Akıllı Ev Sistemleri

Son birkaç yıldır müthiş bir ivme kazanan alanlardan biri de akıllı ev sistemleri sayılıyor. Teknolojiyi hayatımızın her alanında işlevsellik ve konfor anlamında kullanan tasarımcılar sayesinde artık yaşam alanımız, huzur ortamımız olan evlerimizde aktif kullanılıyor.

 

Son birkaç yıldır müthiş bir ivme kazanan alanlardan biri de akıllı ev sistemleri sayılıyor. Teknolojiyi hayatımızın her alanında işlevsellik ve konfor anlamında kullanan tasarımcılar sayesinde artık yaşam alanımız, huzur ortamımız olan evlerimizde aktif kullanılıyor. Evleri akıllı bir sistemle donatmak hiç şüphesiz müthiş bir fikir olarak ortaya çıktı. İşin ilginç yönü ise bu sistemlerin kısa sürede benimsenmesi ve ülke çapında kabul edilmesi oldu. Şimdilerde yeni nesil lüks siteler sıfırdan akıllı sistemlerle tasarlanıyor, insanlar teknolojiyle desteklenmiş akıllı evlerde yaşama fırsatı buluyor. Eski yapılar elbette yine bu teknolojiden aktif yararlanıyor. Evin içindeki neredeyse her şeyi akıllı hale getirmek mümkün: Perdeleriniz, beyaz eşyalarınız, güvenlik kameralarınız, kapı – kilit sistemleriniz, ısıtma – soğutma sistemleriniz, ocak ya da fırınınız kısacası evinizdeki temel eşyalar ve noktalar akıllı sistemlerle daha işlevsel hale getiriliyor. Peki, akıllı ev sistemleri gerçekten de gerekli mi? Yaşadığımız çağın tehlikeleri ve gün geçtikçe artan konfor ihtiyacı odak noktasına alındığında evet, akıllı ev sistemlerinin varlığı güveni, pratikliği ve konforu getirdiği için gerekli görülüyor. Evinizde hatta yaşadığınız şehirde ya da ülkede bile değilken evinizi kontrol etmek, yönlendirmek ve yönetmek istemez miydiniz? Ocağı açık mı unuttum, kapıyı kilitledim mi, biz tatildeyken eve hırsız girer mi, eşyalarım zarar görür mü gibi tüm endişeleri akıllı ev konforuyla ortadan kaldırabilirsiniz. Akıllı ev sistemini sizler için çok yönlü ele aldık, hadi birlikte inceleyelim.   

    

Akıllı Ev Sistemleri Nedir?

 


 

Akıllı ev sistemleri, ev sahiplerine uzaktan evi yönetme imkânı veren, tüm evin akıllı cihazlar üzerinden kontrol edilmesine izin veren teknolojik altyapıya sahip sistemler bütünüdür. Bu sistemler içerisinde; aydınlatma, güvenlik, ısıtma – soğutma, iklimlendirme, görüntüleme gibi sistemler özel yazılımlarla programlanır ve akıllı cihaz örneğin cep telefonundan yönetilir. Panjur perde, davlumbaz, fırın, ocak, musluk, aydınlatma, güvenlik kameraları, buzdolabı, klima, TV gibi birçok eşyayı uygulama üzerinden yönetebilirsiniz. Ek olarak ise oyun konsolu, bilgisayar gibi cihazlarınızı da aynı uygulamadan kontrol edebilirsiniz. Kısacası akıllı ev otomasyonu ile evdeki tüm açılabilir – kapanabilir eşyalarınızı yönetebilir, ocak – fırın kontrollerini yapabilir ve evinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Bu teknoloji sayesinde evinizden çıktığınız andan itibaren aklınıza düşen tüm endişeleri cep telefonunuzdan giderebilir ya da evinize varmak üzereyken evin ısısını ayarlayabilir, istediğiniz cihazları çalışır hale getirebilirsiniz.   
 

