İşletmesini Büyütmek İsteyenler İçin 5 Tavsiye

Fiziki pazarlamanın yavaş yavaş yerini almaya başlayan dijital pazarlama kanallarını kullanarak siz de ürün veya hizmetlerinizin tanıtımını yapabilir, işletmenizin büyümesini sağlayabilirsiniz. Bu yazıda işletmenizi büyütmenize yardımcı olacak 5 tavsiyeyi anlatıyoruz.

Fiziki pazarlamanın yavaş yavaş yerini almaya başlayan dijital pazarlama kanallarını kullanarak siz de ürün veya hizmetlerinizin tanıtımını yapabilir, işletmenizin büyümesini sağlayabilirsiniz. Bu yazıda işletmenizi büyütmenize yardımcı olacak 5 tavsiyeyi anlatıyoruz.

 

İşin ilk kuralı tam da bu; internette var olmak. Online ortamda insanlar sizi veya markanızı aradığında kolayca ulaşabilmesi gerekir. Aksi durumda müşterileriniz farklı alternatifleri seçecek ve siz de bu durumda müşteri kaybı yaşacaksınız. Bu gibi durumların yaşanmaması için öncelikle bir web siteniz mutlaka olmalıdır. Binlerce lira harcayıp web sitesi açmaktan bahsetmiyoruz. İşinizi tanıtacak, içerikleri kendinize göre güncelleyebileceğiniz başlangıç seviyesindeki hazır web sitesi şablonları sunan https://www.hazirwebsitem.net gibi hazır site altyapılarıyla kolayca web sitenizi kurabilirsiniz.
 

Kuracağınız bu web sitesinde ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtarak sizi arayan müşterilerin bunları görmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem sizi arayan var olan müşterilerinize ulaşmış ve onları kaybetmemiş olursunuz hem de internet üzerinden yeni müşteriler kazanmış olursunuz.

 

 

Bir web sitesi kurarak internette var olabilirsiniz ancak hedef anahtar kelimelerde google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmazsanız tam isabetli bir atış yapmış olmazsınız. Google arama motorlarında üst sıralara çıkmak sadece web sitesi açarak olacak bir işlem değildir. Zaten google yüzbinlerce milyonlarca web sayfası içinden sizin aradığınız kelimeyle ilgili en alakalı sayfaları getirmek için çalışır. Eğer her açılan web sitesi google arama motorunda üst sıralarda çıkmış olsaydı eminiz hiç birimizin sitesine asla sıra gelmezdi.
 

Google arama motorlarında üst sıralara çıkmak için site sadece bir araç olarak kullanılır. Müşterilerin ihtiyacını karşılayan bir site, ürün veya hizmetleri bulabileceği sayfalar olması gerekir. Bunun yanında google da ilk sıralarda çıkabilmek için teknik olarak 200’den fazla farklı etken söz konusudur. Bu durum sadece site ile olmayacağı için mutlaka bir seo uzmanı tarafından desteklenmelidir. 

 

Seo, yani arama motoru optimizasyonu kendi başına bir sektör haline geldiği günümüzde, önemini giderek arttırmaktır. İşini dijitale taşıyan ve bu alana ciddi yatırımlar yapan şirketler, ileriye dönük bir yatırım aracı olan seo ile uzun vadede işlerini kolayca büyütebilmektedir.

 

 

Seo hizmeti, yani google arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak uzun süreli çalışmalar sonucunda elde edilir. Ancak bunun alternatifi olan Google Adwords reklamları, yeni adıyla Ads Reklamları ile istenilen anahtar kelimede reklamlar vererek aynı gün arama sonuçları sayfasının üst kısmında yer alabilirsiniz. Burada reklamlar tıklama başı maliyet üzerinden hesaplanır ve her bir tıklamada sizin belirlediğiniz ücret bütçenizden düşer. Dolayısıyla istediğiniz anahtar kelimelerden sitenize ziyaretçi çekerken, paralarınızı da o gün içinde harcamış olursunuz.  Seo ve google adwords reklamlarının en temel farklı birinde tıklama başına ödeme yaparken diğerinde yapmamanızdır.
 

