DOĞRU İÇ ÇAMAŞIRI NASIL SEÇİLİR?

İç çamaşırı modelleri hem sağlık açısından hem de estetik açıdan olabildiğince önemli bir iç giyim ürünüdür.

İç çamaşırı modelleri hem sağlık açısından hem de estetik açıdan olabildiğince önemli bir iç giyim ürünüdür. Artık günümüzde birçok elbise modeline özel ve her vücut türüne uygun türlü türlü çamaşırlar üretilmekte.
 

Çamaşırlarda alternatif fazlalığı ile beraberinde, elverişli iç çamaşırı modellerinin seçimini de zorlaştırmıştır. Bazı hususlara dikkat ederek ve vücudunuzu tanıyarak, bilerek bu zorluğun üstesinden başarıyla gelebilmeniz mümkündür. Çünkü çamaşır tercihi, günlük hayattaki rahatlığınıza ve sağlığınıza etki eder.
 

Bilindiği gibi bayan iç çamaşırı seçenekleri, erkeklerin seçeneklerine nispete daha fazladır. Bu sebeple kadın, iç çamaşırı tercihini yaparken erkeklere göre daha uzun ve sıkıntılı bir süreçten geçer.
 

Sütyen Nasıl Tercih Edilmeli?
 

Sütyen alırken, çoğunlukla denenmesine izin verilmez. Bu sebeple bilgilere hâkim olmalı ve en doğru seçimi yapmalısınız. Mesela; göğüsleriniz büyükse, dolgulu sütyen kullanmanın bir yararı olmayacağı gibi görsel açıdan negatif yanları olacaktır. Aynı biçimde göğüsleriniz küçükse dolgusuz sütyenlerden uzak durmalısınız.
 

Sütyen alırken; ucuz olan ve çoğunlukla yapay kumaşlardan üretilen modellere karşı dikkatli olmalı ve bu ürünleri seçmemelisiniz. Bu cins kumaşlar, cilde ciddi zararlar veren maddeler içerir ve terlemelere neden olur.
 

Sütyenin iç kısmındaki kumaşın, terleme önleyici ve ter emici özelliklerde olmasına ve sıklıkla pamuklu kumaş olmasına özen gösterin.
 

Kilolu olan kadınların, sütyen seçerken dikkat etmesi gereken artı detay; sütyenin 3 farklı çıtçıtının olmasıdır. Böylece daha dar ya da gevşek olarak kullanılabilir. Aslında göğüs boyutları, regl dönemi, ödem gibi durumlarda da değişiklik gösterebilir. 3 çıtçıt önlemini tüm kadınların almasının bir sakıncası yoktur.
 

Külot Nasıl Tercih Edilmeli?
 

Külot alırken de sütyen modelleri seçiminde olduğu kadar tedbirli olmalısınız. Aynı şekilde yapay kumaşlardan uzak durmalısınız. Alt kadın iç çamaşırı alırken, mutlaka terlemeye sebep olmayacak pamuklu kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
 

Ayrıca çok renkli olması fazla zararlı madde ve boya içermesi anlamına gelebilir. Siyah ve beyaz gibi sade ve doğal renkleri seçmeniz, sağlığınız açısından önemlidir. Çamaşırın sizi çok sıkmaması, esneyen bir külot olması rahatlığınız ve sağlığınız açısından önemlidir.
 

Büstiyer Nasıl Tercih Edilmeli?
 

Büstiyeri tercih ederken, iç kısmının pamuklu kumaşlardan olmasına özen gösterin. Günlük olarak kullanacaksanız; iç kısmında teller olmayan modeller, daha rahat olmanıza imkan sağlar. Büstiyer tercih etmeniz durumunda yine bir külot seçmek zorunda kalacaksınız.
 

İç kısmında pamuklu alanlar bulunan ama dış kısmı büstiyere uygun olan alt çamaşırları tercih edebilirsiniz. Çoğunlukla özel günlerde kullanılan büstiyerler, sıklıkla takım olarak satılmaktadır.

Haber Tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 08:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dogru-ic-camasiri-nasil-secilir-396255-haber/