Akıllı Ev Teknolojisinde Güvenlik

 

Yaşadığınız evi daha güvenli ve konforlu hale getirmek için tercih edebileceğiniz akıllı ev sistemleri, beklentilerinizi aşan ve ciddi performans sergileyen özelliklere sahiptir. INTERRA akıllı ev sistemleri, güvenlik anlamında içinizi rahatlatan ve aklınızın her zaman ferah olacağı bir titizlikle organize edilmiştir. Su basması, yangın, hırsızlık, kapı zorlaması, gaz sızıntısı, elektronik ürünlerin açık kalması gibi akla gelebilecek her türlü tehlikeler önceden düşünülmüş ve kamera, sensor, dedektör gibi gelişmiş sistemlerle korunaklı hale getirilmiştir. Evinizin her anlamda ‘akıllı’ yapıya ulaştırıldığından emin olabilirsiniz. Akıllı ev otomasyonu o kadar güvenli ve işlevsel ki sadece evlerde değil ofislerde de çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Sistemi akıllı telefon, tablet ya da bilgisayarınızdan kontrol edebilir, IOS ya da Android fark etmeksizin tüm yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Zaman ve mekân sınırı olmadan size müthiş bir kontrol özgürlüğü veren bu sistem, geleneksel güvenlik yöntemlerinden çok daha kapsamlı ve yüksek performanslıdır. Akıllı bir eve sahip olduğunuzda sizleri endişe, kaygı ya da stres değil yüzde yüz güven, konfor ve keyif karşılar. En yoğun anınızda bile birkaç saniye içerisinde evinizi kontrol edebilir, evdeki sistemleri açıp kapatabilirsiniz.
 

Akılı ev sistemleri ve otomasyonu hakkında detaylı bilgi ve hizmet almak için https://e-akilliev.com adresini hemen ziyaret edebilirsiniz.
 

Otomasyon Teknolojisinde Aydınlatma Kontrolü
 

Aydınlatma sorunları akıllı ev sistemleri ile en pratik şekilde çözüme kavuşturulmuştur. Işıkları aç – kapa yapmak ya da istenilen loşluğa kavuşturmak geleneksel sistemlerde zahmetli kabul ediliyor. Kişiler en keyifli anlarında ışığı açmaya, kapamaya ya da istedikleri düzeye düşürmek üzere ayağa kalkmaya üşeniyor. Akıllı aydınlatma sistemleri tam bu noktada mucizevî bir teknoloji olarak karşınıza çıkıyor. Koltuğunuzda uzanıp film izlerken ortamı sinema moduna geçirmek için ışığı kapatmak mı istiyorsunuz? Hemen akıllı cihazınızdan aydınlatmayı dilediğiniz moda getirebilirsiniz. Akıllı ev otomasyonu ciddi bir keyif ve konfor sunuyor ama aynı zamanda güvenliği de ele alıyor. Örneğin siz evde değilken hatta uzun bir tatildeyken evinizin boş görünmesini istemiyorsanız eğer odaların ışıklarını farklı aralıklarla yakıp söndürebilirsiniz. Bu şekilde eve içinde biri varmış havası verebilir, güvenliği içinizin daha rahat edeceği bir seviyeye çıkartabilirsiniz. Aydınlatma sistemlerinde tasarrufa da önem verenlerdenseniz akıllı evinizin sensor yardımıyla ekonomik boyuta ulaştırılması mümkündür. Hava karardığında bulunduğunuz odanın otomatikman aydınlanmasını, hava aydınlandığında ise ışıkların kapatılmasını istemez miydiniz? Akıllı aydınlatmada bu özellikleri bulabilirsiniz. Öte yandan aydınlatmanın ince noktaları bulunuyor. Gece vakti yatak odanızdan çıkıp tuvalet, mutfak gibi farklı bölümlere gitmek istediğinizde koridordaki sensorlu aydınlatmalar geçtiğiniz noktaları sizin için otomatik olarak aydınlatır. Otomatik aydınlatma özellikle çocuklu aileler tarafından çok sık tercih ediliyor. INTERRA akıllı ev sistemleri ile evinizi güvenli, rahat, tasarruflu ve huzurlu atmosfere kavuşturabilirsiniz. Her detay mükemmel bir şekilde düşünülmüş ve uygulanmıştır.    

