MP4 Videolar AVI Formatına Nasıl Dönüştürülür?

MP4'ü AVI dosya formatına dönüştürürken sorun yaşıyor musunuz? MP4'ü AVI'ye nasıl dönüştürebileceğinizi ve hangi adımları izleyeceğinizi bilmek istersiniz diye düşündük ve bunun için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

MP4'ü AVI dosya formatına dönüştürürken sorun yaşıyor musunuz? MP4'ü AVI'ye nasıl dönüştürebileceğinizi ve hangi adımları izleyeceğinizi bilmek istersiniz diye düşündük ve bunun için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
 

Öncelikle MP4'ü AVI'ye neden dönüştürmemiz gerekiyor diye sorabilirsiniz? MP4 dosyaları, dosya boyutunun diğer dosya formatlarına göre çok daha küçük olmasından dolayı sıkıştırma teknolojisini kullanan uluslararası standart ortak bir video formatıdır. Bazen, böyle bir sıkıştırma işlemi küçük veri kayıplarına neden olur. Çok fark edilmese de, kalite kaybı olmayan bir dosya arayanlar olabilir. Ayrıca, bazen akıllı TV'niz, DVD oynatıcınız veya PC'niz, bazı uyumlu codec yazılımı bulamadığında MP4 dosyalarının çalışmasına ve oynamasına izin vermez. O zaman da bir alternatif bulmak gerekiyor ve bu senaryoda, videonuzu AVI dosya formatına dönüştürmeniz gerekecektir.
 

AVI (Audio Video Interleaved) dosyaları, Microsoft'un Windows cihazlar için Sesli Video Eklenmiş biçimidir. Dosyayı oynattığınız süreden bağımsız olarak içeriğin kalitesini kaybetmeyen kayıpsız bir biçimde oluşturulmuştur. Ayrıca, AVI dosya formatının dosyayı oynatmak için daha fazla kodlayıcı veya oynatıcıya ihtiyacı yoktur. AVI video formatı veri kaybı yaşamak istemeyen ya da video dosyalarını oynatamayan kullanıcılar için doğru bir seçimdir. Bu nedenle, bir MP4 dosyasının AVI dosya biçimine dönüştürülmesini sağlamak için, bu makale, UniConverter gibi bazı kolay işlemlerle MP4'ün AVI'ye nasıl dönüştürüleceğini size anlatıyor olacak.
 

MP4'ü AVI'ye Dönüştürmek İçin Online UniConverter'ı Nasıl Kullanabilirim?
 

MP4'ün AVI'ye dönüştürülmesini sağlamak için bir yazılım indirmekten endişe duyan ve bir çözüm bulmak isteyen tüm kullanıcılar, MP4'ü AVI'ye dönüştürmek için Online UniConverter sitesini kullanabilirler. Bu çevrimiçi dönüşüm yazılımı herhangi bir yavaş program ya da araç indirmeye gerek kalmadan kullanabileceğiniz mükemmel çözümlerden biridir. Ayrıca, Online UniConverter, MP4'ü AVI'ye nasıl birkaç basit adımda dönüştürebileceğiniz konusunda net talimatlarımızı hemen alt kısımda paylaşmış olacağız. Adım adım resimli olarak kolayca kullanmanızı sağlamaya hazırız.
 

Adım 1: UniConverter'ın web sitesini ziyaret edin
 

Online UniConverter sayfasını açmak için tarayıcıya tıklayın ve https://www.media.ioyazın ve sayfayı açmak için enter tuşuna basın. Sayfa açıldıktan sonra aşağıdaki ekran gibi görünecektir.

Adım 2: MP4 dosyasını ekleyin

Ardından, sayfanın sol tarafındaki Dosya ekle seçeneğini tıklamanız, dosyaya göz atmanız ve yüklemeyi seçmeniz gerekir.


Adım 3: Çıktı Formatını Seçin
 

Bir sonraki pencerede, tüm dosyaları dönüştürme seçeneğini göreceksiniz, açılır menüsüne tıklayın ve Çıktı formatı olarak AVI'yi seçin. Ondan sonra Convert düğmesine basın.
 

Not: MP4’ten AVI’ye dönüşüm tamamlandığında bana bildir seçeneğine tıklayın. Convert butonunun altındaki işaret kutusunu işaretleyin yani.
 

Dönüştür seçeneğine tıkladığınızda, ilerleme çubuğunu göreceksiniz, dönüştürülen AVI dosyasını daha sonra erişmek üzere sisteminize kaydetmek için “Tümünü İndir” seçeneğini seçebilirsiniz.
 


 

Böyle online bir platform kullanmak, sistem alanınızdan tasarruf etmek için mükemmel bir tercihtir ve herhangi bir yerden erişmek için de rahattır.
 

Videoları MP4'ten AVI'ye Dönüştürmek için UniConverter (Masaüstü) Nasıl Kullanılır?
 

Çevrimiçi platform size MP4’ün AVI’ye dönüşümünü sağlamak için iyi bir seçenek sunar, ancak dönüşüm platformunun çevrimiçi kullanımı üzerinde belirli sınırlamalar olduğu gerçeği göz ardı edilemez.
 

Bu sorunun üstesinden gelmek için, tek bir başlık altında size birçok avantaj sağlayacak UniConverter (Masaüstü) ürününü kolayca seçebilirsiniz. Bununla beraber, zaman veya veri kaybı olmadan MP4'ü hızla AVI'ye dönüştürebilirsiniz.
 

