Diş Teli Yaptırmak İçin Diş Çekilir Mi?

Bildiğiniz üzere diş teli ağıza yapıldıktan sonra yaklaşık 8 ay ila 1 yıl arasında hiçbir değişiklik yapılmaz.

Bu sorunun cevabı hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Bildiğiniz üzere diş teli ağıza yapıldıktan sonra yaklaşık 8 ay ila 1 yıl arasında hiçbir değişiklik yapılmaz. Yoksa diş teli görevini yerine getiremez hale gelir. Yani diş teli dişlere takıldıktan sonra uzunca bir süre dişlere tedavi olarak veya darbesel olarak dokunulmamalıdır. Bu durumdan ötürü hekimler diş teli tedavisine başlamadan önce dişte herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol eder. Eğer ki çürüyen, implant gereği olan veya kanal tedavisi alması gereken bir bir dişiniz mevcut ise tel tedavisine başlamadan önce hekim bu çürük dişi çeker, implant yapılması gereken dişe implant yapar veya kanal tedavisini gerçekleştirir.
 

Ve bunları yaptıktan sonra diş sırası kontrol edilir. Eğer ki diş sırasında bazı dişlere yeteri kadar boşluk bulunmazsa hekim o dişi çekmek zorunda kalır. Ancak tabi ki bu durum hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Bu durumun gerçekleştiği hastalar da vardır gerçekleşmediği de. Bu durumlar neticesinde diş çekimi yapılabilir, çürük diş çekilebilir, implant tedavisi yapılabilir veya kanal tedavisine başlanabilir. Bu durum hekimin hastaya açıklaması gereken bir durumdur.
 

Bütün kontroller yapıldıktan sonra hekim hastaya bütün durumları açıklar ve hasta ile hekim ortak bir karara varıp gerçekleştirir.Bütün sorunsal etkenler bittiği zaman ancak hekim diş tellerini takmaya dair adımlara başlayabilir.
 

Randevulara ne sıklıkla gidilmelidir?
 

Randevu sıklığı genel olarak hekim tarafından hastanın sorun seviyesine göre belirlenir. Eğer ki zor bir tedavi süreci gerçekleşecekse hekim hastayı 2 haftada bir de çağırabilir. Ancak böyle durumlar istisnadır. Genel olarak konuşacak olursak hekimin hastayı kontrole çağırma süreci 4 ila 8 hafta aralığında gerçekleşir. Aynı zamanda bu randevular hastanın isteği ve durumu üzerine de ani değişiklik gösterebilir. 4 haftanın sonunda randevuya gittikten 2 gün sonra dişlerinizdeki ani bir sancı ile tekrar kontrole gidebilirsiniz.
 

Diş telleri hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olursanız bu süreci o kadar rahat atlatabilirsiniz. O yüzden Alpdent'in Diş Teli Fiyatları ve Hesaplama Aracı sayfasını buradan ziyaret ederek bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz ve kendinize özel fiyat alabilirsiniz.

Haber Tarihi: 07 Nisan 2019 Pazar 18:45Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dis-teli-yaptirmak-icin-dis-cekilir-mi-395204-haber/