Aydınlatma Önerilerine Kulak Kabartın!

Aydınlatma, evlerin en önemli detaylarından biridir. Bir ev ne kadar güzel dekore edilmiş olursa olsun, doğru aydınlatma olmadığı sürece dekoratif tasarım öne çıkmaz.

Aydınlatma, evlerin en önemli detaylarından biridir. Bir ev ne kadar güzel dekore edilmiş olursa olsun, doğru aydınlatma olmadığı sürece dekoratif tasarım öne çıkmaz. İyi yapılmış aydınlatma aynı zamanda evde yaşayan kişilerin yaşam kalitesini de yükseltir. Zira evin nasıl aydınlatıldığı; uyku kalitesinden göz sağlığına kadar pek çok açıdan önem taşır. Bu yazımızda evinizin aydınlatma şeklini düşünürken faydalanabileceğiniz bazı önerileri derledik. Yazımızı okuyarak kendinize uygun aydınlatma şekline karar verebilirsiniz.

 

Oturma Odası İçin Aydınlatma Önerileri
 

Oturma odanızı nasıl aydınlatmak istediğinizi düşünürken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç belli başlı konu var. Bunlardan ilki, bu odada nasıl yaşamak istediğiniz. Oturma odanız sizin için sadece dinlenmek için uzandığınız ve televizyon izlediğiniz bir mekan mı? Burada büyük yemek partileri düzenleyerek misafir mi ağırlıyorsunuz? Yoksa burada çalışıyor ve kitap mı okuyorsunuz? Aydınlatma biçiminize bu soruların yanıtlarına göre karar verebilirsiniz.
 

Şık bir oturma odası için sofistike ve gösterişli avizeler oldukça uygun olacaktır. Avizeler odanızın dekoratif açıdan daha şık görünmesini sağlar. Avize içinde kullanacağınız ampuller ise ışıklandırmanızın derecesini belirler.
 

Oturma odanızda lambaderler kullanarak daha farklı bir aydınlatma sağlayabilirsiniz. Lambaderler, kısaca ayaklı aydınlatma eşyaları olarak düşünülebilir. Bu türden ışıklandırma araçlarını en çok kitap okuduğunuz tekli koltuğun yanında kullanarak daha kaliteli bir ışık seviyesi yakalayabilirsiniz.

 

Sarkıtlar, Aplik ve Armatür Modelleri

Sarkıtlar, aplik ve armatür modelleri özellikle yatak odası ve banyo gibi odalar için uygundur. Bu tip ışıklandırma modelleri hem çok fazla yer kaplamaz hem de odalar için kaliteli bir ışık kaynağı sunar. Ayrıca odalarınızda bunlardan sadece bir tanesini kullanmak zorunda değilsiniz. Odanızda kullandığınız birincil tavan aydınlatmasının yanı sıra bu modellerden birini kullanarak, yaşam kalitenizi daha fazla artıracak olan ışık kaynakları yaratabilirsiniz.

 

Aydınlatmada Denge Yaratmak

Koltuğunuzun her iki tarafında da iyi bir ışık kaynağı kullanmak, ailece vakit geçirdiğiniz alanlarda daha işlevsel bir sonuç ortaya koyacaktır. Bunun için yaşam alanlarınızda her zaman dengeli bir ışık sistemi kurun. Alanınız yeterince büyük değilse her zaman aplik ve benzeri modelleri de tercih edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 28 Mart 2019 Perşembe 15:49Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/aydinlatma-onerilerine-kulak-kabartin-395081-haber/