 

Akıllı Ev Otomasyonu İklimlendirme

 

 

Akıllı ev otomasyonukapsamında sunulan hizmetlerden olan iklimlendirme sistemi, ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılayan ve bunu yaparken tasarruf eden gelişmiş özelliklere sahip bir sistemdir. Yeni yapıların neredeyse hepsinde iklimlendirme sistemi tercih ediliyor. İklimlendirme sisteminin en güzel yönü gerçek bir tasarruf imkânı sunmasıdır. İklimlendirme otomasyonlarındaki tasarruf, kişilerin kombi ve klima gibi sistemleri uzaktan kontrol edebiliyor olmasıyla doğrudan orantılıdır. Sadece bulunduğunuz odanın klimasını, kombisini dilediğiniz dereceye getirerek ayarlayabilirsiniz. Öte yandan elinizdeki akıllı cihazların yardımı ile evdeyken ya da farklı yerlerdeyken evde açık kalan ısıtma sistemlerini kapatabilir, ideal derecede gelmenize yakın tekrar çalıştırıp kumanda edebilirsiniz.
 

Akıllı ev sistemleriile evinizde yer alan ısıtma – soğutma sistemini tek bir cihazdan kumanda etmek büyük rahatlık kazandırıyor. Örneğin işten eve doğru çıktığınızda daha eve ulaşmamışken evinizi istediğiniz ısı seviyesine ulaştırabilir, sıcak ya da serin bir eve giriş yapabilirsiniz. Bu sistem tamamen kullanıcıların pratik yaşamı düşünülerek organize edilmiştir. Örneğin uyuyacağınız zaman yatak odasını istediğiniz sıcaklığa getirebilir ve diğer odaları minimum ısı seviyesinde tutabilirsiniz. Evinizde geçireceğiniz zamana göre INTERRA akıllı ev sistemleri ile tatil, uyku, gece gibi farklı senaryo moduna geçiş yapabilir, enerjiden tasarruf edebilirsiniz.
 

Akıllı Teknoloji ile Ses Sistemleri

 

Akıllı ev sistemleriteknolojisinden yararlanan her ev sahibi, evini donattığı teknolojide ses sistemlerinin de aktif olmasını istiyor. Evi akıllı hale getiren sensor, ses ve görüntüleme gibi teknolojik altyapılarda işlevsellikten ödün verilmiyor. Akıllı ev otomasyonu aslında tamamen lüksün ve konforun simgesi kabul ediliyor. Gelişmiş teknolojinin en somut halini ses sistemlerinde tecrübe etmek ev sahiplerine büyük keyif veriyor. Karmaşık kablo görüntülerini ortadan kaldıran yenilikçi ve görsel zenginlik sunan ses sisteminde, evdeki TV, sinema ve müzik keyfiniz birkaç kat artış gösterebiliyor. Tamamen size ve evinize özel geliştirilen sistemleri, yine akıllı telefon ya da tabletinizden yönetebilirsiniz. Oturduğunuz yerden tüm sistemi organize edip gerçek bir seyir keyfine ulaşabilirsiniz. Televizyon izlerken sesin oda içerisinde eşit şekilde yayılmasına imkân veren sistem, sesin yumuşak biçimde mekânın içerisinde dolanmasına izin veriyor. Akıllı ev teknolojisinin mantığında tüm sistemlerin pratik bir yönetim biçimine sahip olması düşüncesi yatıyor. Kumandayı alıp sesi yönetmek geleneksel yöntem ancak elinizdeki akıllı cihazdan mekândaki sesi açıp, kapamak, ideal düzeye ulaştırmak çok daha modern ve konforlu bir yeniliktir. Akıllı ev sistemleri, bu anlamda evi daha yaşanılır, pratik, konforlu, modern ve teknolojik zarifliğe kavuşturuyor. Kulağı yormayan ses sistemleriyle evinizdeki sinema keyfini bırakmanız mümkün olmayacak. Akıllı ev otomasyonu, doğru kullanıldığında birçok sorunu, zorluğu ve stresi ortadan kaldırıyor. Alıştığınızda ise her yerde bu konforu, güvenliği aramaya başlıyorsunuz.   
   

