Ginseng Nedir? Ginsengin Faydaları Nelerdir?

Ginseng nedir? Ginsengin faydaları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Ginseng nedir? Ginsengin faydaları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız okumaya devam edin.
 

Ginseng Nedir?
 

Ginseng, faydaları binlerce yıllardır Asya ve yerli Amerikan Kültürleri tarafından bilinmekte olan şifalı bir bitkidir. Etli kökleri olan ve yavaş büyüyen, kısa bir bitkidir.
 

Ginsengin Faydaları Nelerdir?
 

Ginseng, alınması gereken güçlü bir takviyedir. Ginsengin yararlarından biri bütün vücudu kuvvetlendirmesi ve bütün vücut sistemlerini dengelenmesine yardımcı olmasıdır.

 

- Ginseng bitkisi, vücut için bir toniktir. Vücudun zayıflıklarla mücadelesine yardımcı olur, enerji düzeyini yükseltir ve atletik performansı artırır.

 

- Adrenal çalışmayı destekler ve dolayısıyla zihinsel ve fiziksel stres bağlantılı hastalıkları azaltma konusunda etkilidir.

 

-Konsantrasyon eksikliğini gidermek için iyi bir yardımcıdır.

 

- Ginseng antioksidandır ve vücutta bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısını arttıran bir bağışıklık sistemi iyileştiricisidir.

 

- Kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Karaciğeri toksinlerden temizler ve tümör gelişimini engellediği yapılan bazı çalışmalarda gösterilmiştir.

 

-Bronşitin, astım ve dolaşım problemlerinin tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda diyabetten rahatsız insanlara kandaki kortizol hormonu düzeylerini düşürdüğü için yardımcı olur.

 

- Güney Kore’deki Seoul Milli Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre beyaz kore ginsengi kökü, alzheimer hastalarında algılamayı artırıcı etki göstermiştir. Alzheimer rahatsızlığı olanlarda etkili olabilmesi için devamlı kullanılması gerekir.

 

- Stresi azaltmaya yardımcı olur. Hatta ginsengin tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artırıcı) olduğu düşünülür.

 

- Fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini arttırır. Özellikle sporcular için fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı artırır ve enerjilerini yükseltir.

 

- Ginseng antioksidan bir bitki olduğundan bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

 

- Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

 

- Cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır. Özellikle erkeklerin üretkenliğini, testesteron ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini olumlu bir şekilde etkiler.

 

-Tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlatır.

 

- Anemiye iyi gelir.

 

- Kadınlarda, beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunur.

 

- Ruhsal düzeni sağlayıcı, korkuları giderici, gözlere parlaklık ve canlılık verici, zihni açıcı, anlayış yeteneğini, vücut enerjisini ve yaşam süresini artırıcı bir şifalı bitki olarak da belirtilmektedir.

 

Sonuç olarak ginseng takviyesi almak hem fiziksel hem mental özelliklerimizi iyileştirmemiz açısından önemlidir. Bu yüzden ginsengi hayatımıza dahil etmemiz gerekiyor.


Haber Tarihi: 04 Eylül 2019 Çarşamba 17:12Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ginseng-nedir-ginsengin-faydalari-nelerdir-396685-haber/