Adet Düzensizlikleri

Üreme döneminde olan ve herhangi bir sorunu olmayan her kadının ortalama 28 günde bir olan adet döngüsü vardır. Kişinin ilk adet gördüğü dönem itibari ile 12 ila 18 ay boyunca adet düzensizliği görülebilir, bu durumda adet gecikmeleri normaldir.

Üreme döneminde olan ve herhangi bir sorunu olmayan her kadının ortalama 28 günde bir olan adet döngüsü vardır. Kişinin ilk adet gördüğü dönem itibari ile 12 ila 18 ay boyunca adet düzensizliği görülebilir, bu durumda adet gecikmeleri normaldir. 12 ay sonra düzene girecektir. Ergenlik dönemi gibi menopoz dönemine adım atan kadınlar içinde aynı şey geçerlidir. Hormonların yükselmeye başladığı ve yükselerek devam ettiği ergenlik dönemi gibi hormonlarına azalmaya başladığı menopozal dönem neredeyse birbirinin tekrarıdır. Adet kanaması ortalama 5-7 gün kadar sürer. Bu süre boyunca günde 4 ped kadar değiştirebilir bir kadın. Bu normal bir adet kanamasıdır. Ancak daha fazla ped kirletmek ve daha kısa aralıklarla adet gören kadınlar jinekoloğa başvurabilirler. Adet düzensizlikleri zaman zaman üremeyide doğrudan etkileyip tüp bebek tedavisi endiksyonu olabilmektedir. Tüp bebek gerekliliği sağlayan adet düzensizlikleri önce kadında adetleri düzene girmesi sağlanarak daha sonra tüp bebek tedavisi için yola çıkılabilir.
 

Adet düzensizliğiniz olduğunu nasıl anlayabilirsiniz :
 

Kişinin takvimine göre normal döngüsünden daha geç adet görmesi veya çok daha sık aralıklarla adet görmesi durumunu adet düzensizliği olarak isimlendirebilirsiniz. Ergenlik dönemi ile ilk adımı attığınız menstrual siklus yani adet döngüsü 28 günde bir devam ederek menopoz zamanına kadar ulaşır.
 

Adet düzensizliğinin nedenleri :
 

Adet takviminizi düzene bindirmek kimi zaman 5-6 ayı bulabilmektedir. Adet düzensizliklerinizde, özellikle bebek tedavisi düşündüğünüz durumlarda, adet düzensizlizliğiniz muayene olmanıza rağmen 5-6 ayda düzene binmediyse Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç’a danışabilirsiniz.

Haber Tarihi: 22 Ekim 2019 Salı 05:50Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/adet-duzensizlikleri-397097-haber/