FAİZSİZ KONUT SAHİBİ OLMAK

Faizsiz konut sahibi olmak isteyen tüketicilerin faydalanabilecekleri birden fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinde en fazla ilgi gören seçeneklerin çeşitli kuruluşlar, katılım bankaları ve inşaat şirketlerinin oluşturmuş olduğu ortaklıklar olduğunu söylemek mümkündür.

Faizsiz konut sahibi olmak isteyen tüketicilerin faydalanabilecekleri birden fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler içerisinde en fazla ilgi gören seçeneklerin çeşitli kuruluşlar, katılım bankaları ve inşaat şirketlerinin oluşturmuş olduğu ortaklıklar olduğunu söylemek mümkündür. Bu seçenek içerisinde ilk olarak katılım bankalarından başlamak istiyorum. Diğer seçeneklere oranla daha maliyetli olan bu seçenek içerisinde hizmet vermekte olan Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası gibi bankalar bulunmaktadır. Bu seçenek içerisinde İslami usulleri ihlal etmeyecek düzeyde bir kuruluş karı olduğunu söyleyebiliriz. Örnek olarak verilecek olursak Ziraat Bankası bu hizmeti için %1,55 oranında bir faiz oranı uygulamaktadır.
 

Hizmet vermekte olan kuruluşlar içerisinde faizsiz konut alma işlemini gerçekleştirmek adına şu şekilde hizmet olanağı verilmektedir. Satın alınmak istenen evlerin fiyatları belirlenmektedir. Daha sonra bu belirlenme işleminin ardından belli kişiler bir araya getirilerek bir ödeme işlemi gerçekleştirilir. Bu ödeme işleminin ardından gerçekleştirilmiş olan kura içerisinde çıkan kişilere belirlenmiş olan ev için faizsiz bir şekilde ödeme işlemi yapılmaktadır. Daha sonraki aylarda ise yeniden kura yapılarak aynı işlemler devam edilmektedir. Bu kurumlar üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz borç bitene kadar konutunuzun üzerinde bir ipotek olma durumu söz konudur. Bu sistemi tercih edip kullanan kişilerin herhangi bir şikayetlerinin oldukları ya da sıkıntı yaşadıklarına dair bir durum söz konusu olmamıştır.
 

Son olarak konut kredilerinin büyük oranda bankaların elinde olmasından dolayı ve kredi faizlerinden kaynaklanan artışlar konut satışlarını azaltmıştır. Bu durum karşısından çeşitli inşaat şirketleri bir çözüm yolu bulmak adına bir araya gelerek bir finansman oluşturmaktadır. Oluşturulan bu finansman neticesinde tüketiciler bu kuruluşlara başvuru gerçekleştirmektedir. Bu başvurunuzun ardından faizsiz bir şekilde sizlere konut için bir kredi tahsis edilmektedir. Bu seçenek içerisinde tüketicilere verilmiş olan kredilerin vadelerinin 60 aya kadar uzandığını söyleyebiliriz. Bu seçenekten faydalanacakların ev satın alacakları bölge içerisinde yükselmekte olan inşaat projelerini iyi bir şekilde araştırarak henüz talep aşaması içerisindeyken satın almalarını tavsiye etmekteyiz. Bahsetmiş olduğumuz 3 seçenek doğrultusunda aklınızı karıştırmakta olan faizsiz konut nasıl alınır sorusuna ışık tutmaya çalıştık.

Haber Tarihi: 16 Haziran 2019 Pazar 19:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/faizsiz-konut-sahibi-olmak-395960-haber/