Gurbette İftar Saatlerini Takip Edebileceğiniz En Doğru Adres

Namaz ve Hac’dan sonraki en büyük ibadetlerden biri olan oruç ibadetimizi gerçekleştireceğimiz o mübarek ay, Ramazan’a ulaşmış bulunuyoruz.

Namaz ve Hac’dan sonraki en büyük ibadetlerden biri olan oruç ibadetimizi gerçekleştireceğimiz o mübarek ay, Ramazan’a ulaşmış bulunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki Ramazan ayının hikmetlerinden istifade edebilecek ve oruç tutmanın mutluluğuna erebileceğiz. Dünya üzerinde birçok müslüman birey günün değişik zamanlarında sahura kalkacak ve değişik zamanlarında iftar vakitlerinde ise orucunu açacaktır.

           
Günün türlü zorluklarıyla ve en önemlisi insanın kendi nefsiyle mücadelesi neticesinde iftar vakti hanelerde beklenmeye başlanır. Evlerden dolup da taşan leziz yemek ve ikramların kokusu sokaklara taşar. İftar vakti için akşam ezanı okunmadan evvel gidilen fırınlardan alınan sıcacık Ramazan pidelerinin kokusu ve sıcaklığı ise herşeyin üstündedir. Tam sofra hazır edilecekken evlerin çalınan kapıları gülen yüzlü misafirlere açılır. Herkeste bambaşka bir neşe ve huzur vardır. Müslümanlar her iftar vaktini bir bayram edasıyla bekler gibi beklemektedir.

           
Böylesi güzel iftar saatlerini takip edebilmek de bir o kadar önemlidir aslında. Birçok insan cami ezanlarını beklerken; o fırsatı bulamayacak yerlerde olan veya ikamet eden müslümanlar ise imsakiyelerinden imsak vakitlerini takip etmektedirler. Dijitalleşen dünyamızda ise imsak vakitleri de dijitale ayak uydurmuş durumdadır. Ülkemiz T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene olduğu gibi bu sene de yılın her gününe ait namaz ve imsak vakitlerini önceden yayımlayarak istifademize sunmuştur. www.iftarsaatleri.coadlı web sitesi olarak bizler de ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin hazırlamış olduğu bu vakitleri kullanarak iftar vakitlerini en güncel halleriyle sitemizde basit bir şekilde belirttik. Artık Türkiye ve Dünyada nerede olursanız olun iftar vakitlerini bir tık mesafede sitemizden öğrenebileceksiniz. Hatta en küçük bir devlet vilayetinden, Almanya gibi bir devletin Köln şehrine kadar günün tüm namaz vakitleri de olmak üzere sahur vakitlerini ve iftar vakitlerini tek tek görebileceksiniz. Dahası, hazırlanmış olan geri sayım sayacıyla Köln’de yaşayan bir gurbetçi işçimiz, cep telefonundan web sitemizi ziyaret ederek iftar vaktine ne kadar süre kaldığını hesap edebilecek ve günlük planlamalarını yapabilecektir.

           
Köln iftar saatitop atılamasa da yüreğimizdeki heyecanın bizlere yeteceğini düşünmekteyiz. Şimdiden Allah kabul etsin.

Haber Tarihi: 21 Mayıs 2019 Salı 12:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gurbette-iftar-saatlerini-takip-edebileceginiz-en-dogru-adres-395683-haber/