Soğuk Lipoliz

Yağlanmanın belli bir bölgede toplandığı durumlarda başvurulan bir yöntem olan soğuk lipoliz, bu bölgelerdeki yağların yakılmasını amaçlayan, cerrahi olmayan bir zayıflama yöntemidir. Diyet ve egzersizle zayıfladıktan sonra belli bölgelerinizde yer alan yağ hücrelerinden kurtulmak için kalıcı ve kolay bir yöntem olan soğuk lipolizi tercih edebilirsiniz.

Yağlanmanın belli bir bölgede toplandığı durumlarda başvurulan bir yöntem olan soğuk lipoliz, bu bölgelerdeki yağların yakılmasını amaçlayan, cerrahi olmayan bir zayıflama yöntemidir. Diyet ve egzersizle zayıfladıktan sonra belli bölgelerinizde yer alan yağ hücrelerinden kurtulmak için kalıcı ve kolay bir yöntem olan soğuk lipolizi tercih edebilirsiniz. Günlük hayatı etkilemeyen ve cerrahi işlemler gibi büyük ağrılar çekmeyi gerektirmeyen bu yöntem son yıllarda çok daha popüler hale gelmiştir. Radyo frekansı ya da ışın yöntemi içermediği için vücudunuzun her bölgesinde uygulanabilen bir yöntemdir. En çok tercih edilen bölgeler ise bel, kalça, karın ve bacak bölgeleridir. Acısız ve pratik bir yöntem olan soğuk lipoliz ile kalıcı olarak incelmek mümkündür.
 

Soğuk Lipoliz uygulaması nasıl yapılır?
 

Uygulamaya başlamadan önce cildin tahriş olmasını engellemek için bölgeye bir nemli bez koyulur. Daha sonra vakumlu başlık ile yağlı bölge haznenin içine çekilir. 1 saat kadar süren bu uygulama esnasında kişi herhangi bir acı çekmez.


 

Soğuk Lipoliz ile incelme nasıl olur?
 

Soğuk lipoliz yöntemi, cilde hiçbir şekilde zarar vermez. Yağ hücrelerini -5 dereceye dek soğutarak bu hücrelerin ölümüne neden olur. Yağ hücreleri bu soğutma işleminden sonra geri dönülemez şekilde fonksiyonunu kaybeder. Uygulamadan itibaren 3 ay içinde ölen yağ hücreleri vücuttan atılır. Bu da 3 ay içinde vücutta %20-40 arası bir incelme sağlar.
 

Soğuk lipolizin vücuda zararları nelerdir?
 

Soğuk lipoliz oldukça güvenli bir yöntemdir. Uygulama sonrası bölgede hafif bir uyuşukluk, kızarma ve hassasiyet hissedilebilir. Ancak bu etkiler birkaç saat içerisinde yok olur. Bunun dışında vücuda hiçbir zararı yoktur.
 

Soğuk lipoliz’in kimlere uygulanması sakıncalıdır?
 

Böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olanlar, diyabet hastaları ve hamileler soğuk lipoliz yöntemi yaptıramaz. Ayrıca soğuğa alerjisi olanlar için de uygun bir yöntem değildir. Bunun dışında kalan herkes dilediği bölgeye soğuk lipoliz uygulaması yaptırabilir. Soğuk lipoliz uygulamasının etkilerini 2 haftadan itibaren görmeye başlamak mümkündür. Kalıcı sonuç ve en hafif yan etkileri yaşamak için mutlaka bu işin bir uzmanına başvurmanızda fayda vardır. Dr.Saliha Sönmezateş ‘in kliniğinde Cooltech sistemi bulunmaktadır. Kendisi de çok başarılı bir doktordur. Soğuk lipoliz ile ilgili hocanın sitesinden de bilgi alabilirsiniz. http://www.drsaliha.com/soguk-lipoliz

Haber Tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 22:46Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/soguk-lipoliz-396565-haber/