Sağlık Bakanlığı tüm illere yazı yolladı! Nöbetten muaf...

Sağlık Bakanlığı tüm illere resmi yazı gönderdi.O yazıda, sağlık mazereti ile ilgili bazı sağlık kurulu raporlarının, nöbetten muaf tutulmaya yeterli olmadığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı, daha önce illere gönderdiği resmi yazıda, nöbetten muaf tutulmak için alınan sağlık raporlarının hakem hastanelerde yenilenmesini ve yeni raporların bir örneğinin incelenmek üzere bakanlığa gönderilmesini istemişti.

Gelen rapor örneklerini inceleyen Sağlık Bakanlığı nöbetten muaf tutulmaya dair gönderilen sağlık kurulu raporlarının sadece yüzed 19'unun nöbetten muaf tutulmaya imkan sağladığını, raporlarının yüzde 43'nün nöbet tutabileceğini, raporların yüzde 38'i için ise daha ayrıntılı bir şekilde düzenlenmesinin gerektiğini tespit etti.
Bakanlık, sağlık kurulu rapolarında hangi tıbbi gerekçeyle nöbet tutulamayacağının ayrıntılı olarak belirtilmesi gerektiğina dikkat çekti. Yenilenmesi istenilen ve yeni düzenlenen durum bildirir sağlık kurulu raporlarında yapılacak tıbbi değerlendirmelerde şu ifadelere yer verildi:  "İşitme, görme vb organ yetsinin kaybedenlerden kayıp oranının belirtilmesi gerekiyor. Psikaytri, kanser vb. tanılarda teşhis, evre, kategori aşamasının açık olarak yazılması yart.  Kanaat bildirmeden nöbet tutulabilir nöbet tutulamaz durum tespitinin yapılması durumunda sağlık kurullarının bilgilendirilmesi gerekiyor." 
 
Yazıda yenilenen Durum Bildirir Sağlık Kurulu raporlarının idareler tarafından incelenip 'Aslı gibidir/Aslının aynıdır' nüshalarını eksiksiz doldurup 3'er aylık periyotlar halinde komisyonda değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğe gönderilmesi istendi.
Haber Tarihi: 02 Mayıs 2019 Perşembe 20:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/saglik-bakanligi-tum-illere-yazi-yolladi-nobetten-muaf-395479-haber/