Akıllı Ev Projelerinde Perde Panjur
 

Stor perdeler, tenteler, kapılar, motorlu perdeler ve panjurları yönetebilmek akıllı ev sistemleri ile oldukça kolay bir işlemdir. Oturduğunuz yerde hatta evde bile olmadığınızda elinizdeki akıllı cihazdan perdelerinizi kapatıp, açabilir ya da seviyesini ayarlayabilirsiniz. Yağmur, fırtına, dolu gibi mevsime bağlı reaksiyonlarda evinizi korumak için uzaktan kontrol sistemini kullanabilirsiniz. Akıllı ev sistemleri bildiğiniz gibi çeşitli senaryolarla zenginleştirilen, daha da pratik hale getirilebilen bir sistemdir. Hava bozulduğunda panjur perdelerinizi anında kapatabilir ve tekrar edilmesi ihtimaline karşı bu senaryoyu kaydederek otomatik hale getirebilirsiniz. Senaryoyu kaydettiğinizde her hava muhalefetinde akıllı eviniz durumu fark eder ve panjurlarınızı kapalı konuma getirir. Akıllı ev otomasyonu her şeyi önceden düşünüyor. Panjur perdelerinizi tek tek kapatıp açabileceğiniz gibi gruplandırma sistemlerinden de yararlanabilirsiniz. Aynı anda tüm perdeleri ya da belli odaların perdelerini harekete geçirebilirsiniz. Akıllı ev teknolojisinde perdeler mevsimsel olarak dilediğiniz komuta uyum sağlıyor. Perde ve panjurlarınızı her sabah açıyor ve her akşam kapatıyorsanız eğer bu rutini otomatik hale getirebilirsiniz. Öte yandan yağış, güneş, rüzgâr, fırtına gibi mevsimsel hareketleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Sistem, hava durumu bilgilerini esas alarak perdelerinizin açılma – kapanma hareketlerini otomatik gerçekleştirme becerisine sahiptir. Panjur ve perde sistemindeki bu müthiş otomasyon sayesinde dışarıda olduğunuz sürece hiçbir endişe yaşamadan günlük rutininize devam edebilirsiniz. Eviniz adeta içinde biri varmışçasına duruma göre hareket eder ve evi koruma altına alır.  
 

Akıllı Ev Otomasyonu ile Havuz Kontrolü

 

INTERRA akıllı ev sistemleri, bahçenizde bulunan havuzunuza daire birçok şeyi yapabilmenize ve ölçmenize yardımcı oluyor. Havuzunuzun su seviyesini, pH değerlerini ve ısı derecesini görebilir, istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz. Havuz kenarında ya da genel anlamda bahçenizde özel bir ses, ışıklandırma sistemi kullanıyorsanız eğer, bahçenizde vereceğiniz havuz partilerinde havuzdan ses sistemine, sesten ışıklandırmaya kadar her şeyi ideal düzeye getirebilir, partinizi şekillendirebilirsiniz. Akıllı ev sistemleri evinizin dışına taşıyor ve bahçenizin de kontrolünüzde olmasına yardımcı oluyor. Özellikle çocuklu aileler, yönetilebilen havuz fikrini çok seviyor, çocuklarının gireceği havuzun tüm değerlerini kontrol etmekten keyif alıyor. Akıllı ev otomasyonu bu bağlamda güvenlik yönüyle dikkat çekerken aynı zamanda örneğin havuzdaki pH değeri ya da ısı seviyesini ölçme özelliğiyle kişilerin sağlığını da koruma altına almayı başarıyor. Elbette bu tür sistemlerde teknolojiden olabildiğinde yüksek yararlanılıyor, sistemin her yönüyle işlevsel olmasına özen gösteriliyor. Evinizdeki her bir ürünü kumanda edebilmenize olanak tanıyan teknolojik ev fikri, modern çağın en sevilen dijital inovasyonlarından biri kabul ediliyor. Dijital yaşamı hayatımıza somut şekilde dâhil eden yaşam mimarları, bugün havuzunuzu dahi dilediğiniz gibi yönetmenize yardımcı oluyor.    
     

