Şampuan Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç tipi ve saçta görülen saç sorununa ilişkin olarak uzmanların şampuan önerisi farklılık gösterebiliyor.

Saç ürünleri içerisinde zengin çeşitliliğe sahip olan şampuan markaları arasında seçim yapmak Bioblas’ın saç sorunlarına sunduğu çözümler ile oldukça kolaydır.

Şampuanların genel kullanımı saç temizliğinin sağlanması amacının güdülmesindedir. Ancak şampuanların sadece temizliği sağladığı doğru bir yargı değildir. Çünkü kaliteli şampuan saç ve saç derisinin temizliğini sağlarken aynı zamanda saç tellerine bakım yapar, saç derisinde yer alan hücrelerinde korunması sağlar. Böylece kişiler daha sağlıklı saçlara sahip olur ve saç kaliteleri de önemli oranda artış gösterir.
 

Saç Kalitesini Artırmaya Yönelik Yaklaşımlar
 

Genel olarak oral yoldan alınan biotin hapının yutulması ya da biotin içeren şampuanların kullanımı saç kalitesini artırmaya yönelik önerilen bilimsel yaklaşımlardır. Biotin kullanımı saç dayanıklılığının artması üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yanı sıra %10 ila %30 arasında saç uzamasını da sağlıyor. Bilhassa erkeklerin saçları dökülmeye DHT’ye bağlı olarak daha yakındır. Erkeklerde tüyleşmiş kısımların daha kalınlaşmasını sağlayarak saç dökülmesine önlem olarak biotin kullanımına yer verilir. Bilimsel desteğinin olmamasına rağmen ısırgan yağlı şampuanların erkeklerde DHT’yi baskıladığı düşünülerek saç dökülmesini de önlediğine inanılır.
 

Hangi Şampuan Markası Kullanılmalı?
 

Piyasada yer alan çok sayıda şampuan markaları arasından hangi şampuanın kullanılması gerektiğine karar vermek aslında kararsızlığı beraberinde getiriyor. En iyi olan doğal özlerle formüle edilip içerisinde hiçbir kimyasal madde barındırmayan şampuanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür şampuanlar saç derisinin florasının bozulmaması üzerinde önemli bir rol oynuyor ve saç tellerinin doğal canlılığını ve dayanıklılığını kazanmasını sağlıyor. Bioblas klinik çalışmaları ve her bir ürüne dair gerçekleştirdiği güvenilirlik testleri ile saç sağlığının korunmasında adından söz ettiren bir marka olarak karşımıza çıkıyor.
 

Uzmanlar Hangi Şampuanı Öneriyor?
 

Saç tipi ve saçta görülen saç sorununa ilişkin olarak uzmanların şampuan önerisi farklılık gösterebiliyor. Buna istinaden Bioblas geliştirdiği birden fazla şampuan çeşidi ile her türlü saç sorununa ilişkin çözüm bulmaya çalışıyor.
 

Kullanımına yer verilebilir.

Haber Tarihi: 23 Mayıs 2019 Perşembe 18:38Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/sampuan-alirken-nelere-dikkat-edilmelidir-395708-haber/