaşır makinesi kullanımında tüketici zamanla elektrik kaçağı sorunu yaşayabiliyor. Özellikle Arçelik Servisi merkezinde çamaşır makinelerine yönelik olarak makine gövdesinde kaçak meydana gelmesi problemi çok sık görülüyor.

 

Çamaşır makinelerinin gövde kısmında meydana gelen elektrik kaçağının belirlenmesi durumunda kaçak durumu ne boyutta olursa olsun mutlak suret ile profesyonel müdahale ile kontrolünün yapılabilmesi için özel servise başvuru gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor. Aksi halde çok ciddi hayati risk taşıyabilecek olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalınabileceğinin unutulmaması gerekiyor. Göztepe Arçelik Servisi merkezine iletişim hattı üzerinden 7 gün 24 saat kolay bir şekilde erişim sağlayarak, makine gövdesinde meydana gelen elektrik kaçağı ile ilgili olarak profesyonel destek alınabilmektedir. Bu kapsamda alanlarında uzman ve deneyim sahibi olan teknik personeller tarafından çamaşır makinesinin gövde kısmındaki elektrik kaçağı için ilk olarak makine fişinin takılı olduğu prizde toprakla bulunup, bulunmadığı kontrol edilir ve topraklama yoksa, yaptırılması sağlanır.

 

Çamaşır makinesinin üzerinde yer almakta olan topraklama uçlarının yerinden çıkması da gövdede elektrik kaçağına neden olabileceğinden uçlar kontrol edilerek, birbirine etkin biçimde temas etmesi ve topraklama fonksiyonunu sorunsuz bir şekilde yerine getirerek, kaçağın engellenmesini sağlaması mümkün kılınır. Aynı şekilde çamaşır makinesi fişindeki topraklama uçları ile prizde bulunan topraklama uçlarının birbirine temassızlığı bulunuyorsa da kaçak mevcut olabileceğinden birbirine temas etmeleri sağlanır. Son olarak ise çamaşır makinesinin ısıtıcı yani rezistans, yıkama motoru ve pompa motoru gibi parçalardan makine gövdesine doğru bir kaçak mevcut olup, olmadığı kontrol edilir ve parçalardaki tek tek kontrollerin ardından tespit edilen kaçaklar Bulgurlu Arçelik Servisi teknik ekiplerince giderilmektedir.

 

Haber Tarihi: 22 Mart 2019 Cuma 14:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/camasir-makinesi-govdesinde-kacak-sorunu-395003-haber/