İnterkom Akıllı Ev Sistemleri
 

Ev ve ofislerin ihtiyaç duyduğu interkom, akıllı ev sistemleri ile entegre ediliyor ve kişilere yüksek güvenlik sunuyor. Klasik diafon sistemine göre çok daha işlevsel ve gelişmiş özelliklere sahip olan interkom, günümüzde tüm yeni binalarda ve iş yerlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Evinize gelen misafirlerinizi bas – konuş yöntemiyle değil, görüntülü, diyalog kurabileceğiniz şekilde karşılayabilmeniz çok daha güvenli ve modern bir yöntemdir. Akıllı ev sistemleri, tüm özellikleriyle birlikte geliştirildiğinde eve gelen misafirlere kadar her detay önceden düşünülmüştür. Ev nasıl daha güvenli hale gelir sorusundan yola çıkan mühendisler ve yaşam mimarları, gelişmiş özelliklerle donatılan interkom sistemini ortaya çıkarmıştır. Şimdilerde yeni yapılarda ve akıllı sistemlerle performansı artırılan evlerde kullanılmaya başlanan interkom sisteminin avantajları şöyledir:
 

Akıllı Ev Senaryoları
 

Akıllı ev sistemleri, önceden planlanabilir ya da anlık kontrol edilebilir bir yapıda tasarlanmıştır. Akıllı evinizi dilediğiniz gibi programlamanız ve bu programın disiplinli şekilde uygulanmasına akıllı ev senaryoları deniliyor. Akıllı ev otomasyonu kapsamında oluşturacağınız senaryolar şöyledir:
 

Uyku modu: Bu senaryoda, ev halkı uyuduğunda evinizdeki sistem sizin önceden belirlediğiniz şekilde işler. Örneğin, yatak odalarını belli bir ısıda, kullanılmayan odaları ise minimum ısı seviyesinde tutmak üzere bir senaryo oluşturduysanız bu senaryo her gece otomatik işler.
 

Sinema modu: Evinizde sinema keyfi yaşamak istediğinizde evinizi sinema atmosferine kavuşturabilirsiniz. Işıkları minimum düzeyde kısmak, perdeleri kapatmak ve ses sistemini çalıştırmak yeterlidir. Bu ayarları sinema modu adı altında senaryolaştırdığınızda eviniz siz komut verdiğinde anında sinema moduna geçiş yapacaktır.   
 

Tatil modu: Akıllı ev sistemleri siz evde yokken evinizi tüm gücüyle koruyor, size anlık rapor bile sunabiliyor. Tatilde olduğunuz süre boyunca perde, ısı, mutfak eşyaları, aydınlatma ve ses gibi sistemlerinizi uzaktan yönetebilirsiniz. Örneğin farklı zamanlarda farklı odaların ışığını belirli sürelerle açık tutarak hırsızlara karşı basit bir önlem alabilirsiniz.
 

Eve dönüş modu: Evinize geldiğinizde her şeyin tam da sizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız eğer oluşturacağınız eve dönüş senaryosuyla her akşam ideal eve sahip olabilirsiniz. Ses, aydınlatma, ısıtma ya da mutfak eşyalarını önceden senaryolaştırıp kaydedebilirsiniz.
 

Daha birçok senaryo oluşturarak akıllı ev sistemleri teknolojisini kullanabilir ve evinizin konforundan sonuna kadar faydalanabilirsiniz.
 

İNTERRA Akıllı Ev Sistemleri
 

Yüksek güvenlik, konfor, lüks, fonksiyonellik ve pratiklik kazandıran akıllı ev sistemleri, INTERRA markasıyla daha da cazip hale geliyor. Küresel çapta başarıya sahip olan INTERRA; ev, otel, rezidans, iş yeri gibi birçok yaşam ve çalışma alanını akıllı ev sistemleri ile daha keyifli bir alana dönüştürüyor. INTERRA akıllı ev sistemleri sadece konfor ve lüks sunmuyor, yüksek enerji tasarrufu sunarak çevresel fayda sağlıyor, ekonomik yaşam vaat ediyor. Çağı birkaç adım önde yakalayan INTERRA, teknolojiyi yaşam alanlarımıza çok zarif, çok keyifli, çok konforlu ve çok işlevsel şekilde entegre etmeyi başarıyor. Modern çağın en gelişmiş teknolojisiyle donatılan evler, her zamankinden daha huzurlu ve yaşanılası. Akıllı ev sistemleri ile bir kez tanıştığınızda bir daha ondan kopamayacağınızı INTERRA en güzel ve teknolojik şekilde sizlere gösteriyor.    

Haber Tarihi: 10 Kasım 2019 Pazar 20:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/akilli-ev-sistemleri-397262-haber/