TARİHLE İÇİÇE OLAN BİR İLÇE

Pendik Osmanlı döneminde küçük bir balıkçı kasabası iken çıkan çok büyük yangın sonunda tamamen yanmıştır. 1400 yılına kadar bomboş bir arazi olarak kalmış ve bu tarihten itibaren bir yerleşim yeri olmuştur.

Pendik Osmanlı döneminde küçük bir balıkçı kasabası iken çıkan çok büyük yangın sonunda tamamen yanmıştır. 1400 yılına kadar bomboş bir arazi olarak kalmış ve bu tarihten itibaren bir yerleşim yeri olmuştur. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan ve Marmara Denizine sıfır sahili olan eski bir ilçedir. Pendik’te bulunan Çamlık, Ahmet Yesevi, Güzelyalı, Kaynarca, Kurtköy, Orhangazi, Şeyhli, Yeşilbağlar ilçeye bağlı bulunan 31 semt içinde en sık adı duyulanlardır.  

            
Yeni bir eve taşınma düşüncesi yepyeni bir başlangıç olarak görüldüğü için insanlara mutluluk verse bile taşınma aşaması düşünüldüğünde bu mutluluğun yerini çoğu zaman yorgunluk, stres ve endişe almaktadır. Kişiler bu tür ihtiyaçları doğrultusunda çoğu zaman eşe dosta sorarak nakliye firmalarının arasında en iyisini ve en uygununu bulma çabasına girerler. Kaliteli, güvenilir, işinin uzmanı firmalardan biri olan İstanbul Evden Eve Nakliyat yılların vermiş olduğu tecrübelerden yola çıkarak müşterilerine her zaman en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Birçok ucuza nakliyecilik yapan şahıs ve firmalara nazaran en iyi hizmeti sunabilmek adına kullandıkları en son çıkan teknolojik ekipmanları ile her zaman kaliteden ödün vermeyerek hizmet sunmaya devam etmektedir.

            
İstanbul Ofis Taşıma İlçede görülecek ve gezilecek yerler Pendik Höyüğü, Pavli Burnu ve Adası, Temenye, Bizans dönemine ait Manastır, Bizans Mezarlığı(Nekropol), Fransız Katolik Kilisesi(Chapel), Silindirik ve Kubbeli sarnıç, Sultan Konağı, Pendik Rum Yetimhanesidir.  Aydos Kalesi, Aydos Kalesi ünlü sürgünü Sabatay Sevi, Surlar, Yavuz Sultan selim Köprüsü, Ayios Stefanos - Ayios Pandeleimon – Ayios İoanis Prodromos ayazmalarıdır.     

Haber Tarihi: 18 Eylül 2019 Çarşamba 13:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/tarihle-icice-olan-bir-ilce-396802-haber/