Eğlenceli İnternet Oyunları

Çocukların oyalamanın en etkili yolu internetten oyun sitelerinden oyun oynamalarıdır. Ama oyun sitelerindeki oyunlar sadece çocukların bir yetişkinlerin de ilgisini çekmektedir.

Çocukların oyalamanın en etkili yolu internetten oyun sitelerinden oyun oynamalarıdır. Ama oyun sitelerindeki oyunlar sadece çocukların bir yetişkinlerin de ilgisini çekmektedir. İnternetten oyun oyna olarak aradığımızda birçok oyun karşımıza çıkmaktadır. www.oyunrekor.com linkinde her yaş grubu için oyunlar bulunmaktadır. Savaş oyunları, macera oyunları, giydirme oyunları, araba oyunları, beceri oyunları, strateji oyunları, futbol oyunları sitedeki başlıca oyun kategorileridir. Çizgi filmden uyarlanan pijamaskeliler oyununda çocukların çok sevdiği pijamaskelilerin maceraları üzerine bir oyundur. İnternetin olmadığı zamanlarda da taş ve çizgilerle oynanan dokuztaş oyunu aynı çizgi üzerine üç taşı sıralayıp rakibin taşını oyun dışına çıkarma üzerine kurulu bir zekâ oyunudur. Bir oyun klasiği olan AngryBirdsolan oyunlardan AngryBirdsKaçış’ta sinirli kuşun tek başına kaldığı adada elmasları toplayıp kaçmaya çalışması var.
 

Kız Oyunları Nelerdir?
 

Kız çocuklarının ilgisi saç yapımı, kıyafet giydirme ve makyaj yapma üzerine olduğu içi kız oyunları genelde bu faaliyetler üzerine kurulmuştur. Bu oyunların ana kahramanı genelde kız çocuklarının küçük yaşlardan beri kahramanları olan prensestir. Saç, makyaj ve kıyafetler genelde prensesler üzerinde oynanır. Ayakkabı tasarımcısı oyunu ile sıradışı ve farklı ayakkabı modelleri tasarlayıp yaratıcıklarını ortaya koyabilirler. Moda Tutkunu oyununda modayı yakından takip eden kahramana son moda kıyafetler giydirip kendi stilini yaratmasına yardımcı olunmaktadır. İlk makyajım oyunu ile kız çocuklarının en büyük tutkuları olan makyaj yapımını oyun aracılığı ile gerçekleştirip, makyaj yapmaktadırlar. Kız çocuklarının küçük yaştan itibaren kek pasta ve yemek yapma konusunda da merakları vardır. Bu merakları ev yapımı pizza yapma,düğün pastası, bebek kek dükkanı gibi oyunların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kızların oynadığı bu oyunlar sayesinde kız çocukların yaratıcıkları gelişmekte ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilmektedirler.
 

Araba Oyunları Nelerdir?
 

Genelde erkek çocuklarına hitap eden araba oyunları zaman zaman kız çocuklarının da ilgisini çekmektedir. İki arabanın birbiri ile yarıştığı kızgın yarış, çılgın araba yarışı, araba savaşı gibi oyunların yanında farklı araba oyunları da vardır. Dağ Kamyonu Taşımacılığı oyununda kamyonun arkasındaki yükleri düşürmeden hedefe ulaşmaya çalışılmaktadır. Kırmız araba oyununda arabayı önüne çıkan engelleri kaldırarak hedefe ulaşmaya çalışılmaktadır.

Haber Tarihi: 06 Temmuz 2019 Cumartesi 17:58Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/eglenceli-internet-oyunlari-396121-haber/