Botoks

Hemen her alanda olduğu gibi tıp bilimi de kendi içinde ciddi ilerlemeler kaydediyor ve bu alanda d insanların yaşamını güzelleştiren olgular var. Bunlardan bir tanesi de Botox olgusu. Daha genç ve güzel görünmek isteyen her yaştan bireyin sıkçaestetik cerrahlarına giderek başvurduğu bir yöntemdir.

Hemen her alanda olduğu gibi tıp bilimi de kendi içinde ciddi ilerlemeler kaydediyor ve bu alanda d insanların yaşamını güzelleştiren olgular var. Bunlardan bir tanesi de Botox olgusu. Daha genç ve güzel görünmek isteyen her yaştan bireyin sıkçaestetik cerrahlarına giderek başvurduğu bir yöntemdir.
 

Botox nedir?
 

Botox nedir sorusuna verilebilecek olan en temel yanıt sözlüklerde yazdığı biçimde Botulinum toxin sözcüğünden kısaltma yapılan ve özünü bir bakterin tarafından meydana getirilen protein olarak tanımlanabilir ki işte bu maddenin insan bedenin farklı alanlara Plastik Cerrahi aracılığı ile uygulanmasına verilen isimdir.


Botoks En Sık Hangi Bölgelere Uygulanır?
 

Botoks özellikle yüz bölgesinde ortaya çıkan kırışıklık için uygulanır. Ama bunun yanında botoks dudak dolgunlaştırma içinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Mimik çizgilerinin özellikle alında ortadan kaldırılmasında oldukça etkin olan bir yöntemdir.
 

Bunun yanı sıra terleme durumları için koltuk altlarına uygulanır. Son yıllarda botoksun migren sorunlarını gidermekte de etkili olduğu saptanmış durumdadır.Botox fiyatları ise uygulama alanına göre değişiklikler gösterir.  Güncel botox fiyat listesi ilgili estetik merkezlerinden öğrebilir.

Botoks ile Kaşlarda Değişiklik Yapılabilir?
 

Estetik merkezi tarafından yapılan bu uygulamalar uygulama sonrasında kaşların daha yukarı kalkmasına ve yüzün şekilsel olarak değişmesine de neden olabilmektedir. Kaşlar sonuçta güzelliğin en belirleyici unsurlarından bir tanesi olduğu için böylesi bir değişim kimi zaman ortaya çıkabilmektedir.


Botoks Etki Süresi Ne Kadardır?
 

En sık merak edilen olgulardan bir tanesin botoxun etki süresinin ne kadar olduğudur ki bu kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama olarak dört ile altı ay arasında değişiklik göstermektedir. Ama altıncı ayın sonunda eğer aralık ayında yaptırılmış ise güncel botoks fiyatları 2019 değerleri öğrenilerek ilgili merkezde yeniden botoksun yaptırılması gerekir.


Botoksun Yan Etkileri Nelerdir?
 

Botoksun en büyük yan etkisi düzenli olarak yaptırılması gerektiğidir. Bir kere yaptırdıktan sonra botoks kremi kullanarak aynı etki yaratılamaz.  Bunun yanında aşırı hassas ve/veya alerjik bünyelerde alerji kaşıntı gibi reaksiyonlara yol açma görülebilir. Ayrıca geçici şişlikler, morluklar ve baş ağrıları ilk başlarda yaşanabilir.
 

https://trioklinik.com.tr/
 

https://trioklinik.com.tr/botoks/
 

https://trioklinik.com.tr/botoks/

Haber Tarihi: 29 Nisan 2019 Pazartesi 17:10Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/botoks-395447-haber/