Eğer müşterilerinize hemen ulaşmak istiyorsanız Google Ads reklamlarını kullanabilir, bu işi uzun vadeli ve daha az maliyetlerle yapmak istiyorsanız seo çalışmalarını tercih edebilirsiniz. Google adwords web sitesi üzerinden kendiniz de reklam verebilirsiniz ancak bütçenizi boş yere harcamamak için mutlaka bir adwords uzmanı ile çalışmanızı tavsiye edilir. Rakipleriniz aynı bütçeyle sitenizden daha fazla satış-iş yaparken, sizin teknik işlemleri bilmediğiniz için bütçenizi boş yere harcamanız uzun vadede işletmenize zarara uğratacaktır.

 

İntenetten sizi organik sonuçlarla veya google reklamlarıyla bulan kitleler bir zaman sonra sizin müşteri porföyünüzü oluşturacaktır. Aynı şekilde yerel kaynaklar üzerinden edindiğiniz bu müşteri portfolyesini de birleştirerek daha büyük bir müşteri kitlesi elde etmiş olursunuz.

 

İnternetten kazandığınız müşterilerinizi veya yerel müşterilerinizi elde tutabilmeniz için dönem dönem kampanyalar yapmalı, onlara özel ürün veya hizmetler sunmalısınız. Örneğin var olan müşterilerinize haftalık veya aylık olarak toplu mailler atabilir, ürün veya hizmetlerden haberdar edebilirsiniz. Bu sayede kendinizi de hatırlatmış olursunuz. Uzun süreli çalıştığınız firmalarla aranızda güven  ilişkisi oluşur ve bu güven ilişkisi yeni iş ortaklıkları, yeni hedefler doğurabilir.

 

Var olan müşterileriniz, yeni kazanacağınız müşterilere göre eski müşteriler demektir. Yeni müşterilerinize zaten yeni ürün veya hizmetler satarak ilk defa satış yapabilir ve cironuza yeni eklemeler yapabilirsiniz. Ancak var olan müşterileriniz zaten rutin olarak elinizde tutulduğu ve ürün-hizmet satışı olmayacağı için direkt olarak cironuzu etkilemeyecektir.
 

Eski müşterilerinizi kullanarak cironuzu en etkili şekilde arttırabilmek için, bu müşterilerinize özel kampanyalar yapmalısınız . Örneğin eski müşterilerine satın almadığı yeni bir ürünü satabilir, yada daha önceden satın aldığı bir ürünün ikame ürünü varsa onu satabilirsiniz. Somut bir örnek verecek olursak bir kırtasiye malzemesi toptancısı olduğunuzu düşelim ve müşterimize sadece defter sattığımızı düşünelim. Defter alan her müşterimiz aslında bizden kalem, silgi vb. diğer ürünleri de alabilir. Eğer defter alan müşterilerimize kalem silgi de satarsak doğal olarak işletme cirosunu 2-3 kat arttırmış oluruz.
 

Yada yine eski müşterilerimize yeri ürün satarken, daha önceki alışverişinden dolayı yeni üründe indirim yapabiliriz.  Bu sayede müşterimizi bizden yeni ürün satın almaya yönlendirmiş oluruz.

 

Bunlar gibi işinizi büyütmeye yardımcı olacak birbirinden farklı  dijital pazarlama stratejilerini ücretsiz olarak öğrenmek için dijital pazarlama uzmanı Kadir Bakmaz’ın web sitesi olan https://www.kadirbakmaz.com ‘u kaynak olarak kullanabilirsiniz. Tavsiye edilen, ispatlanmış satış stratejilerini siz de kendi sektörünüze ve işinize uyarlayarak satışlarınızı kolayca arttırabilirsiniz.

Haber Tarihi: 09 Aralık 2019 Pazartesi 07:54Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/isletmesini-buyutmek-isteyenler-icin-5-tavsiye-397505-haber/