Tanıtım Yazısı Nedir?

SEO çalışmalarında çok büyük önemi olan tanıtım yazısı en genel şekliyle web sitesine ait olan bir yazının backlink çıkışı verilerek oluşturulduğu içeriklerdir.

SEO çalışmalarında çok büyük önemi olan tanıtım yazısı en genel şekliyle web sitesine ait olan bir yazının backlink çıkışı verilerek oluşturulduğu içeriklerdir. Yani arama motorlarında farklı web siteler tanıtım yazısı aracılığı ile sizin web sitenizi referans olarak gösterir. Bu durum sitenizin son derece güçlü bir link ağına sahip olmasını sağlar. Bununla birlikte arama motoru sıralamalarında bazı anahtar kelimelerde yükselmenize de yardımcı olur.
 

Gelinen noktada backlink yöntemleri arasında en etkili olanı tanıtım yazısıdır. Tanıtım yazılarının tek etkisinin anahtar kelimelerde yükselmek olduğu düşünülse de aslında bu içeriklerin tek faydası bu değil. Tanıtım yazısı kullanmak web sitenize pek çok açıdan büyük faydalar sağlıyor. Kısaca bu faydaları da sıralayalım…
 

Bu faydalara göz attığınızda herhangi bir tanıtım yazısı çalışmasıyla tümünü elde edebileceğinizi düşünmeyin. Elbette tanıtım yazılarını alırken de, kullanırken de bazı hususlara maksimum düzeyde dikkat etmeniz gerekiyor. Tanıtım yazısı çalışmasında hata yapmanız sitenize fayda sağlamaya çalışırken zarar vermenize sebebiyet verebilir. Öyle ki bu zarar sitenizin spam nedeniyle ceza almasına bile neden olabilir. Bu yüzden özellikle teknik konularda dikkatli olmalısınız.
 

Görsel kullanımı…

Web sitenizin içeriği ne olursa olsun kullanacağınız tanıtım yazısının kesinlikle özgün olması gerekiyor. Görsel kullanımı genellikle gözden kaçıyor ancak kullanıcının sayfada kalmasını sağlamak adına kullanılan görsellerin de büyük önem taşıdığının unutulmaması gerekiyor. Görseller bağlantı verilen linklere tıklanma oranlarına bile çok büyük katkıda bulunuyor. Görsel kalitesi kullanıcının nazarında içerik kalitesi ile benzer etkide bulunuyor. Bu arada görsel kullanımını abartmaktan da kaçının. Her cümlenin altına bir görsel eklemeyin.
 

Zaman kombinasyonu…

Tanıtım yazılarının eşit bir şekilde zaman bölünmesi ve her sitede farklı olmak kaydıyla özgün içerikler yayınlanması üzerinde durmanız gereken bir teknik detaydır. Organik SEO çalışmalarında zaman kombinasyonu etkisini çok daha net bir şekilde ortaya koyar. Bu nedene tanıtım yazılarının tümünü aynı anda kullanmak yerine bir ay gibi bir zaman dilimine yaymanız daha akılcı bir tercih olur.
 

Dofollow link…

Dikkatli olmanız gereken bir diğer teknik detay da dofollow link durumudur. Yayınlanacak yazılardan alacağınız backlinklerin dofollow olması gerekiyor. Bilmeyenler için aktaralım; dofollow link web sitenizi refere eden backlinklerdir. Bir de nofollow link var ve bu link de link verilen siteyi SEO anlamında ve teknik bakımdan desteklemediğiniz anlamına gelir. Fakat Google nofollox linklerin de kimi zaman kullanılmasını öneriyor.

 

Haber Tarihi: 09 Mayıs 2019 Perşembe 13:21Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tanitim-yazisi-nedir-395545-haber/