Araç Değer Kaybı Avukatı

Araç değer kaybı inceleme avukatı haksız değer kaybı durumunu incelemek ve değer kaybında, kaybolan değerin araç sahibine iadesini sağlamak amacıyla çalışmaktadır.

Araç değer kaybı inceleme avukatı  haksız değer kaybı durumunu incelemek ve değer kaybında, kaybolan değerin araç sahibine iadesini sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Kaza sonrası değer kaybı durumunda aradaki farkın ödenmesi için avukatlar aracılığıyla yasal takip başlatılmakta, bu sayede araç sahibinin mağduriyetinin giderilmesi hedeflenmektedir.
 

Araç Değer Kaybı Avukatları Ne İş Yapar?
 

Aracın piyasa değerininkaza sonrası değişmesi sonucu, değer kaybı olarak adlandırılır. Bu kapsamda aracın kilometresi, daha önceki kazaları, değişen parçaları gibi pek çok etken ekspertizler aracılığıyla kontrol edilerek aracın o anki piyasası belirlenir. Belirlenen eder, aracın kazadan önceki satış rakamı olarak görülebilir. Bunun yanında araç, trafik kazası sırasında zarar gören parçalarla orantılı olarak değer kaybeder. Bu kapsamda aracın kaybettiği değer, kazada kusurlu olarak taraf tarafından ya da sigorta şirketi aracılığıyla karşılanır. Karşılanan değerin hak edilenden az olmaması, araç sahibinin sorunla karşılaşmaması ya da mağduriyet yaşamaması için araç değer kaybı avukatları olaya dahil olur. İşinde uzmanlaşmış ve tecrübeli bir avukat, araç değer kaybı durumunda meydana gelen kaosu en iyi şekilde yöneterek araç sahibinin mağduriyet yaşamasına izin vermez.
 

Araç Değer Kaybı Nasıl Alınır?
 

Her aracın, uğradığı kaza sonucunda meydana gelen değer kaybını alma hakkı bulunmaktadır. Bunun için öncelikle araçtaki değer kaybının tespit edilmesi gerekmektedir. Bu konuda işinin ehli bir hukukçudan ya da eksperden yardım alınabilir. araçta meydana gelen değer kaybı, yalnız piyasa araştırması ile yapılmamaktadır. Bu nedenle sigorta eksperine gösterilecek araç, bu değerlendirmenin ardından tarafınıza ulaşacak ekspertiz raporuna tabidir. Bu raporu kullanarak sigorta firmalarına yasanın koşulları çerçevesinde başvuru yapılabilir. Başvuru süresince avukatınızın yanınızda olması gerekmektedir. Bu bağlamda avukat, başvuru esas ve usullerini, yapılması gerekenleri ve değer kaybından en az mağduriyetle kurtulmanın yollarını sizlere sunacaktır. 15 günlük yasal sürede sigorta şirketinin size ödeme yapmaması halinde avukatınız aracılığıyla Ticaret mahkemelerine ya da Sigorta Tahkim Komisyonuna başvuru yapabilir, bu araçlarla davanızı oralara taşıyabilirsiniz. Daha fazla birli almak için https://ferhatkule.av.tr/sitesini ziyaret ederek Avukat Ferhat Kule’den yardım alabilirsiniz.

 

interaktifplus ( Pozitif İnternet Çözümleri )

Haber Tarihi: 20 Ağustos 2019 Salı 13:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/arac-deger-kaybi-avukati-396531-haber/