Yanaktan Yağ Alma (Bişektomi)

Günümüzde genel olarak yuvarlak hatlar yerine ters üçgen ve keskin biçimindeki yüzler çok daha çekici bulunmaktadır.

Günümüzde genel olarak yuvarlak hatlar yerine ters üçgen ve keskin biçimindeki yüzler çok daha çekici bulunmaktadır. Bu nedenle yüz hatlarından memnun olmayan ve daha keskin hatlara sahip olmak isteyen kişiler, son yılların popüler estetik operasyonu yanaktan yağ alma (bişektomi) yöntemine başvurmaktadır. Hollywood yıldızlarının da sıklıkla başvurdukları bişektomi, yanak yağlarının alınması işlemine verilen addır.
 

Bazı kişilerin çok zayıf olmalarına rağmen yanak yağları fazla olabilmektedir. Bu yağlar kilo verilse dahi erimemekte, yüzün yuvarlak ve tombul görünmesine neden olmaktadır. Yine yüzümüzde yer alan iki çiğneme kası “Buccinator” ve “Masster” kasları arasında bulunan yağ yastıkçıkları bazı kişilerde olması gerekenden fazladır. Yüze tombul ve yuvarlak bir görünüm veren bu yağ yastıkçıkları, ufak bir operasyon olan bişektomi ile kısmen alınır ve yüz çok daha hoş ve oranlı bir görünüm kazanır.
 

Yanaktan Yağ Alma Estetiği Kimlere Uygulanır?
 

Bişektomiya da bir diğer adıyla yanaktan yağ aldırma ameliyatı; yüz hatlarındaki ifadeden, yanaklarındaki şişlikten ve dolgun görünümden rahatsızlık duyan kişilere uygulanmaktadır. Ancak bu operasyonun uygulanabilmesi için kişinin ergenlik çağını tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca bişektomi ameliyatı olmak isteyen bireylerin yüzünde estetik operasyona engel bir durum olmamalıdır. Bu şartları sağlayan tüm kadın ve erkekler için bişektomi uygulanabilmektedir. Yine ani kilo alımı nedeniyle yanaklarında şişlik oluşan kişiler için de bu cerrahi işlem uygulanabilir.
 

Yanaktan Yağ Alma Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Bişektomi ameliyatlarında daha çok genel anestezi tercih edilmektedir. Ancak bazı durumlarda lokal anestezi de uygulanabilir. Uyuşmanın ardından ağız içerisinde açılan 1 cm’lik kesi ile yanaktan yağ alımı gerçekleştirilir. Bu sayede hasta herhangi bir ağrı duymamaktadır. Ayrıca operasyon ortalama 45 dakika kadar sürmektedir.
 

Ameliyatın tamamlanmasının ardından kesi 1 ya da 2 dikiş ile kapatılır. Bu dikişler sonradan aldırmaya gerek kalmadan zaman içerisinde kendiliğinden kaybolur. İyileşme süresi ise yaklaşık olarak bir haftadır. İşlemlerin tamamı iç kısımdan gerçekleştirildiği için dışarıdan herhangi bir iz gözükmeyecektir. Ayrıca operasyondan sonraki ilk gün katı beslenmekten uzak durulmalıdır. Bu süreçte ağızdaki dikişlerin enfeksiyon kapmasını önlemek için gargara yapılabilir ve dikkatli bir şekilde diş fırçalanabilir.
 

https://drkaracabasaran.com/bisektomi-nedir.html

 

Haber Tarihi: 28 Haziran 2019 Cuma 11:02Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yanaktan-yag-alma-bisektomi-396055-haber/