Sadece bu değil, UniConverter (Masaüstü) muazzam toplu dönüştürme özelliği ile dosyaları işlemek için yaygın olarak kullanılan bir araçtır. Dosyayı MP4'ten AVI'ye dönüştürmeden önce, içeriği gereksiniminize göre düzenleyebilir, düzeltebilir, kırpabilir, değiştirebilirsiniz.
 

Bu nedenle, UniConverter masaüstü versiyonu gibi verilen seçeneklerden en iyi sonucu almak her zaman tavsiye edilir. UniConverter (Masaüstü) kullanarak MP4'ü AVI'ye dönüştürmek için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir:
 

Adım 1: Yazılımı İndirin ve Yükleyin
 

Resmi web sitesini ziyaret etmek UniConvert (Desktop) yazılımı indirmenizi ve ardından kurmanızı sağlar. Bundan sonra ana sayfayı açmanız gerekmektedir. Yazılımı başlatınca aşağıdaki gibi bir ekran göreceksiniz.
 


Adım 2: MP4 dosyasını yükleyin
 

Dönüştürme sayfasını açmak için ana arayüzden PC'den MP4 dosyasını yüklemek için “Dosya Ekle” seçeneğini kullanın. Ayrıca dosyayı doğrudan sisteminizden UniConverter (Masaüstü) arayüzüne sürükleyip bırakma seçeneğiniz de vardır.
 


Adım 3: AVI'yi çıktı dosyası olarak seçin
 

Şimdi, dosya yüklendiğinden, “Tüm dosyaları dönüştür” menüsünü ziyaret edin ve video sayfasını açmak için açılır simgeye tıklayın, oradan son çıktı dosyası olarak AVI seçin ve çözünürlüğü tanımlayın.
 


Adım 4: Dosyayı Dönüştürün
 

Formatı seçtikten sonra, Tümünü Dönüştür düğmesine tıklayın. MP4'ten AVI'ye dönüşüm başlayacak ve sonunda, dönüştürülmüş dosya olarak kaydedilecektir.
 

Son olarak dönüştürülen AVI dosyasına, arayüzün alt kısmında bulunan açık klasör simgesine tıklayarak erişebilirsiniz.
 


 

Artık dönüştürdüğünüz video dosyalarını istediğiniz büyük TV ekranında, PC'de veya AVI dosya formatı ile herhangi bir engel olmadan çalıştırıp tadını çıkarabilirsiniz.
 

UniConverter Neden Güçlü Bir Video Dönüştürücüdür?
 

UniConverter, güçlü gelişmiş özellik tabanlı teknolojisi ve kullanım kolaylığı nedeniyle kısa sürede Güçlü Video Dönüştürücü olarak ortaya çıkmıştır. Dünyanın her yerinden geniş kullanıcı tabanı, performansını ve kullandıktan sonra aldıkları mükemmel sonucu takdir ediyor. UniConverter, bir dosya biçiminden diğerine dönüşüm, video / ses sıkıştırması, özel efektler ekleme, GIF yapımı, Ekran Kaydı, VR dönüştürücü ve daha pek çok şey yapmak için birçok olanak sunar.
 

Aşağıda yaygın olarak kullanılan bazı özelliklerden bahsettik, UniConverter hakkında bir fikir edinmek ve böyle bir Güçlü Video Dönüştürücü nasıl çalıştığını öğrenmek için bir göz atın:
 

Özellik 1: Dönüşüm, düzenleme, efekt ekleme, yazma ve daha pek çok özellik içeren basit arayüz.


Özelliği 2: iOS, Android XBOX, VR, Apple TV, PSP, vb birçok cihazı desteklemesi.


Özellik 3: Kayıpsız dönüşüm ile Speed Booster, dönüştürülen Ses ve Video dosyalarına hayat verir.


Özellik 4: Tüm harici cihazlarla uyumludur (PC, Telefon, HD, USB, DV, DVD vb.)


Özellik 5: Toplu işleme, büyük dosya parçalarının yönetimini oldukça kolaylaştıran birleştirme özelliği ile mümkündür.
 

Özet
 

Artık gerekli sürecin farkındasınız ve MP4'ü AVI'ye nasıl dönüştürebileceğinizi resimli anlatım ile gösterdik. Talimatların, MP4'ün AVI'ye dönüştürülmesinin, takip edilmesi ve yürütülmesi oldukça basitleştirildiği kesin. Yazımızın açıkladığı en önemli şey, MP4'ten AVI'ye dönüşümün birkaç adımda gerçekleştirilmesi için UniConverter Online'ın yanı sıra Desktop versiyonunun kullanılmasıdır. UniConverter, Wondershare tarafından pek çok kişinin hayatını değiştiren muhteşem bir teknoloji.
 

Wondershare şirketi hakkında konuşursak, 1000'den fazla Ses ve Video formatı için dönüştürme, düzenleme, sıkıştırma teknolojisi alanında on yıldan fazla çalışma deneyimi olan, halka açık bir şirkettir. UniConverter (Masaüstü), Online UniConverter, Filmora ve daha birçok ürün açısından şirketin sağladığı yenilikçi ve basit çözüm. Eşsiz arayüzü sayesinde dünya çapındaki 150 ülkeden kullanıcılara dokunmuştur.

Haber Tarihi: 30 Mayıs 2019 Perşembe 10:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mp4-videolar-avi-formatina-nasil-donusturulur-395769-haber/