Oto anahtarı ve araç güvenliği

Günümüzde çok fazla araç hırsızlık olayları olmaktadır. Bunun yanı sıra yeni bir araç aldınız yedek oto anahtarı yaptıracaksınız veriyorsunuz araba anahtarı yapılırken bir yedeği daha çıkartılıp aynı gün veya ertesi gün arabanız kapınızın önünden çalınabiliyor.

Günümüzde çok fazla araç hırsızlık olayları olmaktadır. Bunun yanı sıra yeni bir araç aldınız yedek oto anahtarı yaptıracaksınız veriyorsunuz araba anahtarı yapılırken bir yedeği daha çıkartılıp aynı gün veya ertesi gün arabanız kapınızın önünden çalınabiliyor. Bu gibi maduriyetleri önlemek için araç güvenliği açısından immobilizer anahtarlar üretilmiştir. Günümüzde birçok birey immobilizer anahtar ile güvenliği sağlanmış araçlara binerken aslında immobilizer sistemini sorduğumuzda tam olarak bilgi sahibi olmadıkları ortaya çıkıyor. Bizde sizler için immobilizer anahtar sistemi nedir biraz ondan bahsedeceğiz.

 

İmmobilizer anahtar aracın kontak sistemine takılan elektronik devre olarak adlandırabiliriz. Kontak anahtarı ile motor sisteminin içine yerleştirilen iki parça birbirine senkronize olarak çalışması immobilizer olarak tanımladığımız sistemin temel unsurudur. Arabada ki düz kontak işlemini ortadan kaldıran immobilizer anahtar sistemi sayesinde aracınızın çalınma ihtimali de azalmış olmaktadır. Aslında immobilizer anahtar araç güvenliği için çok önemlidir. Oto anahtar sistemi yerini artık immobilizer anahtar sistemine bırakmış bulunmakta. Yüksek araç güvenliği sağlayan immobilizer anahtar sistemi günümüzde neredeyse bütün araçlarda bulunmaktadır. Hırsızlıklar dışında babasından izinsiz araç kullanmak isteyen çocuklar içinde bu sistem çok iyi geliştirilmiştir. Motor sisteminin içine yerleştirilen parça ile kontak sisteminin içine yerleştirilen parça birbirini tamamladığı zaman arabanız çalışmaktadır. Onun haricinde araba hiçbir şekilde çalışmamaktadır. İmmobilizer anahtar sistemine sahip olan otomobilin kontak ve anahtarı özeldir. Kaputun altında bulunan özel bir sistem sayesinde anahtarı tanımadığı takdirde motora yakıt gönderimi , aracın ateşleme sistemini ve bujileri ateşlemesini otomatik olarak engellemektedir. Filmlerde ve normal hayatta sıkça karşımıza çıkan düz kontak işlemi immobilizer amahtar sistemi ile ortadan tamamen kaldırılmıştır. İmmobilizer anahtar sistemi ilk çıktığı zamanlarda çok pahalı ve üst seviye araçlarda kullanılıyorken artık her araçta kullanılması mümkün hale getirilmiştir. İmmobilizer anahtar sistemi var aracımda aracıma Bir şey olmaz düşüncesini kesinlikle aklınızdan silmeniz gerekmektedir. Her ihtimale karşı araç güvenliği için aracınızın içerisinde özel ve değerli eşyalarınızı bırakmamanız gerekmektedir , immobilizer anahtar sisteminin yanında daha güvenli olması için baston kilit sistemini kullanmanız da işinize yarayacaktır.

Haber Tarihi: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 17:47Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/oto-anahtari-ve-arac-guvenligi-395762-haber/