Faizsiz Ev Alımı Mümkün Mü?

Yakın geçmişe kadar ev alımları konusunda yöntemlerin sınırlı olması bireylerin belli istemlere mecbur kalmasına neden olmuştur.

Yakın geçmişe kadar ev alımları konusunda yöntemlerin sınırlı olması bireylerin belli istemlere mecbur kalmasına neden olmuştur. Öncelikle bilindiği üzere ev alımları için yüklü miktarlarda nakit paralara ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyaçların karşılanması ise faiz oranları ile kişilerin belini büken bankalardan sağlanmıştır. Bu sorunla mücadele etmek istemeyenler ise faizsizev nasıl alınır araştırmalarına girişmişlerdir. Bu durum imkânsız olarak görülmesine karşın herhangi bir faiz ödemesi yapmadan hayalinizdeki evi satın almanız artık mümkündür. Tasarruflu sistemlere katılım sağlayarak hayallerinize güvenilir bir şekilde kavuşabilirsiniz.
 

Faizsiz Ev Alımı İçin Yöntemler
 

Faizsiz ev alımlarında tasarruflu yöntemler kişi sayıları değişim gösteren gruplar oluşturma esasına dayanmaktadır. Grup oluşumunda maddi olanaklarınız kaç kişilik bir gruba dâhil olmanız gerektiğini göstermektedir. Örneğin 22 kişilik bir gruba girerseniz aylık ödemeleriniz daha yüksek olacaktır. Buna karşın evinize da daha kısa süre içerisinde sahip olma şansınız bulunacaktır. Ancak aylık ödemeleri düşük tutmak daha çok kimse tarafından tercih edilmektedir. Böyle durumlarda kişi sayılarını artırarak da ev alımı yapmanız mümkündür. Aylık ödemeler ve çekilişler şansınıza göre belli olmayan bir zamanda evinizi almayı sağlayacaktır. Ayrıca artık sıra tespitli olan sistemler de kullanımdadır. Bu sistemlerde tek fark evinizi hangi ay içerisinde alacağınızın öncesinde noter huzurunda belirlenmiş olmasıdır. Taksit sisteminde herhangi bir fark bulunmamaktadır.
 

Faiz Ödemeden Ev Almanın Avantajları
 

Faizsiz ev almanın avantajlarından ilki peşinat ödememenizdir. Buna karşın evinizi teslim almanızdan sonra maddi olarak anında kara geçebilirsiniz. Çünkü birikim yaparken aynı anda kira ödemek zorunda kalırsınız. Ancak evinizi teslim almanızdan sonra sadece tasarruf grubundaki aylık ödemeleri gerçekleştirerek kiradan kurtulmuş olursunuz. Üstelik grup oluşumu öncesinde nasıl bir ev almak istediğinizi sözleşmede açık bir şekilde belirtirsiniz. Bu sayede sonrasında istemediğiniz ya da sizin şartlarınıza uymayan bir ev satın almak zorunda kalmazsınız. Faiz ödemeden ev alımları, maddi olanaklarının yanı sıra psikolojik olarak da kendinizi daha mutlu hissettirmektedir. Çünkü günümüzde insanların birbirileri ile yardımlaşma oranları oldukça düşüktür. Oysa bu sistem yardımlaşma esasına dayanmaktadır.

Haber Tarihi: 13 Haziran 2019 Perşembe 19:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/faizsiz-ev-alimi-mumkun-mu-395957-haber/