Eski Foça

İzmir ilinin turizm merkezi olan ilçelerinden Foça, Eski Foça ve yeni Foça olarak iki bölüme ayrılıyor. Özellikle Eski Foça olarak adlandırılan bölüm, doğal güzellikler ve tertemiz denizi ile çok daha fazla rağbet görüyor

Eski Foça
 

İzmir ilinin turizm merkezi olan ilçelerinden Foça, Eski Foça ve yeni Foça olarak iki bölüme ayrılıyor. Özellikle Eski Foça olarak adlandırılan bölüm, doğal güzellikler ve tertemiz denizi ile çok daha fazla rağbet görüyor.
 

Foça Hakkında Genel Bilgiler
 

Eski Foça, İzmir ilinin kuzeyinde bulunan ve tarihi antik çağlara dayanan bir turizm beldesidir. Belde özellikle doğası, masmavi denizi ve tarihi kalıntıları ile eski bir liman kasabasını andırıyor. Belde, taş evleri, koyları ve parke taşları ile tarihi görünümünü hala koruyor. Eski Foça'ya gelindiğinde yaygın olarak tüketilen balık ve diğer deniz mahsulleri, yerli ve yabancı misafirler tarafından çok beğeniliyor. Burada balığın her türünü taze olarak ve değişik pişirim ve sunumlarla yemek mümkün oluyor. Özellikle deniz tatili için beldeye gelenlere, tertemiz denizin kıyısında muhteşem balıkların tadına bakmalarını öneririz. Gece hayatının da çok hareketli olduğu beldede eğlenmek isteyenlere, özellikle eğlencenin sabahlara kadar sürdüğü beach kulüp ve diskoları öneririz. Eski Foça'ya gelecek olan misafirlere, homeros destanlarında da geçen siren kayalıkları (Akdeniz fokları ile ünlü), Athena tapınağını ve birbirinden güzel koylarını gezmelerini tavsiye ediyoruz.
 

Foça ' da Nerede Kalınır?
 

Eski Foça'da kalmak için çeşitli otel ve pansiyonlar bulunuyor. Özellikle huzur ve konforu üst seviyede ve aynı anda isteyenlere, https://www.focaotel1887.com/ adresini öneririz. 2017 yılında hizmete giren otel, konfor ve üst düzey hizmetlerle beldede lider konumdadır. Otelde antika, balkonlu, standart, üç kişilik ve süperior olmak üzere beş çeşit oda bulunuyor. Otelin tüm odalarında kişisel kullanım ve konfor adına her şey mevcuttur. Otelin lokantasında anne kahvaltısı konsepti ile yerel ve ulusal tüm lezzetler, güler yüzlü otel personeli tarafından, en güzel sunumlarla ikram ediliyor. Otelde ayrıca, çeşitli meyve ve sebzelerin bulunduğu yemyeşil büyük bir bahçe, her türlü imkanın sunulduğu tertemiz yüzme havuzu ve tüm ihtiyaçları karşılayacak dükkan ve kafeteryada bulunuyor. Sıcak havadan bunalan misafirlere, içilecek kadar temiz olan havuz suyunun keyfine varmalarını öneririz.
 

Nasıl Gidilir?
 

Eski Foça, İzmir merkezinden yaklaşık 65 km. uzaklıkta. Kişisel araçları ile gidecekler, Çanakkale yolu üzerinden yaklaşık 70 dakikada ulaşabilirler. Otogardan saat başı kalkan Foça otobüsleri ile de gidilebilen beldeye, araç kiralayarak da ulaşmak mümkün oluyor.

Haber Tarihi: 03 Nisan 2019 Çarşamba 14:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/eski-foca-395149-haber/