Ziraat Konut Kredi Şartları ve Kredi Hesaplama

Kira ödemek istemeyip kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kapısına giderek kredi alternatif seçeneklerinden yararlanıyor. Bazı bankalar düşük bazı bankalar ise yüksek faizli kredi fırsatları veriyor.

Kira ödemek istemeyip kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kapısına giderek kredi alternatif seçeneklerinden yararlanıyor. Bazı bankalar düşük bazı bankalar ise yüksek faizli kredi fırsatları veriyor. Peşinat olmadan sadece banka kredisi alarak ev almak her ne kadar zor olsa da vatandaş bu durumdan vazgeçmiyor. Ziraat konut kredisi fırsatları da bunlardan bir tanesi.

 

Düşük faiz ve taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı sağlıyor. Konut kredisi başvurusunda bulunmak isteyenler öncelikli olarak bilmelidir ki banka evi borç bitene kadar ipotek altına alır. Haliyle kredi geçmişiniz ve kredi notunuz bu durumda çok önemlidir. Satın almak istediğiniz eve karar verdikten sonra ziraat bankasına gelerek konut kredisi başvurusunda bulunmanız da mümkün. Genellikle kredi notu düşük çıkan kişilere banka bu durumda yardımcı olmamaktadır.

 

Yapılan kredi başvuru sonrasında ön onay işlemi bittikten sonra banka sizde gerekli tüm belgeleri isteyecektir. Nüfus cüzdanı, ikametgah, gelir belgesi göstermeniz gereken zorunlu belgelerdir. Düzenli bir geliri olanlar için kredi alma ihtimali genel de daha yüksektir. Konut kredilerinde banka ipotek kararı uyguladığı için herhangi bir kefil isteme durumu söz konusu değildir. Yeterli bir gelire sahipseniz eğer, kredi almanız da herhangi bir problem çıkmayacaktır. Ev kredisi alabilmek için herhangi bir yerden ev seçebilirsiniz. İnşaat veya proje üzerinden alınacak evler için ise banka genel de kat itifakı tapusu şartı ister. Bu belgelere dikkat ederek başvuru da bulunmak daha iyi olacaktır.

 

Alınan krediler genellikle yüksek taksitli ve uzun vadeli oluyor. Ödeme imkanı olanlar için ise kısa süre de kapattığınız taktir de ziraat bankası size faizi düşük seçeneklerinden yararlandırmış oluyor. Bütçenize uygun ziraat konut kredisi hesaplama işlemi yaparak ayda ne kadar ödemek istediğinize karar verebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise alacağınız konutun kanun ve yönetmeliklere uygun olması gerektiğidir. Dükkan veya depo olarak geçen mülke genellikle hiçbir banka konut kredisi vermez. Bu nedenle başvuru yapmadan önce şartları iyice araştırmak da gayda var.

Haber Tarihi: 14 Haziran 2019 Cuma 19:42Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ziraat-konut-kredi-sartlari-ve-kredi-hesaplama-395958-haber/